24 Kasım 2010 Çarşamba

Hakem Rezilliğinin Kurbanı Olduk...; 85-83

Cevher'in Almanya'ya götürülmediği maç öncesi twitter'da Chatman'ın da oynamayacağı yazıldı ancak maç başladığında Chatman'ı ilk 5'te görünce rahatladık. Cevher'in yokluğunda Ogilvy ve Likholitov'un sorumluluğu arttı ancak bu iki oyuncunun erken faul problemine girince tüm sorumluluk bir anda İsmail'e devredildi. İsmail ligde dahi kısıtlı dakikalar alırken, bu deplasmanda 13 dakika sahada kaldı.

Oynamayacağı söylenen Chatman ise ilk yarıyı suskun geçirse de maç sonunda 14 sayı 5 ribaund 5 asisti bir şekilde bulmayı başardı. Fenerbahçe maçında istediğini yapamayan Iverson ise bu maçta nispeten iyi gözüktü. 18 sayıyı buldu, şutlarda 6/13 ile oynadı. Ancak takımın diğer problemleri baki kaldı. Özellikle 19 hücum ribaundu verilen Fenerbahçe maçından sonra bu maçta da 14 hücum ribaundu vermek can sıkıcıydı.

Savunmadaki etkisizliğimiz de tam gaz devam etti. Alman Basketbol Ligi'nin sondan üçüncüsüne 85 sayı imkanı vermek, işleri fazlasıyla zorlaştırıyor.

Gelelim maçın son pozisyonuna. İlk etapta kendimizi eleştireceksek, oturup son hücumun neden üçlük atarak değerlendirildiğini konuşmak gerekir. Molada Burak hocanın çizdiği oyun mu buydu, yoksa Chatman insiyatif mi kullandı, bilinmez. Ancak eğer son top için düşünülen bu ise veya Chatman bu kritik maçın son pozisyonunda hocasını dinlemiyorsa, burada bir sorun var demektir.

Tüm bunları kenara bırakıp, masa hakemlerini eleştireceksek ise 19 saniyelik sürenin neden 14'e indirildiğini ve neden 10.1 saniye kala saatin durdurulduğunu sormak gerek. Son hücum her yerinden rezillik akan bir hücum oldu. Masa hakemleri maçı resmen katlettiler. ULEB'e gerekli itirazlar yapılmış, dilekçeler gönderilmiş. Sonuç ne olur bilinmez ancak eğer istediğimiz gibi bir tekrar kararı çıkmazsa, çok büyük bir rezillik olacağı kesin. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek bu konuda...

Hemofarm'ın Asvel'i ilk 3 periyottaki iyi oyunuyla 97-93 yenmesi ve bizim Göttingen'e yenilmemizle birlikte ilk 2 ile üçüncü ve dördüncü arasındaki fark 2 galibiyete çıktı. Kalan 4 maçta bunu kapatmak gerçekten zor. Hele hele gelecek hafta da bu formsuzlukla Lyon'da Asvel ile karşılaşacakken ancak çıkmadan candan ümit kesilmez diyerek hem gelecek haftaları bekleyeceğiz, hem de ULEB'ten çıkacak kararı...

İstatistikler:
Michael Ignerski 21 sayı 7 ribaund 2 asist
Allen Iverson 18 sayı 1 ribaund 1 asist
Andrew Ogilvy 17 sayı 6 ribaund
Mire Chatman 14 sayı 5 ribaund 5 asist
İsmail Çevik 5 sayı 3 ribaund
Fedor Likholitov 3 sayı 4 ribaund
Bekir Yarangüme 3 sayı 3 ribaund 2 asist
Cüneyt Erden 2 sayı 2 ribaund 1 asist
Serhat Çetin 0 sayı 1 asist
Mustafa Abi 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - Avrupa'da Erkek Basketbol Takımımız

Hiç yorum yok: