30 Kasım 2010 Salı

BC Göttingen Maçı Tekrarlanacak...

Olması gereken buydu, ancak maç sonrası ULEB yetkililerinin 48 saat içerisinde içeri vermemiz gereken dilekçeleri alırken dahi problem çıkarttığını duyduğumda tekrar kararı çıkması konusunda umudumu yitirmiştim. Evet, ULEB yetkilisi maç sonu dilekçemizi bir türlü kabul etmemiş, kulübün ve federasyonun ULEB'in üst düzey yetkilileri ile görüşmesi ve o üst düzey yetkililerin salondaki yetkilileri araması sonucunda yapılabilmişti itiraz. Neyse ki, hakem üçlüsünden ve salondaki yetkililerden görülen sert ve anlamsız tavırlar, ULEB'in itirazı değerlendirmesi sırasında yerini hoşgörüye bırakmış.

Maçın tarihi henüz belli değil. Takımımızın ikinci kez Almanya'ya gidecek olmasının masraflarını ise ULEB karşılayacak ve biz ilk seferde şaibeli şekilde yenildiğimiz rakibimizi bir kez daha mağlup etmeye çalışacağız.

Bu kararın özellikle 10 dakika sonra başlayacak Asvel maçı öncesi açıklanması harika oldu. Oyuncularımızın ve bizlerin üzerindeki stres az çok azalmış oldu...

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - Avrupa'da Erkek Basketbol Takımımız

EHF Kupası | 4.Tur'da Rakibimiz: TBV Lemgo (Almanya)

Bugün yapılan kura çekimi sonunda 4.turdaki rakibimiz belli olmuş. Çeyrek finale yükselmek için geçmemiz gereken takım Alman ekibi TBV Lemgo. İlk maç 19-20 Şubat 2011 tarihlerinde Almanya'da, ikinci maç ise 1 hafta sonra, 26-27 Şubat 2011 tarihlerinde İstanbul'da.

Rakibimiz bundan önceki turdaki rakibini güle oynaya, 45-29 ve 22-41'lik skorlarla geçmiş. Geçen sezonun EHF Kupası Şampiyonu da kendileri zaten. Ancak geçen sezona göre güç kaybettikleri söyleniyor. Her ne kadar güç kaybetselerde şu an elinde bulundurdukları sıfat ve bir önceki turda elde ettikleri skorlar ürkütücü. Yine de sakatlarımızın da Şubat'a kadar döneceğini varsayarsak kendi şansımızı kendimizin yaratabileceğini düşünüyoruz...

Şubat'a kadar tüm konsantre ülke içindeki turnuvalarda artık...

Maç ile ilgili sayfalar: Hentbol 2010/11 - Avrupa'da Hentbol Takımımız

Süper Lig | 2010/11 Sezonu 14.Hafta

Toplu Sonuçlar
Eskişehirspor 2-1 Manisaspor
Konyaspor 2-2 Kasımpaşa
Gaziantepspor 1-3 Trabzonspor
Gençlerbirliği 1-1 Sivasspor
İstanbul BŞB 0-1 Fenerbahçe
Kardemir Karabükspor 5-1 Ankaragücü
Bucaspor 1-0 Antalyaspor
Galatasaray 1-2 BEŞİKTAŞ
Bursaspor 2-0 Kayserispor
--------------------------------------
Toplam 26 gol atıldı.
45 sarı kart ve 3kırmızı kart çıkartıldı.
-------------------------------------
Gol Krallığı
1-) Alex de Souza (Fenerbahçe)........10
.....Emmanuel Emenike (Karabükspor)..10
3-) Mamadou Niang (Fenerbahçe)........8
4-) Bobo Deivson (BEŞİKTAŞ).........7
-------------------------------------
Haftaların Liderleri
1- Fenerbahçe
2- Trabzonspor
3- Bursaspor
4- Bursaspor
5- Bursaspor
6- Bursaspor
7- Bursaspor
8- Bursaspor
9- Bursaspor
10- Bursaspor
11- Trabzonspor
12- Trabzonspor
13- Trabzonspor
14- Trabzonspor

29 Kasım 2010 Pazartesi

Eurocup 3.Hafta | Asvel Basket - BEŞİKTAŞ

Asvel Basket - BEŞİKTAŞ
Tarih: 30 Kasım 2010
Saat: 21:30
Salon: Astroballe
TV: TRT Haber

Geçen hafta Göttingen'in resmi sitesi maç öncesi bize 'hoşgeldin' diyordu (her ne kadar uğurlamaları şaibeli olsa da), bu hafta ise Asvel'in sitesi Iverson fotoğrafıyla bize maçın 'kapalı gişe' oynanacağını duyuruyor, ki bu duyuruyu Cuma günü yapmışlar. Iverson ismi Fransa'da da yeri yerinden oynatmış gibi gözüküyor buradan bakınca.

Maça gelirsek, Göttingen maçıyla ilgili kararı beklediğimiz için karışık bir maç olacak açıkcası. O maçın itirazından olumlu bir karar çıkarsa, bu maçı 4-5 sayı farkla kaybetsek dahi şansımızı sürdürebiliriz grupta. Yeter ki, İstanbul'da atabileceğimiz kadar farkın altında bir fark yiyelim. İtirazdan olumsuz bir cevap çıkarsa ise bu maçı kaybetmemizle gruptan çıkma şansımızı mucizelere bırakırız. Bu yüzden çok ince bir çizgi var bu maçın bizim için ne anlama geldiği konusunda.

Trabzonspor'a dahi 22 hücum ribaundu veren bir takımın, atletik oyunculardan kurulu bir Fransız takımına karşı ribaund'larda üstünlük sağlayacağını düşünmek abes olur. Ne kadar az hücum ribaundu verirsek, şansımız o kadar artar diyelim son olarak.

Kazanarak İstanbul'a dönerek, Avrupa'da bu yılki siftahımızı yapmamız dileğiyle... SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - Avrupa'da Erkek Basketbol Takımımız

Soğuk Duş.. 0-2

İki haftadır liderlik koltuğunda oturan bir takımın, 15 haftada sadece 1 galibiyet alabilmiş, sondan ikinci bir başka takıma evinde 2-0 mağlup olmasını nasıl bir başlıkla anlatabilirdik, bilemiyorum. Gazete manşetlerinden aklımda kalan bu olmuş herhalde ki bunu kullanasım geldi.

Bu çok şaşırtıcı ve liderliği kaptırmamızı sağlayan yenilginin tek tesellisi ikinci Galatasaray'ın da puan kaybetmesiyle, en azından sadece averaj ile ikinciliğe gerilememiz oldu. Turgutluspor'un da kazanmasıyla şu an 33 puandaki 3 takım averajla sıralanıyorlar ve heyecan tam hızıyla devam ediyor zirvede...

Haftaya oynanacak Galatasaray-BEŞİKTAŞ derbisi de muhakkak ayrı bir hava katacak bu yarışa...

# Takım Maç Puan Averaj
1- Galatasaray 16 maç 33 puan +21
2- BEŞİKTAŞ 16 maç 33 puan +12
3- Turgutluspor 16 maç 33 puan +9
4- Bursaspor 16 maç 30 puan +10
5- Altay 16 maç 29 puan +7

Takımımız Gol Krallığı
Kemal Akbaba 7 gol
Ali Küçik 6 gol
Semih Beyaz 3 gol
Atınç Nukan 2 gol
Hasan Türk 2 gol
Ömer Faruk Özgen 2 gol
Samet Bülbül 2 gol
Caner Turp 1 gol
Mertcan Demirer 1 gol
Volkan Ekici 1 gol

Haftanın Sonuçları (22-28 Kasım 2010)

22 Kasım 2010 Pazartesi
Futbol // A2 Ligi
Güngören Belediyesi 0-1 BEŞİKTAŞ
23 Kasım 2010 Salı
Basketbol Erkekler // Eurocup
BC Göttingen 85-83 BEŞİKTAŞ
25 Kasım 2010 Perşembe
Basketbol Bayanlar // Eurocup
BEŞİKTAŞ 63-67 Partizan
27 Kasım 2010 Cumartesi
Plaj Voleybolu Erkekler
BEŞİKTAŞ 2-0 Penta Bilgisayar
Hentbol // EHF Kupası
BEŞİKTAŞ 31-26 Zarya Kaspiya
Basketbol Erkekler // TBL
BEŞİKTAŞ 94-85 Trabzonspor
Voleybol Erkekler // 1.Lig
Tofaş 1-3 BEŞİKTAŞ
Plaj Voleybolu Erkekler
BEŞİKTAŞ 1-2 Halkbank
TSBL
BEŞİKTAŞ 88-43 Saran Anadolu
28 Kasım 2010 Pazar
Plaj Voleybolu Bayanlar
BEŞİKTAŞ 2-0 Konak Belediyesi
Plaj Voleybolu Erkekler
BEŞİKTAŞ 2-0 Kuşadası
Basketbol Bayanlar // TKBL
BEŞİKTAŞ 67-81 Mersin BŞB
Voleybol Bayanlar // 1.Lig
Fenerbahçe 3-0 BEŞİKTAŞ
Futbol // Süper Lig
Galatasaray 1-2 BEŞİKTAŞ

Derbiden Arta Kalanlar...

İsmail'in hala kendini gerektiği kadar geliştiremediğini düşünenlerden ve bu yüzden ona kızanlardanım. Yalnız şu adamın bu tür sevinçlerinin de hastasıyım. En son Türkiye-Belçika maçında yerde garip garip hareketler yapmıştı gol olduğunda. Burada da penaltı kazanıldığındaki halini görüyoruz.

İkinci fotoda da Guti ve İsmail 2.golü kutluyor. 2.gol atıldıktan sonra kameralar Nobre'yi ve etrafını gösterdikleri için o süreçte Guti ne yaptı, deplasman tribünüyle arasında ne geçti merak ediyordum. Malum, kendisi gidilen her deplasmanda taraftarı unutmayan bir gönül adamı. Meğer golü böyle kutlamışlar.

Bu da maç sonundan harika bir fotoğraf.

VEEEEE KADIKÖY-ALİ SAMİ YEN'DEN ORTAYA KARIŞIK...

Boşuna dememişler ''güzel futbolcu golden sonra tribüne koşandır...'' diye

Son noktayı her zaman biz koyarız...; 1-2

Galatasaray ne kadar kötü olursa olsun, bizi fazlasıyla düşündüren ve umutsuzluğa sürükleyen bir ASY fobimiz vardı. Geçen sezon o haftaya kadar ki en iyi oyunumuzu oynamamıza rağmen 3-0 gibi farklı bir skorla ayrılmanın acısı da tazeyken, benim şahsen çok bir ümidim yoktu bu maçla ilgili.

Holosko'nun hızını ve karşısındakinin Ali Turan oluşunu kullanıp kazandırdığı penaltı ve Guti'nin penaltıyı gole çevirmesi dahi rahatlatmadı. O golden sonra devre arasına kadar aklım 2005/2006 sezonundaki 3-2'lik mağlubiyete gitti. O maçta da beklenmedik anlarda 2 erken gol bulmuş ve hatta ilk yarıyı önde kapamıştık ancak sonuç hüsran olmuştu. Topun kontrolü de Galatasaray'da olunca ve üst üste birkaç pozisyon verince iyice tedirgin olmuş, yenecek golü tetikte bekliyordum.

İkinci yarı başladığında da Allah biliyor ya, aklımın bir köşesinde ''1 puan da iyidir be'' düşüncesi bulunuyordu. Ancak dakikalar geçtikçe biz daha bir yüreklendik sanki. Üstüne de Hagi'nin tuhaf hamleleri gelince, iyice rahatladık. Servet'in çıkışıyla Nobre rahatladı, daha efektif olmaya başladı. Orta sahayı daha hızlı geçmeye başladık. Holosko'nun topu direkten döndü, Nobre'nin BUZ gibi golü sayılmadı, Hilbert bindirmelere başladı derken ikinci gol geldi. Haliyle hem bizde, hem takımda, hem tribünde bir rahatlama oldu. Son dakikalarda yediğimiz talihsiz gol ise bir BEŞİKTAŞ klasiğiydi. Rahat maç kazanmak çok alışkın olduğumuz birşey olmadığı için 2 dakikalık ekstra bir stres çekmeyi yadırgamadık.

Sonuç itibariyle ASY yıkılmadan önceki son noktayı da, rekabetin ASY sayfasındaki son noktayı da biz koyduk. Artık yıkıyorlar mı, yoksa bu yenilgiler sonrası yakıyorlar mı umrumuzda değil...

Maça dair diğer notlarımı da yazayım.
- Guti'nin ilk golden sonraki hareketinin anlamını cidden merak ediyorum.
- İkinci golden sonra kameralar Nobre ve etrafına yakınlaşırken, Guti'nin deplasman tribününün oralarda neler yaptığını merak ediyorum.
- 2.golden hemen sonra girilen 'gücüne güç katmaya geldik', o iğrenç kontrayı yapanlara kapak olmuştur herhalde.
- Nobre'nin golü buz gibiydi, iki arada bir derede zararı gören yine biz olduk.
- Lucas Neill, helal olsun sana...

Şimdi sıra Avrupa Ligi'nde turu garantilemekte...

Maç ile ilgili sayfalar: Derbiler 2010/11 - BEŞİKTAŞ vs Galatasaray - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

28 Kasım 2010 Pazar

Beklenen Skor...; 3-0

Bu maç ile ilgili bir beklentiye girmek yanlış olurdu. Rakip, Avrupa'nin en iyi kadrolarından birine sahip. Biz ise ligin orta ölçekli takımlarından biriyiz ve lige de İller Bankası'na kaybederek başladık. Haliyle Fenerbahçe merkezli, bırakın galibiyeti, set alımının bile sürpriz olacağı bir maça çıktık. Denedik şansımızı, olmadı...

Bayan Takımımız 2'de 0 yapmış oldu böylece ve Erkek+Bayan takımlarımız ligde oynadığı ilk 9 maçta sadece 1 galibiyet alabilmiş oldular bu mağlubiyetle...

Set Sonuçları: 25-18, 25-11, 25-16

Maç ile ilgili sayfalar: Voleybol 2010/11 - Derbiler 2010/11

Plaj Voleybolu 6.Hafta

Plaj Voleybolu Ligi'nde 6.hafta maçları İstanbul'da oynandı. Erkek ve Bayan Takımlarımız oynadıkları toplam 4 maçın 3'ünü kazandılar.

Geçen haftayı lider tamamlayan Bayan Takımımız, aldığı iki galibiyetle liderliğini sürdürdü ancak en yakın rakibinin de 1 puan önüne geçmiş oldu. Erkek Takımımız ise aldığı bir mağlubiyet nedeniyle dördüncülüğe geriledi.

Haftanın Sonuçları:
Bayan Takımımız:
28 Kasım: BEŞİKTAŞ 2-0 Konak Bld.
28 Kasım: BEŞİKTAŞ 2-0 Kuşadası

Erkek Takımımız:
27 Kasım: BEŞİKTAŞ 2-0 Penta Bilgisayar
27 Kasım: BEŞİKTAŞ 1-2 Halkbank

Puan Durumları:
Erkekler
# Takım Maç Setler Puan
1- Ziraat Bankası 12 maç, 24-0, 24 puan
2- Halkbank 12 maç, 20-6, 22 puan
3- Ran Lojistik 12 maç, 19-8, 21 puan
4- BEŞİKTAŞ 12 maç, 19-10, 20 puan
5- Alanya Bld. 12 maç, 15-12, 19 puan
6- Altınyurt 12 maç, 12-14, 17 puan
7- Penta Bilgisayar 12 maç, 10-18, 16 puan
8- Konak Bld. 12 maç, 8-19, 15 puan
9- Odtü 12 maç, 4-21, 14 puan
10- Çankaya Bld. 12 maç, 1-24, 12 puan

Bayanlar
# Takım Maç Setler Puan
1- BEŞİKTAŞ 12 maç, 21-5, 22 puan
2- Numune Özcan 12 maç, 20-7, 21 puan
3- Tireboluspor 12 maç, 18-8, 21 puan
4- Gazi Üniversitesi 12 maç, 16-10, 20 puan
5- Kuşadası 12 maç, 14-13, 18 puan
6- Konak Bld. 12 maç, 10-16, 16 puan
7- Çankaya Bld. 12 maç, 4-20, 14 puan
8- Gizem/Zeynep 12 maç, 0-24 , 0 puan

Maç ile ilgili sayfalar: Plaj Voleybolu 2010/11

TKBL 6.Hafta | Geri Geri... 67-81

Perşembe günkü Partizan yenilgisinden sonra '2 ileri 1 geri' diyerek çok güzel anlatmışım takımı. Bugün Mersin BŞB'ne Akatlar'da 67-81 yenilince anladım. Takıma iyi bir yerli rotasyonu kurulmasına rağmen, geçen sezondan hiçbir farkımız yok. Kimi nerede yenip, kime nerede mağlup olacağımız hiç belli olmuyor.

İlk 6 haftada 3 mağlubiyet alarak sezonun geri kalanı nasıl şekillenecek az çok anladık artık. 4-8.cilik arasında yer alır, muhtemelen play-off ilk turunda eleniriz. Tebrikler yönetim...

İstatistikler:
Kelly Santos 15 sayı 5 ribaund 7 asist
Iziano Castro Marques 15 sayı 6 ribaund 2 asist
Yasemin Horasan 9 sayı 2 ribaund
Iveta Salkauske 9 sayı 1 ribaund 1 asist
Nilay Kartaltepe 8 sayı 10 ribaund 6 asist
Esra Şencebe 8 sayı 3 ribaund 1 asist
Ayşe Çora 2 sayı
Esra Erden 1 sayı 0 ribaund 1 asist
Melike Bakırcıoğlu 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11

14.Hafta | Galatasaray - BEŞİKTAŞ

Galatasaray - BEŞİKTAŞ
Tarih: 28 Kasım 2010
Saat: 9:00
Stad: Ali Sami Yen
Hakem: Cüneyt Çakır
Derbi öncesi birşeyler karalamak çok kolay olmuyor. Stres, sıkıntı sarmış her tarafımızı. Burada nasıl maçı konuşalım? Ki zaten konuşsak da Türkiye'deki derbilerde var olan bazı görünmeyen kuralları yıkamıyoruz. ASY'de uzun süredir kazanamamak, kazanmaya yaklaştığımızda hakemler tarafından önümüzün tıkanması gibi.

Tribün olarak da herkesin morali bozuk, aklı karışık olacak bugün. Gideceklerin ASY'deki tarihin son derbisinin keyfini çıkarmasını dilemek lazım yine de... Siyahlar içinde olacakmış tribün bugün, umarım beyazı da takımımız yaşatacak bize.

Son olarak; Cüneyt Çakır, 4-2'lik maçta yaşattığın binbir rezilliği unutmadık. Bugün, akıllı ol...

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Derbiler 2010/11 - BEŞİKTAŞ vs Galatasaray - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

27 Kasım 2010 Cumartesi

Lige Farklı Başlangıç...; 88-43

Yapılan transferler sonrası son yıllardaki Galatasaray üstünlüğünü kırmaya en büyük aday biz olduk. Ancak geçen sezon Galatasaray'ı mağlup edebilen, ligin iyi kadrolarından biri Saran Anadolu'yu ligin açılış maçında 45 sayı farkla yenmeyi kimse beklemiyordu herhalde.

Biz mi çok güçlendik, yoksa rakip geçen sezonki güçünden güç kaybetti bilinmez ancak bu kadar önemli bir maçı bu kadar rahat kazanmak tabii ki çok güzel. Tebrikler oyuncularımıza ve teknik heyetimize...

Periyot Sonuçları: 23-11, 46-24, 64-30

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11

Ve Iverson Galibiyetle Tanışır... 94-85

İlk 5: Iverson, Chatman, Bekir, Cevher, Likholitov

Savunmadaki problemlerde değişen birşey yok. Trabzonspor'un aldığı toplam ribaund sayısı 42, bunların 22'si hücum ribaundu. Ligin 6 maçtan 1 galibiyet çıkartmış takımı, Akatlar'da savunma ribaund'dan fazla hücum ribaund'u alıyor. Bu sorun bu maça özel de değil. Peki ne zaman bir hamle gelecek, ne zaman takviye yapılacak? Merakla bekliyoruz...

Oyuncu bazında Likholitov'dan başlamak lazım güzelliklere. Geçen sezon play-off'larda vitesi yükseltmiş, zaman zaman bu tür patlamalar yapabileceğini göstermişti. Bu sezon ise en iyi patlamasını Fenerbahçe maçında yapmıştı. Bugün de 20 sayı 9 ribaund'luk çok iyi bir katkı verdi takıma. Iverson ise sahada tutulduğunda neler yapabileceğini az çok gösterdi bizlere. Hiç çıkmadan oynadığı ilk yarıda 10 sayı 8 asist yapması enfesti. Bu arada ilk yarıda Iverson'dan başka hiçbir oyuncumuzun asist yapmadığını da belirtelim. Iverson'ın etkili olmasının tek negatif yönü ise Chatman'ın ilk yarıda silik bir görünüm çizmesiydi. Nitekim, ne zaman Iverson kenara geldi, bu sefer Chatman dümene geçti ve maçı istediği gibi yönetti, hem oynadı hem oynattı. Chatman da ikinci yarıda 6 asist yaparak, buralarda hala çok etkili bir isim olduğunu gösterdi bizlere.

Sonuç olarak kazanmanın önemli olduğu bir maçı kazandık ve nispeten rahatladık. Şimdi konsatrasyonumuzu tamamen Asvel deplasmanındaki maça vermeliyiz. Göttingen maçıyla ilgili itiraz sonuçlanana kadar şansımız sürüyor olacak nitekim. Ondan sonra ligin flaş ekibi Olin Edirne ile Edirne'de karşılaşacağız Cuma günü...

İstatistikler:
Fedor Likholitov 20 sayı 9 ribaund
Mire Chatman 19 sayı 3 ribaund 6 asist
Allen Iverson 14 sayı 3 ribaund 8 asist
Andrew Ogilvy 12 sayı 1 ribaund 1 asist
Michael Ignerski 10 sayı 4 ribaund
Cevher Özer 7 sayı 1 ribaund 2 asist
Serhat Çetin 6 sayı 2 ribaund 1 asist
Cüneyt Erden 4 sayı 1 ribaund
İsmail Çevik 2 sayı 1 ribaund
Bekir Yarangüme 0 sayı 2 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11

Bir Seba Klasiği... Son 16'dayız!; 31-26

Bugün bir kez daha tarih yazıldı ve Seba'nın parkelerine gömülen rakipler arasına Zarya Kaspiya da yazıldı. 5 sakatla çıkılan bu maçın, uzun süre önde götürülüp kazanılması takımın ne denli bu maça konsantre olduğunun bir göstergesi. Oyuncular inanmış, imkanı olanlar basketbol-hentbol arasında seçim yapmış ve Seba'da yerini almış. Sonuç da oyuncularımızın özverili oyunuyla galibiyet olunca tadından yenmiyor tabii.

Artık son 16'dayız, yine Şubat ayında Avrupa Kupaları'ndaki mücadelemize devam ediyoruz, yine Avrupa heyecanını sezonun ikinci kısmına da taşıyoruz. Helal olsun hepinize...

Not: Maç ile ilgili ayrıntılı yazılar BEŞİKTAŞLI blogger arkadaşlardan geldikçe, bu yazının sonunda link verebiliriz, hepimiz de bilgilenmiş oluruz böylece...

Gol Dağılımı:
7 Gol: Viktor Ladyko
6 Gol: Tolga Özbahar
5 Gol: Bülent Erkol, Utku Ergüder
4 Gol: Oleksandr Kosyak
3 Gol: Valeri Parshkov
1 Gol: Oğuzhan Büyük

Maç ile ilgili sayfalar: Hentbol 2010/11 - Avrupa'da Hentbol Takımımız

Nihayet Galibiyet!; 1-3

6 haftalık suskunluk nihayet sona erdi ve bizim gibi ilk 6 maçtan galibiyet çıkartamayan Tofaş'ı deplasmanda 3-1 yenerek ve 3 puan alarak rahat bir nefes aldık. Bu maçı da kaybetmiş olsak ciddi ciddi küme düşme tehdidiyle karşı karşıya kalacaktık. Bundan sonraki haftalarda neler olur, takım bu galibiyeti seriye dönüştürebilir mi bilinmez ancak şu an için, günü kurtarmak için ideal bir galibiyet oldu...

Set sonuçları: 18-25, 27-25, 20-25, 19-25

Maç ile ilgili sayfalar: Voleybol 2010/11

EHF Kupası 3.Tur 2.Maçı | BEŞİKTAŞ - Zarya Kaspiya

BEŞİKTAŞ - Zarya Kaspiya
Tarih: 27 Kasım 2010
Saat: 14:00
Salon: Süleyman Seba

İlk maçı 26-23 kaybetsek de, ikinci maça umutlu çıkıyoruz. Son senelerde özellikle taraftar desteğiyle kimlerin o salonun parkelerine gömüldüğünü gayet iyi biliyoruz. Taraftarı için oynamayı, taraftar ile daha da iyi oynamayı adet haline getirmiş bir takıma güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz?

Taraftar da takımla birlikte saldıracak, takımla birlikte savunma yapacak ve kazanan inşallah BEŞİKTAŞ olacak...

Maç ile ilgili sayfalar: Hentbol 2010/11 - Avrupa'da Hentbol Takımımız

TBL 7.Hafta | BEŞİKTAŞ - Trabzonspor

BEŞİKTAŞ - Trabzonspor
Tarih: 27 Kasım 2010
Saat: 15:00
Salon: Akatlar Arena
TV: Spormax

Cumartesi günü oynayacağımız Trabzonspor maçı sıradan bir lig maçı değil. Bu maç, futbolda 30 küsür senedir devam eden rekabette açılacak yeni bir sayfa anlamı yaşıyor. Kulübümüz, basketbol tarihindeki ilk Trabzonspor karşılaşmasına çıkıyor.

Trabzonspor 3-4 yıllık gayretin sonunda her ne kadar 1.lige çıktıysa da, işlerin şu ana kadar iyi gittiğini söylemek onlar adına pek mümkün değil. 6 maçta 1 galibiyet alabildiler ve biraz da fikstür dezavantajı nedeniyle zor günler geçiriyorlar. Bizim de durumumuz iç açıcı değil maalesef diğer taraftan. Zor günler geçiren (bu haftanın özelliği bu herhalde) iki takımın mücadelesi olacak bu mücadele kısacası.

Cevher'in Almanya'ya gitmesini engelleyen sakatlığı, Chatman'ın Almanya'da etkisiz kalmasını sağlayan sakatlığı ve Bekir-Ogilvy ikilisinin yaşadığı sakatlıklar ne durumda bilemiyoruz. Eğer bu oyuncuların çoğu rotasyonda yerini alırsa, bizim kazanmaya daha yakın olacağımız kesin.

Banvit ve Fenerbahçe yenilgilerinden sonra bir süre Akatlar'da maç kaybetmememiz gerektiğinin de bilincindedir herhalde oyuncularımızda....SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11

25 Kasım 2010 Perşembe

(Bayanlar) 2 İleri 1 Geri...; 63-71

Bu takımın ne zaman ne yapacağını kestirmek cidden çok güç. 12-23 geride kapattığımız ilk periyot ve bir ara 16-31'i gördüğümüz ikinci periyot sonunda farkı 1 sayıya indirerek, ilk yarıyı 35-36 yenik kapatabiliyoruz. Ancak üçüncü periyotta ilk periyottaki berbat oyunumuza geri dönüp, farkın tekrar çift hanelere çıkmasını izin verebiliyoruz. Bu tür maçlarda ayağınıza gelen şansı değerlendiremezseniz, treni de kaçırıyorsunuz tabii. Bize de öyle oldu ve 63-71 mağlup olduk.

Bu sonuçla Partizan liderliği garantilemiş oldu. Biz ikincilik maçında gelecek hafta Selanik'te Aris karşılaşacağız...

İstatistikler:
Iziano Castro Marques 21 sayı 4 ribaund 6 asist
Kelly Santos 11 sayı 9 ribaund 0 asist
Iveta Salkauske 8 sayı 6 ribaund 1 asist
Esra Şencebe 7 sayı 5 ribaund 0 asist
Nilay Kartaltepe 5 sayı 3 ribaund 3 asist
Yasemin Horasan 4 sayı 3 ribaund 1 asist
Melike Bakırcıoğlu 3 sayı 0 ribaund 1 asist
Tuğba Taşcı 3 sayı 0 ribaund 1 asist
Ayşe Çora 1 sayı 1 ribaund
Esra Erden 0 sayı 3 ribaund 0 asist
Gonca Karataş 0 sayı 0 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - Avrupa'da Bayan Basketbol Takımımız

24 Kasım 2010 Çarşamba

Hakem Rezilliğinin Kurbanı Olduk...; 85-83

Cevher'in Almanya'ya götürülmediği maç öncesi twitter'da Chatman'ın da oynamayacağı yazıldı ancak maç başladığında Chatman'ı ilk 5'te görünce rahatladık. Cevher'in yokluğunda Ogilvy ve Likholitov'un sorumluluğu arttı ancak bu iki oyuncunun erken faul problemine girince tüm sorumluluk bir anda İsmail'e devredildi. İsmail ligde dahi kısıtlı dakikalar alırken, bu deplasmanda 13 dakika sahada kaldı.

Oynamayacağı söylenen Chatman ise ilk yarıyı suskun geçirse de maç sonunda 14 sayı 5 ribaund 5 asisti bir şekilde bulmayı başardı. Fenerbahçe maçında istediğini yapamayan Iverson ise bu maçta nispeten iyi gözüktü. 18 sayıyı buldu, şutlarda 6/13 ile oynadı. Ancak takımın diğer problemleri baki kaldı. Özellikle 19 hücum ribaundu verilen Fenerbahçe maçından sonra bu maçta da 14 hücum ribaundu vermek can sıkıcıydı.

Savunmadaki etkisizliğimiz de tam gaz devam etti. Alman Basketbol Ligi'nin sondan üçüncüsüne 85 sayı imkanı vermek, işleri fazlasıyla zorlaştırıyor.

Gelelim maçın son pozisyonuna. İlk etapta kendimizi eleştireceksek, oturup son hücumun neden üçlük atarak değerlendirildiğini konuşmak gerekir. Molada Burak hocanın çizdiği oyun mu buydu, yoksa Chatman insiyatif mi kullandı, bilinmez. Ancak eğer son top için düşünülen bu ise veya Chatman bu kritik maçın son pozisyonunda hocasını dinlemiyorsa, burada bir sorun var demektir.

Tüm bunları kenara bırakıp, masa hakemlerini eleştireceksek ise 19 saniyelik sürenin neden 14'e indirildiğini ve neden 10.1 saniye kala saatin durdurulduğunu sormak gerek. Son hücum her yerinden rezillik akan bir hücum oldu. Masa hakemleri maçı resmen katlettiler. ULEB'e gerekli itirazlar yapılmış, dilekçeler gönderilmiş. Sonuç ne olur bilinmez ancak eğer istediğimiz gibi bir tekrar kararı çıkmazsa, çok büyük bir rezillik olacağı kesin. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek bu konuda...

Hemofarm'ın Asvel'i ilk 3 periyottaki iyi oyunuyla 97-93 yenmesi ve bizim Göttingen'e yenilmemizle birlikte ilk 2 ile üçüncü ve dördüncü arasındaki fark 2 galibiyete çıktı. Kalan 4 maçta bunu kapatmak gerçekten zor. Hele hele gelecek hafta da bu formsuzlukla Lyon'da Asvel ile karşılaşacakken ancak çıkmadan candan ümit kesilmez diyerek hem gelecek haftaları bekleyeceğiz, hem de ULEB'ten çıkacak kararı...

İstatistikler:
Michael Ignerski 21 sayı 7 ribaund 2 asist
Allen Iverson 18 sayı 1 ribaund 1 asist
Andrew Ogilvy 17 sayı 6 ribaund
Mire Chatman 14 sayı 5 ribaund 5 asist
İsmail Çevik 5 sayı 3 ribaund
Fedor Likholitov 3 sayı 4 ribaund
Bekir Yarangüme 3 sayı 3 ribaund 2 asist
Cüneyt Erden 2 sayı 2 ribaund 1 asist
Serhat Çetin 0 sayı 1 asist
Mustafa Abi 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - Avrupa'da Erkek Basketbol Takımımız

23 Kasım 2010 Salı

Korkak Tavuklar

Maç içerisinde tribünleri tahrik eder, maç bitiminde ise yabancı madde yağıyormuş hissiyatı yaratmak için binbir şov yapar. Bu şovu da biri ikisi değil, takım halinde yaparlar.

Süper Lig | 2010/11 Sezonu 13.Hafta

Toplu Sonuçlar
Kasımpaşa 1-1 Gençlerbirliği
Manisaspor 0-2 Bursaspor
Sivasspor 5-1 Kardemir Karabükspor
BEŞİKTAŞ 2-2 Konyaspor
Antalyaspor 0-1 Gaziantepspor
Trabzonspor 0-0 Eskişehirspor
Ankaragücü 2-2 İstanbul BŞB
Kayserispor 0-0 Galatasaray
Fenerbahçe 5-2 Bucaspor
-------------------------------------
Toplam 26 gol atıldı.
32sarı kart ve 0kırmızı kart çıkartıldı.
-------------------------------------
Gol Krallığı
1-) Alex de Souza (Fenerbahçe)..9
2-) Emmanuel Emenike (Karabükspor)..8
....Mamadou Niang (Fenerbahçe)........8
4-) Bobo Deivson (BEŞİKTAŞ)........7
-------------------------------------
Haftaların Liderleri
1- Fenerbahçe
2- Trabzonspor
3- Bursaspor
4- Bursaspor
5- Bursaspor
6- Bursaspor
7- Bursaspor
8- Bursaspor
9- Bursaspor
10- Bursaspor
11- Trabzonspor
12- Trabzonspor
13- Trabzonspor

22 Kasım 2010 Pazartesi

Eurocup 2.Hafta | BC Göttingen - BEŞİKTAŞ

BC Göttingen - BEŞİKTAŞ
Tarih: 23 Kasım 2010
Saat: 20:30
Salon: Volkswagen Hall Braunschweig

Rakibimizin resmi sitesinin girişinde durum bu. Evlerinde oynayacakları 3 Eurocup maçı için ne kadar heyecanlı olduklarını az çok anlayabiliyorsunuz. 3 rakibin kendi dilinde 'hoşgeldin' yazmışlar ve 1 ay sonraki maçın reklamını bile şu an yapıyorlar. İlk maçta deplasmanda Asvel'i büyük bir sürpriz yaparak mağlup etmeleriyle umutları da yeşermiş ve bu kupayı daha da önemser hale gelmişlerdir muhakkak. Bu yüzden salondaki ortamın bizi zorlayabileceğini düşünüyorum. Bu arada ekran görüntüsünün sağ tarafında Almanca yazıldığı için anlamasak da, Allen Iverson ile ilgili birşeyler yazılmış olması da gözlerden kaçmıyor. Maçın Göttingen yerine, bir başka şehir olan Braunschweig'da oynanma sebebini ise bilmiyorum açıkcası.

Bizim açımızdan işler yolunda gitmiyor. Hemofarm'a 16 sayıdan maç vererek büyük bir avantajı teptik ve ardından bir derbi kaybettik. Takımda moraller büyük ihtimalle fazlasıyla bozuktur ve birşeyleri düzeltme stresine girmek işleri daha da zorlaştırabilir. Yarın ki maçta hasta olan Cevher'in oynamayacağını da belirtelim.

Normal şartlarda maçın favorisi biz olabilecekken, son zamanlardaki formsuzluğumuz ve rakibin sadece 1 hafta önce Asvel'i deplasmanda yenebilecek kadar iyi oynaması maçın zor geçeceğini düşündürtüyor. Bakalım oyuncularımızın alınan 2 yenilgi sonrası göstereceği reaksiyon ne olacak... SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - Avrupa'da Erkek Basketbol Takımımız

Liderliğe Devam...; 0-1

Geçen hafta ele geçirdiğimiz liderliği devam ettirmek için bugün kazanmamız gerekiyordu. Zirvedeki takımlar arasındaki puan farkı çok az olduğu için bir beraberlik de dahi 2-3 sıra aşağı düşme olasılığı var. Neyse ki, geçen haftaki derbi galibiyetinin devamını Güngören Belediyesi'ni 0-1 yenerek getirmeyi başarmışız.

Tek golümüzü atan Ali Küçik'te ligdeki 6.golünü atmış oldu...

# Takım Maç Puan Averaj
1- BEŞİKTAŞ 15 maç 33 puan +14
2- Galatasaray 15 maç 32 puan +21
3- Bursaspor 15 maç 30 puan +11
4- Turgutluspor 15 maç 30 puan +8
5- Altay 15 maç 26 puan +6

Takımımız Gol Krallığı
Kemal Akbaba 7 gol
Ali Küçik 6 gol
Semih Beyaz 3 gol
Atınç Nukan 2 gol
Hasan Türk 2 gol
Ömer Faruk Özgen 2 gol
Samet Bülbül 2 gol
Caner Turp 1 gol
Mertcan Demirer 1 gol
Volkan Ekici 1 gol

Haftanın Sonuçları (15-21 Kasım 2010)

15 Kasım 2010 Pazartesi
Futbol // A2 Ligi
BEŞİKTAŞ 2-1 Fenerbahçe
16 Kasım 2010 Salı
Basketbol Erkekler // Eurocup
BEŞİKTAŞ 91-94 Hemofarm
17 Kasım 2010 Çarşamba
Basketbol Bayanlar // TKBL
Samsun Basket 67-71 BEŞİKTAŞ
20 Kasım 2010 Cumartesi
Plaj Voleybolu Bayanlar
BEŞİKTAŞ 2-1 Numune Özcan
Voleybol Erkekler // 1.Lig
BEŞİKTAŞ 1-3 Torul Gençlik
Plaj Voleybolu Bayanlar
BEŞİKTAŞ 2-0 Tirebolu
Hentbol // EHF Kupası
Zarya Kaspiya 26-23 BEŞİKTAŞ
Futbol // Süper Lig
BEŞİKTAŞ 2-2 Konyaspor
21 Kasım 2010 Pazar
Plaj Voleybolu Erkekler
BEŞİKTAŞ 2-0 Altınyurt
Voleybol Bayanlar // 1.Lig
BEŞİKTAŞ 0-3 İller Bankası
Plaj Voleybolu Erkekler
BEŞİKTAŞ 2-1 Alanya Belediyesi
Basketbol Bayanlar // TKBL
Alanya Belediyesi 62-72 BEŞİKTAŞ
Basketbol Erkekler // TBL
BEŞİKTAŞ 67-74 Fenerbahçe

Plaj Voleybolu 5.Hafta

Plaj Voleybolu Ligi'nde 5.hafta maçları İstanbul'da oynandı. Erkek ve Bayan Takımlarımız oynadıkları toplam 4 maçın tamamını kazandılar.

Geçen haftayı ikinci tamamlayan Bayan Takımımız, aldığı iki galibiyetle liderliğe yükseldi. Erkek Takımımız ise aldığı ili galibiyetle bir sıra yükselerek üçüncülüğe yükseldi.

Haftanın Sonuçları:
Bayan Takımımız:
20 Kasım: BEŞİKTAŞ 2-1 Numune Özcan
20 Kasım: BEŞİKTAŞ 2-0 Tirebolu

Erkek Takımımız:
21 Kasım: BEŞİKTAŞ 2-0 Altınyurt
21 Kasım: BEŞİKTAŞ 2-1 Alanya Belediyesi

Puan Durumları:
Erkekler
# Takım Maç Setler Puan
1- Ziraat Bankası 10 maç, 20-0, 20 puan
2- Halkbank 10 maç, 18-3, 19 puan
3- BEŞİKTAŞ 10 maç, 16-8, 17 puan
4- Ran Lojistik 10 maç, 15-8, 17 puan
5- Alanya Bld. 10 maç, 13-10, 16 puan
6- Penta Bilgisayar 10 maç, 10-14, 14 puan
7- Altınyurt 10 maç, 8-14, 13 puan
8- Konak Bld. 10 maç, 6-16, 12 puan
9- Odtü 10 maç, 4-17, 12 puan
10- Çankaya Bld. 10 maç, 0-20, 10 puan

Bayanlar
# Takım Maç Setler Puan
1- BEŞİKTAŞ 10 maç, 17-5, 18 puan
2- Numune Özcan 10 maç, 17-5, 18 puan
3- Tireboluspor 10 maç, 14-7, 17 puan
4- Kuşadası 10 maç, 13-9, 16 puan
5- Gazi Üniversitesi 10 maç, 12-9, 16 puan
6- Konak Bld. 10 maç, 8-14, 13 puan
7- Çankaya Bld. 10 maç, 4-16, 12 puan
8- Gizem/Zeynep 10 maç, 0-20 , 10 puan

Maç ile ilgili sayfalar: Plaj Voleybolu 2010/11

Dolu Tribünler Önünde Kaybetmece... 67-74

Daha kötü kadrolarla mücadele edip, Akatlar'da mağlup ettiğimiz Fenerbahçe'yi bu kez mağlup edemedik. Rakibin formda olduğu, bizim ise özellikle son Hemofarm yenilgisi ile birçok sorunumuz olduğu biliniyordu. Bugün, Chatman ve Cevher'in yanısıra başka oyuncularımızın da skora katkı yapması gerekiyordu. Ancak Likholitov'dan beklenmedik bir katkı alırken, Chatman'ın 5, Iverson'ın 2 sayıda kalacağını hiç akıl edemezdik. Likholitov'un 22, Cevher'in 19 sayısı bizi maçta tutmaya ve bir ara öne geçmemize yetti ancak maçın sonunu yine felaket oynadık ve yenilgi kaçınılmaz oldu.

53-46 önde olan takımın, daha sonra 58-66 yenik duruma düşmesi yine de sorgulanmalı. Yine mola alınmakta ve hamle yapılmakta geç kalındı. Iverson, 2. ve 4.periyotlarda hiç oynatılmadı. Coach'un maç sonu açıklamaları da bu bağlamda hiç birimizi tatmin etmiyor. Iverson hazır değilmiş, Avrupa basketboluna ayak uyduramamış. Peki Iverson hazır değilse ve sadece 19 dakika forma giyecekse, neden insanlara en az 30 TL olan biletler sattırıldı? Bunu da oturup düşünseler iyi olacak...

Velhasıl, Akatlar'daki 3 yıllık tılsım bozuldu. 3 yıldır +15 sayılık galibiyetler alırken, bugün tabiri caiz ise 'basketbolun fahişeliğini' yapan Fenerbahçe'ye yenildik. Kazanmak-kaybetmek bir yere kadar önemli. Ancak takımın son maçlarda yaşadığı yönetilme problemi fazlasıyla can sıkıyor. Bu konuda adım atılacak mı yoksa bu koca sezon şimdiden çöpe mi atılacak, onu da yakında göreceğiz...

Taraftarımıza ise diyecek birşey yok. Dolu tribünler, iyi bir atmosfer, gayet güzel destek. Maça gidenlerin yüreğine sağlık...

İstatistikler:
Fedor Likholitov 22 sayı 9 ribaund
Cevher Özer 19 sayı 6 ribaund 2 asist
Bekir Yarangüme 7 sayı 2 ribaund 5 asist
Andrew Ogilvy 6 sayı 1 ribaund
Serhat Çetin 6 sayı 1 ribaund
Mire Chatman 5 sayı 12 ribaund 6 asist
Allen Iverson 2 sayı 4 ribaund
Cüneyt Erden 0 sayı 1 asist
İsmail Çevik 0 sayı 1 ribaund
Michael Ignerski 0 sayı 1 ribaund
Mustafa Abi 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - BEŞİKTAŞ vs. Fenerbahçe - Derbiler 2010/11

21 Kasım 2010 Pazar

TKBL 5.Hafta | Alanya'dan da Galibiyet Çıkardık; 62-72

İlk yarısında zorlandığımız ve soyunma odasına 1 sayı (32-31) farkla yenik girdiğimiz maçı, ikinci yarıda daha etkili oynayarak 62-72 kazanarak, hem bu sezon ilk kez 2 maç üstüste kazandık, hem de Samsun deplasmanından sonra Alanya deplasmanından da galibiyetle dönerek Ceyhan Belediyesi ve Galatasaray mağlubiyetlerinin takım üzerindeki etkisini azalttık.

Samsun Basket maçında 33 sayı ile oynayan Marques, bugün de 28 sayı atarak resitaline devam etti adeta. Yasemin ve Santos da ribaundlar ve sayı olarak katkı verince maç daha da kolaykaştı bizim adımıza.

5'te 3 yaparak, güzel bir seri başlattık. Şimdi hedef Perşembe günü Partizan'ı Akatlar'da yenmek...

İstatistikler:
Iziano Castro Marques 28 sayı 8 ribaund 1 asist
Kelly Santos 15 sayı 8 ribaund 2 asist
Yasemin Horasan 13 sayı 10 ribaund 4 asist
Iveta Salkauske 4 sayı 4 ribaund
Nilay Kartaltepe 3 sayı 3 ribaund 5 asist
Esra Erden 3 sayı 2 ribaund 1 asist
Tuğba Taşcı 2 sayı 4 ribaund 1 asist
Esra Şencebe 2 sayı 2 ribaund 2 asist
Melike Bakırcıoğlu 2 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11

Lige Kötü Başlangıç...; 0-3

Voleybol Şubemiz, Erkek takımımızın ilk 6 maçını kaybetmesiyle zor durumlardayken, buna bir de Bayan takımımız eklendi bugün. Onlar da İller Bankası'na Akatlar'da 3-0 yenilerek modaya ayak uydurdular. Voleybol şubemiz ligde şu an itibariyle 7'de 0 yapmış durumda. İlk galibiyetimizi ne zaman alacağız merak etmiyor değiliz doğrusu.

Set Sonuçları: 22-25, 19-25, 21-25

Maç ile ilgili sayfalar: Voleybol 2010/11

TBL 6.Hafta | BEŞİKTAŞ - Fenerbahçe

BEŞİKTAŞ - Fenerbahçe
Tarih: 21 Kasım 2010
Saat: 15:30
Salon: Akatlar Arena
TV: Spormax/NBA TV


Akatlar açıldığından beri Fenerbahçe'ye karşı büyük bir üstünlüğümüz söz konusu. Mart 2005'ten bu yana Akatlar'da oynanan maç sayısı 7, galibiyet sayımız ise 6. Bu maçların çoğunda Fenerbahçe'nin kadrosunun bizden daha iyi olduğunu, bu maçlarda bizim en büyük kozumuzun taraftarımız olduğunu da belirtmek lazım. Ancak bu maçta tribünün nasıl olacağını kestirmek zor. En ucuz biletin 30 TL olduğu bir basketbol karşılaşmasında tribünler ne derece dolar, ne derece etkili bir tribün yapılır, bilinmez...

Akatlar'daki BEŞİKTAŞ-Fenerbahçe derbileri:
09.03.2005 BEŞİKTAŞ 74-63 Fenerbahçe
18.03.2005 BEŞİKTAŞ 81-64 Fenerbahçe (Fiba Europe Cup)
28.12.2005 BEŞİKTAŞ 73-68 Fenerbahçe
04.02.2007 BEŞİKTAŞ 68-82 Fenerbahçe
23.12.2007 BEŞİKTAŞ 84-61 Fenerbahçe
01.03.2009 BEŞİKTAŞ 110-95 Fenerbahçe
11.04.2010 BEŞİKTAŞ 83-68 Fenerbahçe

Takımın Hemofarm maçını son 5 dakikada kaybetmesi, savunmada hiç direnç göstermemesi ve teknik heyetin bunu bizler gibi kenardan sadece izlemesi çoğumuzun şevkini kırmıştı. Bu maç sıradan bir maç olsa muhtemelen takıma kırgınlığımız da devam edecekti. Maçın Fenerbahçe maçı oluşu ise herşeyi değiştiriyor bizim için. Peki takımın performansı, bu maçın derbi oluşuyla değişecek mi? Onu da maç saatinde göreceğiz. Ancak şu bir gerçek ki Avrupa'da ve Türkiye'de formda ve istim üzerinde olan bir Fenerbahçe'yi yenmek hiç de kolay olmayacak.

Bu maçın ayrı bir özelliği de Iverson hayranlarının yoğun isteği üzerine NBA TV'nin bu maçı banttan yayınlayacak olması. Bir TBL maçının NBA TV'de yayınlanacak olması gurur vericiyken, bunu kulübümüzün başarması ayrı bir güzellik. NBA TV'nin tüm maçlarımızı verme olasılığı da varmış söylenenlere göre. İnsanın ruhunu okşayan güzellikte haberler bunlar...

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - BEŞİKTAŞ vs. Fenerbahçe - Derbiler 2010/11

20 Kasım 2010 Cumartesi

Bir İnönü Klasiği; 2-2

7 maçta İnönü'de kazanılan puan sayısı 11, kaybedilan puan sayısı 10. Bu süreçte Trabzonspor, Bursaspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor 5'lisinden hiç biriyle de karşılaşılmadı. Puan kaybedilen takımlardan İstanbul BŞB bir nebze anlaşılabilir. Peki Manisaspor, Kasımpaşa, Konyaspor maçları? Peki evinde bu kadar puan kaybeden bir takımın şampiyonluktan bahsetmesi ne kadar doğrudur?

Schuster'i bu maça kadar savundum. Başarısız olunsa dahi gitmesini istemedim. İstikrardan yana olalım dedim, bir sistem oturtmaya çalışıyor dedim. Ancak bugün başka şeyler çıktı ortaya. Geçen haftalarda üzerinde durmadığımız o sorun, bugün daha da büyüdü. Schuster, takıma oturtamadığı sistemi, takım üzerindeki sorunları bir iki cümle ile geçiştirirken yine aynı hatayı yapıp, başkaları hakkında konuştu. Türkiye'deki futbolu 1960'lara benzetti, hem de geçen haftalarda Trabzonspor ve Bursaspor'a laf attığı açıklamalar daha unutulmamışken. Peki yarın kazanması halinde liderin 11 puan gerisine düşecek bir takımın teknik direktörü bunu mu yapmalı? Yoksa önüne dönüp, asıl olarak ilk önce takımıyla mı ilgilenmeli?

Bir hafta heveslensek, bir sonraki hafta kesin birşey oluyor. Yine hayallerimiz, umutlarımız ve şevkimiz kırıldı. Üstüne üstlük Quaresma da sakatlandı. Bu gidişle 'derbi' olmasından başka anlamı kalmayacak bir maçı da tatsız ve tuzsuz geçireceğiz...

Hayatımızı yaktın yıktın bir kez daha be BEŞİKTAŞ...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Konyaspor - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

Rusya'dan Umutlu Dönüyoruz; 26-23

3-4 farklı mağlubiyetlere kadar her sonucun iyi olacağını yazmıştım maçtan önce. Bu düşünceme uygun bir sonuçla dönüyor takımımız İstanbul'a. İlk yarısı 14-9 biten maçı, 26-23 kaybetmemize rağmen umut veren bir skor elde ettiğimizi düşünüyorum.

Maç öncesi resmi sitemizin yaptığı rezilliği de atlamamak lazım. 2 gün önce maçın başlama saatini 18:00 olarak belirten resmi site, bugün 18:07'de maç sonucu ile ilgili haber girmiş. Bir resmi site, bir branş takımının maçının kaçta başlayacağını bilemiyorsa, orada bir sorun var demektir. Gerçi biz bu amatörlüğe alıştık ya, neyse...

Bu maçın rövanşı 27 Kasım Cumartesi, saat 14:00'te İstanbul'da. Oyuncularımıza ve teknik heyetimize bu olumlu sayılabilecek sonuç için tebrikler.

Maç ile ilgili sayfalar: Hentbol 2010/11 - Avrupa'da Hentbol Takımımız

Dibe Vurduk; 1-3

5 maçta galibiyetle tanışamayan iki takımın mücadelesinde yine gülen taraf biz olamadık ve Torul Gençlik'e de 3 puan kaptırmamızla beraber, ligde iyice dibe vurduk. Koskoca BEŞİKTAŞ Erkek Voleybol Takımı, 6'da 0 yapmış durumda ve lig sonuncusu. Bunu bizler yazarken içimiz acıyor da, bu branşları 'külfet' olarak görenler ne durumda bilemiyorum.

Bugünden itibaren takımın yakın gelecekte neler yaşayacağını kestirmek güç ancak kabul etmek gerek ki 2.lig kabusu tekrar kapımıza...

Set sonuçları: 20-25, 17-25, 25-19, 23-25

Maç ile ilgili sayfalar: Voleybol 2010/11

19 Kasım 2010 Cuma

13.Hafta | BEŞİKTAŞ - Konyaspor

BEŞİKTAŞ - Konyaspor
Tarih: 20 Kasım 2010
Saat: 19:00
Stad: BJK İnönü
Hakem: Halis Özkahya

Konyaspor özellikle İnönü'de şansımızın tuttuğu takımlardan biri. Aşağıdaki istatistiklerden de anlaşılacağı üzere İnönü'de büyük bir üstünlüğümüz onlara karşı. Ancak ligdeki bu üstünlüğe rağmen Del Bosque'nin teknik direktörümüz olacak çıktığı son maçta İnönü'de bir Türkiye Kupası maçında Konyaspor'a mağlup olduğumuzu unutmamak lazım...

Nostaljiyi bırakıp, bugünlere dönersek bu maçın kazanmamızın şart olduğu bir maç olduğunu görüyoruz. 9 puanlık fark bundan sonra kaybedilecek her puanın işimizi baya zorlaştıracağını gösteriyor. Hele hele İnönü'de 6 maçta 8 puan kaybetmişken, eğer şampiyonluktan bahsediyorsak bir süre puan kaybı yapmamalıyız kesinlikle. Ancak İnönü'de bu sezon oynanan maçlardaki tutukluğumuz göz önüne serildiğinde ve ligin dibindeki takımlara karşı dahi zorlandığımız düşünüldüğünde bu maçın da öyle kolay geçmeyeceğini görüyoruz.

Bobo yok, gözler Fatih Tekke ve Nobre'de olacak. Eğer son maçlarda yakaladığımız kadar yan top şansı yakalarsak, hava toplarında etkili bu iki oyuncuyla sonuca gidebiliriz. Aksi takdirde Quaresma'ya veya kişisel becerilere dayalı bir 90 dakika izleriz. Guti de Galatasaray deplasmanı öncesi cezalı duruma düşmesiyle bu maçta olmayan isimlerden bir diğeri.

Rahat bir 90 dakika sonunda kazanıp, Ali Sami Yen'e moralli gitmek umuduyla... SALDIR BEŞİKTAŞIM!

* İki takım Cumartesi günü ligde 23.kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 22 maçın 14'ünü biz, 2'sini Konyaspor kazandı, 6 maç ise beraberlik ile sona erdi. Bizim attığımız toplam 45 gole, Konyaspor 16 gol ile cevap verdi.

* Bundan önce İnönü'de oynanan 10 lig maçının 9'unu biz, 1'ini Konyaspor kazandı. Bizim attığımız toplam 25 gole, Konyaspor 4 gol ile cevap verdi. 2003/04 sezonunda İnönü'de oynanması gereken maç ise cezamız nedeniyle İzmir'de oynandı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

* Bu maçın hakemi Halis Özkahya geçen sezon yönettiği 3 maçı da galip bitirdik.
11.Hafta: BEŞİKTAŞ 1-0 Ankaragücü
27.Hafta: BEŞİKTAŞ 3-2 Eskişehirspor
32.Hafta: Diyarbakırspor 1-3 BEŞİKTAŞ

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Konyaspor - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

EHF Kupası 3.Tur 1.Maçı | Zarya Kaspiya - BEŞİKTAŞ

Zarya Kaspiya - BEŞİKTAŞ
Tarih: 20 Kasım 2010
Saat: 17:00

Rakibimiz hakkında kura çekimi yapıldığında birkaç bilgi geçmiştim. Onları tekrarlayalım önce. Zarya Kaspiya kupaya direkt bu turdan katılıyor. Bizimle oynayacakları maçlar bu sezon ilk maçları olacak Avrupa arenasında. Geçen sezon yine bu kupada 4.turu görmüşler, 2008/2009 sezonunda ise çeyrek final oynamışlar. 2007/2008 sezonunda ise bir başka kupada, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmiş ve grup maçlarında elenmişler.

Bu bilgiler ışığında rakibimiz ne denli kuvvetli olduğunu az çok anlıyoruz. Avrupa tecrübesi fazla bir takım ile oynayacağız. Biz de özellikle son yıllarda Avrupa'da başarılı sonuçlara imza attık. Zaman zaman sürprizler de gerçekleştirdik. Favori her ne kadar rakibimiz olsa da, her an herşeyi yapabilecek kapasitede olduğumuzu da daha önce gördük.

27 Kasım'da İstanbul'da oynanacak rövanş öncesi her galibiyet, beraberlik ve 3-4 farklı yenilgi iyi bir sonuç olur gibi gözüküyor. Sakatlarımıza rağmen, yenseler de yenilseler de takımımızın elinden geleni yapacağına hiç şüphe yok. Güzel bir sonuçla İstanbul'a dönebilmek dileğiyle... SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Hentbol 2010/11 - Avrupa'da Hentbol Takımımız

17 Kasım 2010 Çarşamba

TKBL 4.Hafta | Marques Coşunca...; 67-71

Ligin ilk haftasında oynamamız gereken bu maçı, Samsun'daki skorbord rezilliği yüzünden oynayamamıştık. O maç bugüne ertelendi ve 1.hafta maçımızı 4.haftanın ardından oynayabildik. Ligde üstüste oynadığımız iki maçta yenilgiler alınca, bu maç daha da önem kazanmıştı. Rakip ise ilk 3 maçta 0 çekmişti ve galibiyet için herşeyi deneyecekti. Neyse ki, zorlansak da maçı kazanan biz olduk ve 4'te 2 ile o krizden bir nebze olsun çıktık.

İlk periyotu 20-17'i, devreyi 34-33 yenik kapatsak da üçüncü periyotta, ikinci periyottaki iyi savunmayı devam ettirip bu periyotu 48-52 önde tamamladık. Son periyotta da bu üstünlüğü devam ettirerek, maçtan 67-71 galip ayrıldık.

Attığımızın 71 sayının 33'üne imzasını atan Marques maçın hiç kuşku yok ki yıldızıydı. Ona çift haneli sayılarla destek verebilen tek oyuncumuz da 10 sayı 9 ribaund'la oynayan Santos'tu. Maç boyunca rakibimize ribaundlarda ezilmemize (44-33) rağmen bu maçı kazanmak güzel...

5.hafta maçında Alanya'da Alanya Belediyesi ile karşılaşacağız...

İstatistikler:
Iziano Castro Marques 33 sayı 5 ribaund 2 asist
Kelly Santos 10 sayı 9 ribaund 1 asist
Nilay Kartaltepe 9 sayı 4 ribaund 4 asist
Tuğba Taşcı 5 sayı 1 ribaund 2 asist
Iveta Salkauske 5 sayı 1 ribaund
Yasemin Horasan 4 sayı 4 ribaund
Esra Şencebe 3 sayı 3 ribaund
Esra Erden 2 sayı 2 ribaund
Melike Bakırcıoğlu 0 sayı 4 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11

Mola Almak Günah Değildir!; 91-94

İlk 5: Iverson, Chatman, Serhat, Cevher, Likholitov

İlk periyotu 10, ilk yarısı 9 sayı farkla bitmiş bir maç üçüncü periyotta kafa kafaya geliyor. Ancak periyotun sonlarındaki dirilişle birlikte fark tekrar 6'ya çıkıyor. Dördüncü periyotun ilk 5 dakikası ise rüya gibi. Fark 16 sayıya kadar çıkmış, taraftarlar havaya girmişler, Eurocup'a galibiyetle başlangıç çok yakın. O an herşey bir anda tersine dönüyor. Rakip üstüste üçlükler buluyor, fark önce tek haneli rakamlara iniyor, ardından da rakip maçın bitimine 1 dakika kala öne geçiyor ve son hücumda denenen 2 şut da girmeyince, 5 dakika kala 16 sayı önde olunan maç ellerden kayıp gidiyor.

Basketbolda bu tür sonuçlar fazlasıyla yaşanıyor. Bir takımın 16 sayıdan maç vermesi çok sık olmasa da, görülen birşey. Eğer bu maçta yaşananlar sadece 1 maçta yaşanıyorsa, sorun da edilmesi doğru olmaz. Ancak biz bu maçta ne yaşadıysak, 1 seneden fazla süredir yaşıyoruz ve bir türlü gerekli önlemleri almıyoruz.

Burak Bıyıktay insan olarak dünya iyisi. BEŞİKTAŞ'ı en az bizler kadar sevdiğine de hiç şüphe yok. Ancak iyi insanlık ve BEŞİKTAŞlılık, iyi coach olunacağı anlamına gelmiyor. Ne yazık ki 1 seneden uzun süredir, birçok değişik oyuncunun gelip gitmesine rağmen aynı sorunları yaşamamızı engelleyemedi coach.

Bu maçta yenilen üçlükler el üzerinden atılmış olsa, yine bir nebze kabullenilebilirdi ancak ellerini kollarını sallaya sallaya buldular birçok üçlüğü. Bir de mola almama sorunu var. Biz televizyon başından nasıl izliyorsak, coach da aynı şekilde izledi maçın son 5 dakikasını. Onbinlerce insanın aklından mola alınıp, rakibin oyundan soğutulması ve bizim takımın toparlanması için fırsat elde edilmesi düşünülürken, bu teknik heyetin hiç aklına gelmedi. Son 5 dakikanın raporu 7-26, ancak alınan bir tek mola dahi yok.

Yenilgiler acıdır, 16 sayıdan verilen maçlar daha da acıdır ancak hiç biri, hiç birşey yapılmadan kaybedilen bir maç kadar acı veremez. Burak Bıyıktay'ı çok seviyorum ve birgün coach'luktan ayrılırsa dahi kulüpte kalmasını ve başka mevkiilerde bu camiaya hizmet etmesini istiyorum. Ancak ne yazık ki artık coach'luğunun bize birşey katmayacağı açık ve net...

Iverson mı? Bu maçtaki hırsı ve oynama arzuzu görülmeye değerdi. Zamanla çok daha iyi olacak inşallah...

İstatistikler:
Andrew Ogilvy 20 sayı 12 ribaund 2 asist
Serhat Çetin 15 sayı 2 ribaund 5 asist
Allen Iverson 15 sayı 3 ribaund 2 asist
Mire Chatman 13 sayı 5 ribaund 3 asist
Cüneyt Erden 11 sayı 2 ribaund 3 asist
Cevher Özer 7 sayı 2 ribaund
Fedor Likholitov 6 sayı 1 ribaund 0 asist
Michael Ignerski 4 sayı 4 ribaund 2 asist
Mustafa Abi 0 sayı 2 ribaund
Bekir Yarangüme 0 sayı 1 ribaund 1 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - Avrupa'da Erkek Basketbol Takımımız

16 Kasım 2010 Salı

Süper Lig | 2010/11 Sezonu 12.Hafta

Toplu Sonuçlar
Konyaspor 0-1 Kayserispor
Bucaspor 0-0 Ankaragücü
Bursaspor 0-2 Trabzonspor
Eskişehirspor 0-0 Antalyaspor
Gaziantepspor 2-1 Fenerbahçe
Kasımpaşa 2-0 Sivasspor
Gençlerbirliği 0-2 BEŞİKTAŞ
İstanbul BŞB 2-1 Kardemir Karabükspor
Galatasaray 0-2 Manisaspor
-------------------------------------
Toplam 15 gol atıldı.
40sarı kart ve 0kırmızı kart çıkartıldı.
-------------------------------------
Gol Krallığı
1-) Emmanuel Emenike (Karabükspor)..8
2-) Bobo Deivson (BEŞİKTAŞ)........7
....Mamadou Niang (Fenerbahçe)........7
4-) Milan Baros (Galatasaray)............6
-------------------------------------
Haftaların Liderleri
1- Fenerbahçe
2- Trabzonspor
3- Bursaspor
4- Bursaspor
5- Bursaspor
6- Bursaspor
7- Bursaspor
8- Bursaspor
9- Bursaspor
10- Bursaspor
11- Trabzonspor
12- Trabzonspor

15 Kasım 2010 Pazartesi

Eurocup 1.Hafta | BEŞİKTAŞ - Hemofarm Stada

BEŞİKTAŞ - Hemofarm Stada
Tarih: 16 Kasım 2010
Saat: 19:30
Salon: Akatlar Arena
TV: TRT Spor/TRT 3

Bayan Takımımız gibi Erkek Takımımız da Eurocup mücadelesine bir Sırp takımıyla karşılaşarak başlıyor. Bu sefer ki rakibimiz Hemofarm Stada. Kadrolarıyla ilgili çok bir bilgi sahibi olunmasa da, Sırp ekolünden gelmeleri çekinmek için yeterli bir neden. Küçümsemeye ve disiplinden kopyama gelmez yoksa sonuç istemediğimiz gibi olabilir...

Bizim için gruptaki ilk maç olmasının yanısıra, Iverson'ın ilk kez formamızı giyecek olmasından ötürü ayrı bir özelliği var bu maçın. Hepimiz içten içe heyecanla bekliyoruz bu karşılaşmayı. Iverson'ın güzel bir oyunla İstanbul'daki kariyerine başlaması ve takımımızın galibiyetle gruplara giriş yapması en büyük dileğimiz...

Gruplardan çıkmak için Akatlar'da 3'te 3 yapmak, deplasmanlarda bize 1 ya da 2 yenilgi şansı tanıyacaktır. Bu yüzden de önemli bir maç bu maç. Kazanarak başlamak güzel olacak...

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - Avrupa'da Erkek Basketbol Takımımız

Derbi Galibiyetiyle Gelen Liderlik..; 2-1

Bir derbiyi kazanmak hangi branşta, hangi yaş aralığında olursa olsun güzeldir. Bir de bu derbi galibiyeti liderlik gibi ayrı bir güzelliğe sebep oluyorsa, daha ne istenir ki? İşte bugün, A2 Takımımız bunu yaşattı bize. Hem Fenerbahçe'yi yendiler, hem de Turgutluspor-Galatasaray maçının berabere bitmesinden yararlanarak liderliğe yükseldiler. Gollerimiz Atınç ve Ali Küçik'ten gelmiş. Tebrikler tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize...

# Takım Maç Puan Averaj
1- BEŞİKTAŞ 14 maç 30 puan +13
2- Galatasaray 14 maç 29 puan +20
3- Bursaspor 14 maç 29 puan +11
4- Turgutluspor 14 maç 27 puan +7
5- Altay 14 maç 26 puan +7

Takımımız Gol Krallığı
Kemal Akbaba 7 gol
Ali Küçik 5 gol
Semih Beyaz 3 gol
Atınç Nukan 2 gol
Hasan Türk 2 gol
Ömer Faruk Özgen 2 gol
Samet Bülbül 2 gol
Caner Turp 1 gol
Mertcan Demirer 1 gol
Volkan Ekici 1 gol

Haftanın Sonuçları (8-14 Kasım 2010)

8 Kasım 2010 Pazartesi
Futbol // Süper Lig
BEŞİKTAŞ 1-1 Kasımpaşa
9 Kasım 2010 Salı
Futbol // A2 Ligi
Boluspor 0-1 BEŞİKTAŞ
11 Kasım 2010 Perşembe
Basketbol Bayanlar // Eurocup
BEŞİKTAŞ 61-45 Aris
Futbol // Türkiye Kupası
Gaziantep BŞB - BEŞİKTAŞ
12 Kasım 2010 Cuma
Hentbol // Süper Lig
Ankara BŞB 23-29 BEŞİKTAŞ
Basketbol Erkekler // TBL
Oyak Renault 81-87 BEŞİKTAŞ
13 Kasım 2010 Cumartesi
Plaj Voleybolu Erkekler
BEŞİKTAŞ 0-2 Ziraat Bankası
Plaj Voleybolu Erkekler
BEŞİKTAŞ 2-0 Odtü
Voleybol Erkekler // 1.Lig
Halkbank 3-0 BEŞİKTAŞ
14 Kasım 2010 Pazar
Plaj Voleybolu Bayanlar
BEŞİKTAŞ 2-0 Çankaya Belediyesi
Plaj Voleybolu Bayanlar
BEŞİKTAŞ 2-0 Gizem/Zeynep
Basketbol Bayanlar // TKBL
BEŞİKTAŞ 50-63 Galatasaray
Futbol // Süper Lig
Gençlerbirliği 0-2 BEŞİKTAŞ

Bir Ankara Klasiği...; 0-2

Ankara bir süredir deplasmanlıktan çıktı bizim için. 9 yıldır tüm Ankara takımlarına karşı ezici bir üstünlüğümüz söz konusu. Tribün deseniz, her zaman iyi tribün yapıyoruz Ankara'da. Bu galibiyet de maç öncesi, sırası ve sonrasıyla son zamanlardaki Ankara deplasmanlarımıza benzedi. Maç öncesi 2 yıl önce zor günler geçirirken gittiğimiz ve 1-3 galip ayrıldığımız bir öğlen Gençlerbirliği maçından bahsetmiştim. Hilbert'in golünden sonra ise aklıma bu kez 2005/06 sezonunda kazandığımız 0-2'lik maç geldi aklıma. Sıkıntlı bir şekilde 1 farklı üstünlüğümüzle giden maçı Tümer'in 90+5'te attığı golle 0-2 kazanmıştık.

İlk 25 dakikadaki baskımız ve oyunun kontrolünün bizde oluşu güzeldi. Bu 25 dakikada, bir takımın maç boyunca yakalayabileceği kadar duran top organizasyonu kullanıp, bunlardan hiçbirinden faydalanamamak ise düşündürdücüydü. İlk yarının son 20 dakikası ise boşuna oynanmış gibiydi. İlk yarının son dakikasındaki penaltı ise maçın ikinci yarısını da değiştirdi. Pozisyonda faul olduğu açıkca gözüküyor. Buradaki tek soru işareti, bu müdaheleye penaltı çalınmalı mı çalınmamalı mı. Faul olan bir hareket, sahanın her yerinde aynı muameleyi görmeliyse de, bu biraz kolay bir penaltı oldu diyenleri de anlayabiliyorum diğer taraftan.

Asıl vahim olan, bir şekilde bu penaltıyı çalan hakemin ikini yarıda bu kararının altında ezilmesiydi. Daha 48.dakikada Gençlerbirliği 10 kişi kalmalıyken, o net pozisyona sarı kart çıkartmayınca devrenin geri kalanında neler yapacağının sinyalini aldık. Skora etki eden birşeyler olmadı belki, ancak verdiği bazı faul kararlarıyla ilk yarıdaki penaltının etkisinde kaldığını da gösterdiyordu.

İkinci yarıda geri çekilmemizle beraber Gençlerbirliği daha etkin gözükse de, uzaktan çektikleri şutlar dışında net bir pozisyona giremediler. Bu bizim iyi savunma yapmamızdan mıydı, yoksa rakibin birçok eksik oyuncusu olmasından mı bilinmez. Ancak 45 dakika defans ağırlıklı ve kontra atağa yönelik oynayan bir takımıın, 6 maç sonra gol yememesi güzeldi.

Velhasıl, çok önemli bir 3 puan alarak iki İstanbul takımı ve Bursaspor'un puan kaybını nihayet iyi değerlendirmiş olduk. BEŞİKTAŞlılara sorsanız ilk etapta kaale alınacak iki takım İstanbul'un iki sarı'lısı olduğu için, şu an bir problem yok. Biri 1 puan önümüzde, diğeri 4 puan gerimizde.

Guti bu maçta gördüğü kartla cezalı duruma düştü, iyi de oldu. Sakatlık vs. gibi bir şanssızlık yaşanmaması durumunda Ali Sami Yen'de yeri hazır. Quaresma'nın hırsı ise yakın zamanda kart olarak bize geri dönebilir. Bugün tekmelemediği obje kalmadı saha içinde ve çevresinde. Galatasaray ve Bursaspor maçları yaklaşırken ve bu maçlardan önceki rakip kasaplarıyla ünlü Konyaspor olunca insan tedirgin olmuyor değil...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Gençlerbirliği - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

14 Kasım 2010 Pazar

Plaj Voleybolu 4.Hafta

Plaj Voleybolu Ligi'nde 4.hafta maçları Ankara'da oynandı. Erkek ve Bayan Takımlarımız oynadıkları toplam 4 maçın 3'ünü kazandılar.

Geçen haftayı üçüncü tamamlayan Bayan Takımımız, aldığı iki galibiyetle ikinciliğe yükselirken, Erkek Takımımız ise aldığı mağlubiyetle bir sıra gerileyerek dördüncülüğe geriledi.

Haftanın Sonuçları:
Bayan Takımımız:
14 Kasım: BEŞİKTAŞ 2-0 Çankaya Belediyesi
14 Kasım: BEŞİKTAŞ 2-0 Gizem/Zeynep

Erkek Takımımız:
13 Kasım: BEŞİKTAŞ 0-2 Ziraat Bankası
13 Kasım: BEŞİKTAŞ 2-0 Odtü

Puan Durumları:
Erkekler
# Takım Maç Setler Puan
1- Ziraat Bankası 8 maç , 16-0 , 16 puan
2- Halkbank 8 maç, 14-3 , 15 puan
3- Ran Lojistik 8 maç, 12-6 , 14 puan
4- BEŞİKTAŞ 8 maç, 12-7, 13 puan
5- Alanya Bld. 8 maç, 10-7 , 13 puan
6- Altınyurt 8 maç, 8-10 , 11 puan
7- Penta Bilgisayar 8 maç, 8-12 , 11 puan
9- Odtü 8 maç, 4-13 , 10 puan
8- Konak Bld. 8 maç, 4-14 , 9 puan
10- Çankaya Bld. 8 maç, 0-16 , 8 puan

Bayanlar
# Takım Maç Setler Puan
1- Numune Özcan 8 maç, 14-3, 15 puan
2- BEŞİKTAŞ 8 maç, 13-4, 14 puan
3- Tireboluspor 8 maç, 12-5, 14 puan
4- Gazi Üniversitesi 8 maç, 10-7, 13 puan
5- Kuşadası 8 maç, 9-9, 12 puan
6- Konak Bld. 8 maç, 8-10, 11 puan
7- Çankaya Bld. 8 maç, 2-14, 9 puan
8- Gizem/Zeynep 8 maç, 0-16 , 8 puan

Maç ile ilgili sayfalar: Plaj Voleybolu 2010/11

TKBL 3.Hafta | Kötü Hücum Edince...; 50-63

Ligin kadro bakımından en iyi iki takımından biriyle karşılaştık bugün. Hem de geçen haftada Adana'da maç sırasında çıkan tartışmada haklı olduğu halde 1 maç ceza alan Yasemin'den yoksun olarak. Federasyon, ayaküstü güzel bir oyun oynadı maç öncesinde. Geri kalan oyuncularımız federasyon kadar iyi oynayamayınca da mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

40 dakikalık periyotta rakibine böyle bir derbide 50 sayı atabiliyorsan, birşeyleri gözden geçirmek gerekir. Ancak bu kayıtsız şartsız onlarca yıldır Aziz Akkaya'ya teslim edilen ve üvey evlat olarak görülen bir şubede yapılması zor birşey tabii. Velhasıl, 3.maçımızda 2.mağlubiyetimizi aldık ve bir derbiden fazlasını kaybettik...

Periyot sonuçları: 12-13, 21-34, 35-49

İstatistikler:
Iziano Castro Marques 18 sayı 5 ribaund 2 asist
Kelly Santos 14 sayı 7 ribaund
Tuğba Taşcı 9 sayı 7 ribaund 2 asist
Nilay Kartaltepe 4 sayı 1 ribaund 6 asist
Iveta Salkauske 2 sayı 4 ribaund
Melike Bakırcıoğlu 2 sayı 3 ribaund 1 asist
Esra Erden 1 sayı 1 ribaund 1 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - Derbiler 2010/11

12.Hafta | Gençlerbirliği - BEŞİKTAŞ

Gençlerbirliği - BEŞİKTAŞ
Tarih: 14 Kasım 2010
Saat: 16:00
Stad: Ankara 19 Mayıs
Hakem: Abdullah Yılmaz

Taraftarlık ilginç birşey. Liderin 12 puan gerisindeyken, takımda bir süredir birçok problem varken, daha da önemlisi futbol namına olumlu birşeyler göremiyorken bile 'bu maçı alırsak, birşeyler olabilir' diyebiliyorsunuz kolaylıkla. Bu bana mı özel, yoksa her BEŞİKTAŞLI bunu en az bir kez aklından geçiriyor mu bilmiyorum. Ancak aradaki puan farkına ve takımın oyununa bakmaksızın tekrar tekrar ümitlenmekte sakınca görmüyorum. Boşuna demiyoruz biz; 'GELECEKSE TÜM ACILAR BİZ HAZIRIZ SENDEN GELSİN'.

Öğlen maçlarını da özlemiştim. Pazar günü bu açıdan da güzel olacak. 2 yıl evvel de zor bir dönemden geçerken Gençlerbirliği ile bir öğlen maçında karşılaşmıştık Ankara'da ve maçı ilk 15 dakikada bitirip, 1-3 kazanmıştık. Yine bir öğlen maçı ve rakip Gençlerbirliği, bu kez de gülen biz oluruz inşallah.

Quaresma ve Guti, Quaresma'nın hazır olmadan oynadığı Kasımpaşa maçının ikinci yarısını saymazsak, uzun süre sonra ilk kez aynı anda ilk 11'de olacaklar. Bu bile heyecanlanmak için yeterli bir sebep. Bobo yok ama Fatih Tekke de kadroda yok. Schuster-Fatih arasındaki sorunun ne denli büyük olduğunu buradan tahmin edebiliyoruz. Bir süredir sakat olan Nobre'ye bağlayacağız umutlarımızı forvette. Bakalım o nasıl bir performans gösterecek...

Bursaspor ve Fenerbahçe'nin puan kayıpları, liderle puan farkı 12'ye çıksa dahi insanı bu maça motive ediyor. Umarız son haftalarda olduğu gibi bir kez daha hüsrana uğramayız ama uğrarsak da canımız sağolsun demesini biliriz...

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

* İki takım Cumartesi günü ligde 75.kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 74 maçın 42'sini biz, 5'ini Gençlerbirliği kazandı, 27 maç ise beraberlik ile sona erdi. Bizim attığımız toplam 117 gole, Gençlerbirliği 49 gol ile cevap verdi.

* Bundan önce Ankara'da oynanan 37 lig maçının 19'unu biz, 4'ünü Gençlerbirliği kazandı, 14 maç ise berabere sonuçlandı. Ankara'daki maçlarda BEŞİKTAŞ'ın attığı toplam 59 gole, Gençlerbirliği 28 gol ile cevap verdi.

* Gençlerbirliği ile oynadığımız son 18 lig maçında yenilgi yüzü görmedik, bu süre içindeki 12 maçı kazandık, 6'sında ise berabere kaldık. Gençlerbirliği ile oynadığımız son 10 lig maçında ise 9 galibiyet 1 beraberlik elde ettik. Rakibimize en son 2000/01 sezonunun 2.yarısındaki maçta 1-2 mağlup olduk.

* Son 9 sezondur Ankara'da da Ankara takımlarına büyük bir üstünlük kurduk. Son 9 sezonda deplasmanda oynadığımız 25 lig maçında 17 galibiyet, 7 kez beraberelik alırken, sadece 1 kez kaybettik. Bu 25 maçta bizim attığımız 46 gole, Ankara takımları 21 golle cevap verdi.

* Bu maçın hakemi Abdullah Yılmaz'ın geçen sezon yönettiği tek maçı galip bitirdik.
25.Hafta: Denizlispor 0-1 BEŞİKTAŞ

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Gençlerbirliği - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

13 Kasım 2010 Cumartesi

Seriye Devam... 5'te 0 ; 3-0

4 haftalık mağlubiyet serimiz bu hafta Halkbank'ın 3-0'lık galibiyetilye devam etti. Ligin dibine demir atmış durumdayız. 5'te 0 çektik, puanımız sadece 1 ve bu 5 maçta alabildiğimiz set sayısı sadece 2.

10 gün önce yapılan iki takviye ve geçen haftaiçinde yapılan teknik direktör değişikliği şu ana kadar işe yaramış gözükmüyor. Takımın problemi daha büyük sanki...

Gelecek hafta ligin sondan ikincisi olarak, lig sonuncusu puansız Torul Gençlik'i ağırlayacağız Akatlar'da. O maçı kazanarak, birşeyleri değiştirmeye başlamalıyız yoksa bazı şeyler için çok geç olabilir...

Set sonuçları: 25-20, 26-24, 25-14

Maç ile ilgili sayfalar: Voleybol 2010/11

Kapalı - 2000/2001

Arşivdeki videoları izlerken gözüme çarptı bu görüntü. Videodan kestim, biçtim 15-16 saniyelik bir kısım çıktı. 2000/2001 sezonu, Fenerbahçe'yi İnönü'de 3-0 yendiğimiz maçta Nouma'nın golünden sonraki görüntü. Kapalı'nın iki direk arası zamanları... Ne güzelmiş be...

12 Kasım 2010 Cuma

Başkentte Seriye Devam; 23-29

Geçen hafta İzmir BŞB'ni farklı geçtikten sonra bugün de bir diğer kritik maçtan galip ayrıldık. Ankara BŞB, biz ve İzmir BŞB'den sonra ligin en kuvvetli takımı görüntüsünde. Bu yüzden, bu maçı kazanmak ve 7'de 7 yapmak önemliydi.

İlk yarısı 14-16 biten maçı, 23-29 kazanarak istediğimizi de gerçekleştirdik. 7'de 7 gayet önemli, ki bu süreçte ilk yarıdaki birçok önemli maçı da geride bıraktık. Bir süre lige de ara vereceğiz zaten çünkü 21-27 Kasım tarihlerinde Avrupa Kupası mücadelemize devam edeceğiz...

Galibiyet ne kadar sevindirici ise üzücü bir olay daha yaşandı bugün. O da Ercan Aşık'ın köprücük kemiğinin maçın son dakikalarında kırılması. Oyuncumuza da Allah'tan acil şifalar diliyoruz, inşallah en kısa sürede eski sağlığına kavuşur...

Maç ile ilgili sayfalar: Hentbol 2010/11

Chatman Resitali; 81-87

İlk 5: Chatman, Serhat, Ignerski, Cevher, Likholitov

Hemofarm ve Fenerbahçe maçları öncesi kazanılması gereken bir maçtı bu maç. Maçın favorisi her ne kadar deplasmanda olsak da bizdik. Genel olarak bu tür maçlarda fazla zorlanmamamız gerekiyor. Hele hele zirveye oynayacağımızı iddia eden bir takımsak, ancak Aliağa Petkim ve Bornova Belediyesi maçlarındaki savunma zaaflarımızı görünce, ilk etapta önemli olan sadece kazanmaktı.

Ogilvy ve Likholitov'dan sadece 11 sayılık bir katkı gelmesi içeriden yeterince oynayamadığımızı gösteriyor. Chatman'ın istatistiklerine ise diyecek bir şey yok. Kılpayı triple-double'ı kaçırmış. Son saniyede orta sahadan attığı üçlüğü görmek için sabırsızlanıyorum. Cevher'den de Chatman'a alışık olduğumuz bir katkı gelmiş. Chatman dışındaki yabancılarımızdan sadece 15 sayılık katkı gelmişken, yerlilerin maça ağırlığını koyması elzemdi zaten. Serhat'ın da sezon başından bu yana ilk kez kendini bulduğunu söylemek yanlış olmaz. 16 sayılık katkısı önemli. Özgüveninin gelmesi açısından da faydalı olur umarım bu performansı.

40 dakika boyunca başabaş geçen bir mücadeleyi, uzatmada da olsa kazanmak güzel. Artık Avrupa Kupası mücadelesi de başlıyor ve işler bizim açımızdan iyice zorlaşacak. Bakalım takıma katılacak Iverson ve yapılacağı söylenen bir transferle takımımız bu yoğun temponun altından ne derece kalkabilecek...

İstatistikler:
Mire Chatman 34 sayı 10 ribaund 8 asist
Cevher Özer 18 sayı 7 ribaund 1 asist
Serhat Çetin 16 sayı 5 ribaund 2 asist
Fedor Likholitov 9 sayı 6 ribaund 1 asist
Michael Ignerski 4 sayı 7 ribaund
Cüneyt Erden 2 sayı 0 ribaund 3 asist
Andrew Ogilvy 2 sayı 3 ribaund
Mustafa Abi 2 sayı 2 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11

11 Kasım 2010 Perşembe

Kupa Kabusu Kaldığı Yerden...; 1-0

Bu maçın nesine yorum yapacağız ki? Tebrikler beyler, iki 1.lig takımına 90'ar dakikada gol atamayıp, galibiyetsiz Kasımpaşa'yı yenemediğiniz için.

Maç ile ilgili sayfalar: 2010/11 Türkiye Kupası'nda BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11 - Türkiye Kupası Tarihi I - Türkiye Kupası Tarihi II

(Bayanlar) Aris'e Farklı Tarife; 61-45

İlk yarı iki takım içinde fazlasıyla garip geçti. İlk periyot 12-12 biterken, ilk yarı ise 23-18 üstünlüğümüzle sona erdi. İki takımın da hücumda etkisiz bir performans sergilemesi, bu garip skoru da beraberinde getirdi.

Üçüncü periyotta ise iki takım hücumda biraz daha hareketliydi. Biz birçok değişik oyuncumuzla skor üretip, periyotun büyük bölümünü en az 5-6 sayı farkla önde geçtik. Üçüncü periyot da 39-31 üstünlüğümüzle sona erdi.

Son periyotun ilk bölümünde ise Marques ile üstüste sayılar bulduk. Marques ürettiği 8 sayı ile farkı da açmamızda yardımcı oldu (46-36) ancak rakip ilerleyen süreçte toparlanınca maçın bitimine 5.5 dakika kala fark 4 sayıya kadar düştü (47-43). O andan itibaren ise tekrsr toparlandık ve özellikle Salkauske-Bouthors ikilisinin oyuna ağırlığını koymasıyla farkı tekrar açtık ve maçtan 61-45 galip ayrıldık.
Galibiyet önemliyken, bir de 16 sayılık bir fark elde etmek çok önemliydi. Sezon başından bu yana istenileni veremeyen Salkauske'nin ciddi bir katkı vermesi de ayrı bir güzellikti. Takımımıza tebrikler...

İstatistikler:
Iziano Castro Marques 16 sayı 1 ribaund 0 asist
Iveta Salkauske 15 sayı 5 ribaund
Lucie Melek Bouthors 10 sayı 0 ribaund
Nilay Kartaltepe 5 sayı 0 ribaund 3 asist
Esra Erden 4 sayı 2 ribaund 1 asist
Esra Şencebe 4 sayı 0 asist
Kelly Santos 3 sayı 3 ribaund 2 asist
Yasemin Horasan 2 sayı 2 ribaund 0 asist
Melike Bakırcıoğlu 1 sayı 1 ribaund
Ayşe Çora 1 sayı
Tuğba Taşcı 0 sayı 1 ribaund 1 asist
Gonca Karataş 0 sayı 2 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - Avrupa'da Bayan Basketbol Takımımız