12 Kasım 2010 Cuma

Chatman Resitali; 81-87

İlk 5: Chatman, Serhat, Ignerski, Cevher, Likholitov

Hemofarm ve Fenerbahçe maçları öncesi kazanılması gereken bir maçtı bu maç. Maçın favorisi her ne kadar deplasmanda olsak da bizdik. Genel olarak bu tür maçlarda fazla zorlanmamamız gerekiyor. Hele hele zirveye oynayacağımızı iddia eden bir takımsak, ancak Aliağa Petkim ve Bornova Belediyesi maçlarındaki savunma zaaflarımızı görünce, ilk etapta önemli olan sadece kazanmaktı.

Ogilvy ve Likholitov'dan sadece 11 sayılık bir katkı gelmesi içeriden yeterince oynayamadığımızı gösteriyor. Chatman'ın istatistiklerine ise diyecek bir şey yok. Kılpayı triple-double'ı kaçırmış. Son saniyede orta sahadan attığı üçlüğü görmek için sabırsızlanıyorum. Cevher'den de Chatman'a alışık olduğumuz bir katkı gelmiş. Chatman dışındaki yabancılarımızdan sadece 15 sayılık katkı gelmişken, yerlilerin maça ağırlığını koyması elzemdi zaten. Serhat'ın da sezon başından bu yana ilk kez kendini bulduğunu söylemek yanlış olmaz. 16 sayılık katkısı önemli. Özgüveninin gelmesi açısından da faydalı olur umarım bu performansı.

40 dakika boyunca başabaş geçen bir mücadeleyi, uzatmada da olsa kazanmak güzel. Artık Avrupa Kupası mücadelesi de başlıyor ve işler bizim açımızdan iyice zorlaşacak. Bakalım takıma katılacak Iverson ve yapılacağı söylenen bir transferle takımımız bu yoğun temponun altından ne derece kalkabilecek...

İstatistikler:
Mire Chatman 34 sayı 10 ribaund 8 asist
Cevher Özer 18 sayı 7 ribaund 1 asist
Serhat Çetin 16 sayı 5 ribaund 2 asist
Fedor Likholitov 9 sayı 6 ribaund 1 asist
Michael Ignerski 4 sayı 7 ribaund
Cüneyt Erden 2 sayı 0 ribaund 3 asist
Andrew Ogilvy 2 sayı 3 ribaund
Mustafa Abi 2 sayı 2 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11

Hiç yorum yok: