14 Kasım 2010 Pazar

12.Hafta | Gençlerbirliği - BEŞİKTAŞ

Gençlerbirliği - BEŞİKTAŞ
Tarih: 14 Kasım 2010
Saat: 16:00
Stad: Ankara 19 Mayıs
Hakem: Abdullah Yılmaz

Taraftarlık ilginç birşey. Liderin 12 puan gerisindeyken, takımda bir süredir birçok problem varken, daha da önemlisi futbol namına olumlu birşeyler göremiyorken bile 'bu maçı alırsak, birşeyler olabilir' diyebiliyorsunuz kolaylıkla. Bu bana mı özel, yoksa her BEŞİKTAŞLI bunu en az bir kez aklından geçiriyor mu bilmiyorum. Ancak aradaki puan farkına ve takımın oyununa bakmaksızın tekrar tekrar ümitlenmekte sakınca görmüyorum. Boşuna demiyoruz biz; 'GELECEKSE TÜM ACILAR BİZ HAZIRIZ SENDEN GELSİN'.

Öğlen maçlarını da özlemiştim. Pazar günü bu açıdan da güzel olacak. 2 yıl evvel de zor bir dönemden geçerken Gençlerbirliği ile bir öğlen maçında karşılaşmıştık Ankara'da ve maçı ilk 15 dakikada bitirip, 1-3 kazanmıştık. Yine bir öğlen maçı ve rakip Gençlerbirliği, bu kez de gülen biz oluruz inşallah.

Quaresma ve Guti, Quaresma'nın hazır olmadan oynadığı Kasımpaşa maçının ikinci yarısını saymazsak, uzun süre sonra ilk kez aynı anda ilk 11'de olacaklar. Bu bile heyecanlanmak için yeterli bir sebep. Bobo yok ama Fatih Tekke de kadroda yok. Schuster-Fatih arasındaki sorunun ne denli büyük olduğunu buradan tahmin edebiliyoruz. Bir süredir sakat olan Nobre'ye bağlayacağız umutlarımızı forvette. Bakalım o nasıl bir performans gösterecek...

Bursaspor ve Fenerbahçe'nin puan kayıpları, liderle puan farkı 12'ye çıksa dahi insanı bu maça motive ediyor. Umarız son haftalarda olduğu gibi bir kez daha hüsrana uğramayız ama uğrarsak da canımız sağolsun demesini biliriz...

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

* İki takım Cumartesi günü ligde 75.kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 74 maçın 42'sini biz, 5'ini Gençlerbirliği kazandı, 27 maç ise beraberlik ile sona erdi. Bizim attığımız toplam 117 gole, Gençlerbirliği 49 gol ile cevap verdi.

* Bundan önce Ankara'da oynanan 37 lig maçının 19'unu biz, 4'ünü Gençlerbirliği kazandı, 14 maç ise berabere sonuçlandı. Ankara'daki maçlarda BEŞİKTAŞ'ın attığı toplam 59 gole, Gençlerbirliği 28 gol ile cevap verdi.

* Gençlerbirliği ile oynadığımız son 18 lig maçında yenilgi yüzü görmedik, bu süre içindeki 12 maçı kazandık, 6'sında ise berabere kaldık. Gençlerbirliği ile oynadığımız son 10 lig maçında ise 9 galibiyet 1 beraberlik elde ettik. Rakibimize en son 2000/01 sezonunun 2.yarısındaki maçta 1-2 mağlup olduk.

* Son 9 sezondur Ankara'da da Ankara takımlarına büyük bir üstünlük kurduk. Son 9 sezonda deplasmanda oynadığımız 25 lig maçında 17 galibiyet, 7 kez beraberelik alırken, sadece 1 kez kaybettik. Bu 25 maçta bizim attığımız 46 gole, Ankara takımları 21 golle cevap verdi.

* Bu maçın hakemi Abdullah Yılmaz'ın geçen sezon yönettiği tek maçı galip bitirdik.
25.Hafta: Denizlispor 0-1 BEŞİKTAŞ

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Gençlerbirliği - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

Hiç yorum yok: