19 Kasım 2010 Cuma

13.Hafta | BEŞİKTAŞ - Konyaspor

BEŞİKTAŞ - Konyaspor
Tarih: 20 Kasım 2010
Saat: 19:00
Stad: BJK İnönü
Hakem: Halis Özkahya

Konyaspor özellikle İnönü'de şansımızın tuttuğu takımlardan biri. Aşağıdaki istatistiklerden de anlaşılacağı üzere İnönü'de büyük bir üstünlüğümüz onlara karşı. Ancak ligdeki bu üstünlüğe rağmen Del Bosque'nin teknik direktörümüz olacak çıktığı son maçta İnönü'de bir Türkiye Kupası maçında Konyaspor'a mağlup olduğumuzu unutmamak lazım...

Nostaljiyi bırakıp, bugünlere dönersek bu maçın kazanmamızın şart olduğu bir maç olduğunu görüyoruz. 9 puanlık fark bundan sonra kaybedilecek her puanın işimizi baya zorlaştıracağını gösteriyor. Hele hele İnönü'de 6 maçta 8 puan kaybetmişken, eğer şampiyonluktan bahsediyorsak bir süre puan kaybı yapmamalıyız kesinlikle. Ancak İnönü'de bu sezon oynanan maçlardaki tutukluğumuz göz önüne serildiğinde ve ligin dibindeki takımlara karşı dahi zorlandığımız düşünüldüğünde bu maçın da öyle kolay geçmeyeceğini görüyoruz.

Bobo yok, gözler Fatih Tekke ve Nobre'de olacak. Eğer son maçlarda yakaladığımız kadar yan top şansı yakalarsak, hava toplarında etkili bu iki oyuncuyla sonuca gidebiliriz. Aksi takdirde Quaresma'ya veya kişisel becerilere dayalı bir 90 dakika izleriz. Guti de Galatasaray deplasmanı öncesi cezalı duruma düşmesiyle bu maçta olmayan isimlerden bir diğeri.

Rahat bir 90 dakika sonunda kazanıp, Ali Sami Yen'e moralli gitmek umuduyla... SALDIR BEŞİKTAŞIM!

* İki takım Cumartesi günü ligde 23.kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 22 maçın 14'ünü biz, 2'sini Konyaspor kazandı, 6 maç ise beraberlik ile sona erdi. Bizim attığımız toplam 45 gole, Konyaspor 16 gol ile cevap verdi.

* Bundan önce İnönü'de oynanan 10 lig maçının 9'unu biz, 1'ini Konyaspor kazandı. Bizim attığımız toplam 25 gole, Konyaspor 4 gol ile cevap verdi. 2003/04 sezonunda İnönü'de oynanması gereken maç ise cezamız nedeniyle İzmir'de oynandı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

* Bu maçın hakemi Halis Özkahya geçen sezon yönettiği 3 maçı da galip bitirdik.
11.Hafta: BEŞİKTAŞ 1-0 Ankaragücü
27.Hafta: BEŞİKTAŞ 3-2 Eskişehirspor
32.Hafta: Diyarbakırspor 1-3 BEŞİKTAŞ

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Konyaspor - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

Hiç yorum yok: