20 Kasım 2010 Cumartesi

Bir İnönü Klasiği; 2-2

7 maçta İnönü'de kazanılan puan sayısı 11, kaybedilan puan sayısı 10. Bu süreçte Trabzonspor, Bursaspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor 5'lisinden hiç biriyle de karşılaşılmadı. Puan kaybedilen takımlardan İstanbul BŞB bir nebze anlaşılabilir. Peki Manisaspor, Kasımpaşa, Konyaspor maçları? Peki evinde bu kadar puan kaybeden bir takımın şampiyonluktan bahsetmesi ne kadar doğrudur?

Schuster'i bu maça kadar savundum. Başarısız olunsa dahi gitmesini istemedim. İstikrardan yana olalım dedim, bir sistem oturtmaya çalışıyor dedim. Ancak bugün başka şeyler çıktı ortaya. Geçen haftalarda üzerinde durmadığımız o sorun, bugün daha da büyüdü. Schuster, takıma oturtamadığı sistemi, takım üzerindeki sorunları bir iki cümle ile geçiştirirken yine aynı hatayı yapıp, başkaları hakkında konuştu. Türkiye'deki futbolu 1960'lara benzetti, hem de geçen haftalarda Trabzonspor ve Bursaspor'a laf attığı açıklamalar daha unutulmamışken. Peki yarın kazanması halinde liderin 11 puan gerisine düşecek bir takımın teknik direktörü bunu mu yapmalı? Yoksa önüne dönüp, asıl olarak ilk önce takımıyla mı ilgilenmeli?

Bir hafta heveslensek, bir sonraki hafta kesin birşey oluyor. Yine hayallerimiz, umutlarımız ve şevkimiz kırıldı. Üstüne üstlük Quaresma da sakatlandı. Bu gidişle 'derbi' olmasından başka anlamı kalmayacak bir maçı da tatsız ve tuzsuz geçireceğiz...

Hayatımızı yaktın yıktın bir kez daha be BEŞİKTAŞ...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Konyaspor - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

1 yorum:

Hakan Özkan dedi ki...

Maç kazanmak için gol atmak şart ama Beşiktaş'ın gole en yakın futbolcuları Nobre, Holosko ve Tabata. Nobre'nin bugün BJK'nın en iyilerinden olduğu konusunda herkes hemfikir ama gole yaklaştığı veya şöyle söyliyeyim şut attığı tek bir pozisyon bile yok! Tabata ise tamamen asisti düşünen, Beşiktaş formasıyla 2 yılda 2 veya 3 gol atmış bir adam! Holosko bugün boş goleye golünü attı ve bu 220 gün sonra attığı ilk gol! Yani Quaresma-Guti-Bobo üçlüsü hakikaten yokluğunda ağlanacak bir üçlü kabul ama diğer hücumcularının hiçbirinde gol mahareti olmaması yanlış bir planlama değil mi ?

http://hagininkosani.blogspot.com/2010/11/quaresma-yoksa-kartal-da-yok.html