30 Nisan 2010 Cuma

Bir Akatlar Klasiği...; 90-100

İlk 5: Engin, Muratcan, Newley, Cevher, Likholitov

Bir klasik haline geldi Akatlar'da dolu tribünler önünde kaybetmek, maçın bir kısmında hatrı sayılır bir farktan geri dönüp, maça ortak olup, ikinci kez maçtan kopmak ve rakibin daha iyi üçlük yüzdesi yakalaması.

Perry döndü diye sevindik ama Engin'den olduk. Perry yokken yakaladığı ortalamaların yanından bile geçemedi. Halbuki biz Perry'nin oyununu etkilemesini değil, ona yardım etmesini istemiştik. Cevher'in son 2 yıldır kendini ne kadar geliştirdiğini hepimiz biliyoruz. Ancak şu istikrar sorununu aşması gerekiyor bir gömlek daha yükselebilmek için. Muratcan'ın uzun süre sonra bu kadar pozitif oynadığını gördüm. Fletcher beklenenden iyi bir katkı vermesine rağmen bazen çok basit hatalar yaptı. Haluk'un her zaman övülmeyi hakettiğini düşünen biriyim ama bugün kaçırdığı iki turnike yakışmadı ona. Perry'nin sağlıklı ve faydalı dönmesi güzel, Ankara'da çok ihtiyacımız olacak ona. Likholitov hakkında çok birşey yazılamaz çünkü çok erken faul problemine girdi ve tüm oyununu etkiledi. Adem elinden geleni yaptı oynadığı kısa sürede. Newley ise bildiğimiz gibi. Seneye kesinlikle kalmalı diyeceğim şimdi ama bu isteğin gerçekleşmeyeceğini de o kadar iyi biliyoruz ki... Ve Burak Bıyıktay: coach lütfen oyuna zamanında müdahele et ve molalarını oyun kopmadan kullan artık, lütfen.

Avantajımızı yitirdik ve Ankara'dan galibiyet çıkarmamız gerekiyor artık. Bana kalırsa az bir ihtimal oradan galibiyet çıkarmamız. Yine de bir ümitle ekran başında olacağız Pazar ve Salı günleri. Bir galibiyet çıkartabilirsek, haftaya Cuma son sözü Akatlar'da söyleriz artık...

İstatistikler
Brad Newley 22 sayı 5 ribaund 1 asist
Marque Perry 17 sayı 2 ribaund 1 asist
Muratcan Güler 13 sayı 6 ribaund 1 asist
Kevin Fletcher 11 sayı 5 asist
Cevher Özer 8 sayı 1 ribaund
Haluk Yıldırım 7 sayı 2 ribaund 4 asist
Engin Atsür 6 sayı 3 ribaund 2 asist
Fedor Likholitov 4 sayı 5 ribaund
Adem Ören 2 sayı 2 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

29 Nisan 2010 Perşembe

TBL Play-off ÇF 1.Maç | BEŞİKTAŞ - Türk Telekom

BEŞİKTAŞ - Türk Telekom
Tarih: 29 Nisan 2010
Saat: 20:00
Salon: Akatlar Arena
TV: Spormax
Serinin en kritik maçı hangisi diye sorsalar direkt ilk maç derim. Kazanırsak yolu hemen hemen yarılarız. En kötü ihtimalle serinin son maçında ipleri tekrar elimize alırız. Ancak kaybedersek, Ankara'dan bir galibiyet çıkarmamız gerekir ki bu artık ne yazık ki çok zor.

Ligde iki kez farklı yendiğimiz bir rakip olmasına rağmen Türk Telekom bana kalırsa bu turun yüzde 51 ile favorisi. Sebebi bizim takımın içinde değişen dengeler. Artık bir Chatman, bir Baxter yok. Rotasyon daha kısıtlı ve bu da oyuncularımızın maç sonlarına doğru oyununu direkt etkiliyor. En büyük avantajımız ise Türk Telekom'un bize benzer 'istikrarsız' yapısı. Sağı solu belli olmayan bir takım. Hani ben ihtimal vermiyorum ama aslında Akatlar'da yenilip, Ankara'da yenmemiz de olasılıklar arasında.

Sezon içinde yaşanan birçok probleme rağmen Play-off'lar ayrı bir heyecan veriyor insana. Hele hele maç Akatlar'daysa ve benim gibi tribün özlemi çeken biriyseniz. Perşembe günü salonda olacağım kısmetse. Ve umarım güzel bir galibiyetle, yarı final kapısını aralayarak dönerim eve.

Bu arada bir süre önce hazırladığım basketbol lig ve Play-off tarihimiz ile ilgili sayfanın reklamını yapmanın da tam sırası. İlgilenenler aşağıdaki kısımdan o sayfaya ulaşabilirler...

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol Lig ve Play-off Tarihimiz - Basketbol 2009/10 - 4.Hafta // BEŞİKTAŞ 88-69 Türk Telekom - 19.Hafta // Türk Telekom 78-95 BEŞİKTAŞ

28 Nisan 2010 Çarşamba

İnönü'den Görünümler... 1-0

Maçın İnönü'de oynanacağını duyunca koştura koştura stada gittik. Hem gençlerimizi görmek, hem stadın havasını solumaktı hedef. Hatrı sayılır bir kalabalıkta vardı stadda haftaiçi saat 15:30 için.

Maç boyunca daha etkili olan, daha çok pozisyon üreten ve gole hep daha yakın olan bizdik. Bursaspor'un iki tane cılız pozisyonunu hatırlıyorum fazla büyümeden biten. Bizim ise Ali Kuçik, Batuhan ve diğer oyuncularımız ile kaçırdığımız veya son paslarda başarısız olup golle sonuçlandıramadığımız birçok pozisyon var.

Yukarıdaki fotoğraf golden sonra çekildi. Amacım gol sevincinin güzelliğinin fotoğrafını çekmekti. Sonra farkettim ki Batuhan gol sevinci yaşanırken başka diyarlarda. Kaptanlık verilmiş ve takımın bir nevi abisi sayılıyor. Haketmediği bir yerde de olabilir kendince. Ancak şu fotoğrafta kaptanlık pazubandını koluna takmış birinin kendi halinde takılıyor olması tuhaf geldi açıkcası.

Oyuncularımızı kısaca değerlendirmek gerekirse, Ali Kuçik'in bana Serdar Özkan'ı anımsatacak kadar savruk olduğunu söyleyebilirim. Çok pozisyon harcadı. Bazen son pas seçimlerinde kötüydü, seçimlerini doğru yaptığında da bitiriciliği kötüydü. Golü onun atması sevindiriciydi, ki zaten gol sevinci de gösterdi ki o da baya hırslanmış kaçırdıklarından sonra. 11 numaralı oyuncumuzu -adını bilmemem kendi ayıbım- çok beğendim. Ayaklarına hakim, kolay adam eksiltebilen ve bir kanat oyuncusundan isteyebileceğiniz herşeyi fazlasıyla yapan bir oyuncuya benziyor. Batuhan 2 tane karşı karşıya pozisyonu kaçırdı. Belki yeterince konsantre değildi, belki şanssızdı bilemeyeceğim. 13 numaramız da fazlasıyla ince pasları düşünen bir stile sahip. Düşüncesi çok iyi, uygulaması vasattı. Ancak zamanla kendini geliştirecektir illa ki.

Genel olarak takımın mücadelesinden memnun kaldım. Hepsine formanın kıymetini bildikleri için teşekkür etmek lazım. Tebrikler çocuklar...

Bu da tribünden bir fotoğraf. Fazlasıyla genç bir jenerasyon vardı. Arada yapılan küfürlü tezahuratlar rahatsız edici olsa da, gençliklerine vermek lazım heyecanlarını. Yine de haftaiçi A2 Ligi maçı için birçok formalı, ortaokul-lise öğrencisi genci tribünde görmek çok güzeldi. Semtine, takımına sahip çıkanlar her zaman övülmeyi hakeder...

# Takım Maç Puan Averaj
1- BEŞİKTAŞ 30 maç 67 puan +37
2- Galatasaray 30 maç 64 puan +39
3- Bursaspor 31 maç 52 puan +17
4- Fenerbahçe 30 maç 50 puan +13
5- İstanbul BŞB 30 maç 43 puan +1
6- Kartalspor 30 maç 34 puan -26
7- Boluspor 31 maç 26 puan -21
8- Kasımpaşa 30 maç 21 puan -30
9- Kocaelispor 30 maç 19 puan -30

Takımımız Gol Krallığı
Can Erdem 17 gol
Ali Küçik 15 gol
Ömer Faruk Özgen 3 gol
Ömer Karancı 3 gol
Batuhan Karadeniz 2 gol
Caner Turp 2 gol
Gökhan Çalışır 2 gol
Mehmet İncebacak 2 gol
Onur Bayramoğlu 2 gol
Orhan Gülle 2 gol
Samet Bülbül 2 gol
Sezer Özmen 2 gol
Cumali Bişi 1 gol
Necip Uysal 1 gol
Oğuz Ceylan 1 gol
Tevfik Doğukan 1 gol
Umut Kaya 1 gol

(Çarşamba İnönü'deyiz..) A2 Ligi 34.Hafta | BEŞİKTAŞ - Bursaspor

BEŞİKTAŞ - Bursaspor
Tarih: 28 Nisan 2010
Saat: 15:30
Stad: BJK İnönü
Sezona İnönü'de başlamıştı A2 Takımımız bir derbi ile ancak o maçın ardından -yanılmıyorsam- bir daha İnönü'de oynamamışlardı. Çarşamba günü oynanacak 34.hafta maçının İnönü'de oynanacağı açıklanmış resmi sitemizde. Maçtan bir gece önce haber oldu. Çok sevindim. Manisaspor maçının seyircisiz olup olmayacağı belli olmadığı için ilaç gibi geldi bu haber.

15:30'da, son anda bir mani çıkmazsa İnönü'deyim, İnönü'deyiz. Kim akıl ettiyse şu organizasyonu, ona da teşekkürler...

Çarşamba İnönü, Perşembe Akatlar... Çok şükür.

27 Nisan 2010 Salı

Son Barikat'tan Yönetime; Hentbol Takımıyla İlgili Sorular...

Yönetim Kurulu’na yanıtlaması isteği ile;

Hentbol Takımımız, son 6 sezonda müzemize tam 11 kupa taşıyarak kırılması güç bir rekora imza attı. Antrenörümüz Müfit Arın, bu başarıyı aile takımı olmalarına bağladı.
Üç büyük kulüpten sadece Beşiktaş'ın yer aldığı Erkekler Hentbol Süper Ligi'ne büyük heyecan katan Siyah-Beyazlılarımız, ülkemizde Hentbolun gelişmesine de önemli bir katkıda bulunuyor.
Son 6 sezon incelendiğinde Hentbol Takımımız'ın Süper Lig'de elde ettiği başarılar parmak ısırtıyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Maliye Milli Piyango, Mersin Yenişehir Belediyesi, Polis Akademisi ve Koleji gibi güçlü takımların mücadele ettiği Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde, Siyah-Beyazlılarımız, son 6 sezonda da müzemize 11 kupa kazandırma başarısı gösterdi.

Yukarıdaki satırlar, 25 Mart 2010 tarihinde kulübümüzün resmi sitesinde ‘Gururlandıran Rekor’ başlığı ile yer almaktadır.
Bizler, bu gururu yaşatan hentbolcularımıza ve değerli hocamıza minnettarız.
* * *
1978 yılından beri faaliyet gösteren Hentbol şubemiz, sadece son yıllarda yaşatmış olduğu başarılarla yüzümüzü güldürmekle yetinmedi, onlar her anlamda örnek bir takım, örnek bir şube, örnek sporcular, Beşiktaşlılar olduklarını da gösterdiler.

Kazanmış olduğu başarılar ile sadece kulbümüz tarihinde değil, ülkemiz spor tarihinde de ilklere imza atan Hentbol takımımızın, verdikleri mücadele ile, Beşiktaşımız’a yakışır tavırlari ile, yaşattıkları sevinç ve hissettirdikleri gurur ile her türlü övgüyü fazlası ile hak etmekte olduğunu düşünüyoruz.

Onlar, her zaman kıymetli insanlar, güzel Beşiktaşlılar olarak anılacaktır. Mücadeleyi, hırsı, azmi, fedakarlığı, tevazuyu asla yitirmeyen hentbolcularımıza Beşiktaşlılık; Beşiktaşımız’a da böylesi sporcular ve hocalar yakışmaktadır.

Kendine –gerçek Beşiktaş- dedirttirecek güzelliklere haiz hentbolumuzun, geleceğini yarınlara taşımak için kendilerine sahip çıkılmasını bekliyoruz.

Hentbol şubemizin eski genel menajeri, Türkiye Hentbol Federasyonu’nun çiçeği burnunda yeni başkanı Sayın Bilal Eyüpoğlu ‘sözde gazeteci’ Orhan Yıldırım’ın bir hentbolcumuz ile ilgili olarak geçtiğimiz yıl kaleme aldığı “Açım ama Kartalım” adlı yazısı üzerine “benim olduğum yerde hiç kimse aç kalmaz, parasız kalmaz, ben herkesin parasını veririm sonra kulüp bana öder” şeklinde demeçleri olmuştu.

Bu durum sporcularımıza maaşlarının ödenmediğinin resmi itirafıdır.

Beden ve ahlak eğitiminin okullara girmesine vesile olan ilklerin kulübü Beşiktaş’ın politikası bu olmamalıdır. Bu ahlaki değildir.

Onlar, tüm olumsuzluklara rağmen, tüm yokluklara rağmen sadece Beşiktaş demekten vazgeçmeyerek mücadele ettiler, etmekteler.

Onlarla şampiyon olduk...

Onlarla Türkiye Kupası'nı aldık...

Onlarla Avrupa'da bir ilki yaşadık...

Onlarla sevindik, onlarla gurur duyduk...

Sizlerin, tıpkı Futbol takımımız gibi iki kupayı da Şeref’i ve Hakkı ile almış olan Hentbol takımımıza karşı göstermiş olduğunuz bu ilgisizlik ve vefasızlık, Beşiktaşlı olmanın erdemliliği ile bağdasmamaktadır.

Ülkemizdeki hentbolün, lokomotif kulübü olan Beşiktaşımız’daki hentbolcularımızın içinde bulunduklari durum kendi tercihleri değildir.

İş bu sebeple yönetim kuruluna yanıtlanması istemi ile soruyoruz;

-Sporcularımızın hangi yıllardan maaş alacakları bulunmaktadır?

-Sporcularımızın maaşlarının halihazırda dahi ödenmemiş olmasının sebepleri nelerdir?

-Sahip olduğunuz ileri sürülen değerlerle ve inandığınızı iddia ettiğiniz Beşiktaşlı duruşu ile BJK Hentbol Takımı’na reva görülenleri, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün yöneticileri olarak nasıl bağdaştırıyorsunuz?

-Bağdaştıramıyorsanız gereğinin yapılmasını sağlamanız gerekmez mi?

-Beşiktaş’ın emekten ve sosyal adaletten yana duruşu olduğunu iddia eden sizler için bu durum emek hırsızlığı değil midir?


İzmir’den Türkiye Şampiyon’u olarak dönmesi sonrasında, Eskişehirspor ile oynanan maç öncesi stadımızda gerçekleştirilen kupa merasiminde, Hentbol takımımızın eski açık tribünde konuşlandırılmasına tepki gösteren taraftarlarımız için Sayın Mete Düren `` Buna tepki gösteren taraftarlardan kaç tanesi Hentbol takımı maçını seyretmiş.Tepki vermek kolay.” şeklinde beyanatta bulunmuştur.

-İletişimden sorumlu üye olarak Sayın Mete Düren’den şimdiye kadar hentbol maçlarına kazanılan kupaların törenlerinin haricinde hangi yöneticilerimizin iştirak ettiğini açıklamasını istiyoruz.

-Amatör şubelerden sorumlu üye Şeref Yalçın’ın en son izlediği amatör spor müsabakası hangisi olmuştur?

Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu’na yanıtlaması istemi ile sormak isteriz;

- Hentbol takımımızın maçlarına futbol takımının formaları ile çıkmalarının sebebi nedir?

-Aynı maç içerisinde bazı hentbolcularımızın önünde reklam olan forma, bazılarının ise reklamsız forma giyiyor olmasının sebebi nedir?

- Ülker grubu hentbol takımının sponsoru mudur? Değil ise bu bedava reklamın sebebi nedir?

Hentbolcularımızın aylardır ödenmeyen maaşları ortada dururken, herbirine birer kol saati verilmesini yeter gören zihniyetin hala devam ediyor olması kabul edilemez.

Yönetim Kurulu ve o kurulun Başkanı, hizmet ettikleri Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Futbol Takımı’ndan ne kadar sorumlu iseler, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Hentbol Takımı’ndan da o kadar sorumludurlar.

“Bir kibrit de sen çak!” dememek için kulübümüzün bu duruma bir an evvel son vermesini ve yukarıdaki sorularımızın yanıtsız bırakılmamasını istiyoruz.

Arz ederiz.

Saygılarımızla
SonBarikat

Süper Lig | 2009/10 Sezonu 31.Hafta

Toplu Sonuçlar
Gençlerbirliği 0-2 Antalyaspor
Denizlispor 0-0 Ankaragücü
Kayserispor 1-2 Manisaspor
BEŞİKTAŞ 2-2 Sivasspor
Gaziantepspor 2-3 İstanbul BŞB
Kasımpaşa 0-1 Fenerbahçe
Galatasaray 0-0 Bursaspor
Eskişehirspor 1-0 Trabzonspor
Ankaraspor 0-3 (H) Diyarbakırspor
-------------------------------------
Toplam 16 gol atıldı.
27 sarı kart ve 3 kırmızı kart çıkartıldı.
-------------------------------------
Gol Krallığı
1-) Makukula (Kayserispor)...........20
2-) Souza (Gaziantepspor)............13
3-) Bobo Deivson (BEŞİKTAŞ)..12
-------------------------------------
Haftaların Liderleri
1- Fenerbahçe
2- Fenerbahçe
3- Galatasaray
4- Galatasaray
5- Galatasaray
6- Galatasaray
7- Fenerbahçe
8- Fenerbahçe
9- Fenerbahçe
10- Fenerbahçe
11- Fenerbahçe
12- Fenerbahçe
13- Fenerbahçe
14- Fenerbahçe
15- Kayserispor
16- Kayserispor
17- Fenerbahçe
18- Fenerbahçe
19- Fenerbahçe
20- Fenerbahçe
21- Galatasaray
22- Galatasaray
23- Galatasaray
24- Galatasaray
25- Bursaspor
26- Bursaspor
27- Bursaspor
28- Bursaspor
29- Bursaspor
30- Bursaspor
31- Fenerbahçe

Not: Ankaraspor, Diyarbakırspor maçında Federasyon kararı ile 3-0 hükmen mağlup sayıldı.
Not 2: Hükmen maçlardaki goller, toplam gol sayısını etkilemez.

26 Nisan 2010 Pazartesi

Haftanın Sonuçları (19-25 Nisan 2010)

19 Nisan 2010 Pazartesi
Voleybol Bayanlar // Play-off
Galatasaray 3-0 BEŞİKTAŞ
21 Nisan 2010 Çarşamba
Basketbol Erkekler // TBL
BEŞİKTAŞ 93-78 Karşıyaka
22 Nisan 2010 Perşembe
Basketbol Bayanlar // TBBL
Mersin BŞB 86-81 BEŞİKTAŞ
23 Nisan 2010 Cuma
TSBL // Andre Vergauwen Kupası
BEŞİKTAŞ 74-62 Sassari
TSBL // Andre Vergauwen Kupası
BEŞİKTAŞ 54-58 CS Meaux
24 Nisan 2010 Cumartesi
TSBL // Andre Vergauwen Kupası
BEŞİKTAŞ 71-34 RB St.Vith
Basketbol Erkekler // TBL
Tofaş 71-77 BEŞİKTAŞ
TSBL // Andre Vergauwen Kupası
BEŞİKTAŞ 74-57 Mideba
Futbol // Süper Lig
BEŞİKTAŞ 2-2 Sivasspor
25 Nisan 2010 Pazar
TSBL // Andre Vergauwen Kupası
BEŞİKTAŞ 56-65 CS Meaux
Basketbol Bayanlar // TBBL
BEŞİKTAŞ 58-74 Mersin BŞB

25 Nisan 2010 Pazar

Bayan Basketbolcularımızdan Bu Kadar.. 58-74

Çok iyi başladığımız, ilk periyotta bir ara 25-12 öne dahi geçtiğimiz bir maçı 16 sayı farkla, 58-74, kaybedip sezonu kapamak gerçekten çok acı. Sezon başından beri yerli oyuncu rotasyonumuzun kötü olduğunu görüyorduk, arada bundan bahsediyorduk ancak yönetimin umrunda olmadığı için bir çözüm üretilemedi tabii. Sonuç, üst üste ikinci kez çeyrek finalde sezonu kapatan bir BEŞİKTAŞ.

Kadromuzun yetersizliğine rağmen bugün 3 periyot karşı koyabildik rakibe. Ancak 46-47 yenik girdiğimiz son periyotun başında rakibin yakaladığı 4-15'lik seri maçın kopmasına neden oldu. Zellous ve Sales bilindik katkılarını verdiler. Santos biraz durgun gözükse de çift haneli sayılara ulaştı. Ancak bu 3'lünün dışındaki oyuncuların skora katkısı sadece 13 sayı olunca, yenilgi kaçınılmaz oldu.

Ligde çeyrek final, kupada yarı final, Avrupa Kupaları'nda son 32 ulaşılan noktalar. Gelecek sezon daha iyi olur diye ummaktan başka yapacak birşey yok. Ancak bu dileğe inanası da gelmiyor insanın bu yönetim anlayışı yüzünden.

Tüm sezon boyunca elinden geleni yapan, maddi zorluklara rağmen takımı terketmeyen yerli-yabancı, oyuncu-teknik heyet farketmeksizin herkese teşekkürler...

İstatistikler
Nykesha Sales 18 sayı 9 ribaund 1 asist
Shavonte Sade Zellous 17 sayı 4 ribaund 5 asist
Kelly Santos 10 sayı 6 ribaund 2 asist
Naile İvegin 6 sayı 1 ribaund
Esra Erden 3 sayı 3 ribaund 2 asist
Melek Bilge 2 sayı
Lucie Melek Bouthors 2 sayı
Tuğba Taşcı 0 sayı 1 ribaund 2 asist
Ayşe Çora 0 sayı 1 ribaund 1 asist
Gergena Branzova 0 sayı
Nazlı Güler 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

Avrupa İkincisiyiz!; 65-56

İlk periyotta en büyük katkıyı şüphesiz Cem ve Kaan'dan aldık ve bu ikilinin önderliğinde ilk periyotu 22-16 önde kapadık. 22 sayı attığımız ilk periyotta, bu ikilinin toplam 20 sayısı vardı (diğer iki sayı Aytaç'tan geldi). Takımda Cem'den başka ribaund alan da çıkmadı ayrıca. Cem, bu periyotu 10 sayı 9 ribaund 1 asist ile kaparken, Kaan ise 10 sayı 2 asist ile oynadı.

İkinci periyotta ise takım olarak hücumda büyük sıkıntılar yaşadık. Bu periyotta sadece 10 sayı üretirken, ilk periyotta yediğimizden daha fazla sayı yiyince (19 sayı), 22-16 önde girdiğimiz ikinci periyot sonunda soyunma odasına 35-32 yenik girdik. Hücumda Cem-Kaan ikilisine diğer oyuncularımızdan sadece 6 sayılık katkı gelmesi, buna karşın rakibimizin daha çok oyuncu ile hücumda etkili olması en büyük dezavantajımızdı.

Üçüncü periyotta da hücumda yaşadığımız sorunlara çözüm bulamadık. Bu periyotta sadece 8 sayı üretirken, bu sayıların 5'i Mehmet Akın'dan geldi. Rakibimiz düzenli olarak periyot başına 15+ sayı üretirken, bizim hücumdaki etkisizliğimiz farkın oluşmasını sağladı ve takımımız son periyota 51-40 yenik girdi.

Takımımızın son periyotun ilk 3 dakikasında yakaladığı 7-2'lik seri ile skoru 53-47'ye getirmesi rakibimize mola aldırsa da, rakibimiz moladan sonra toparlandı ve farkı 1 dakika içerisinde tekrar 10 sayıya çıkardı (57-47). Kalan sürede zaman zaman farkı 7 sayıya düşürsek de, rakibimiz maça ortak kalmamızı bulduğu basketlerle engelledi ve maçtan 65-56 galip ayrılarak Andre Vergauven Kupası Şampiyonu oldu.

Geçen sezon bu kupada üçüncülük yaşayan takımımız, bu sezon finale yükselerek bize daha büyük bir heyecan yaşamamızı sağladı. Tamamı yerli oyunculardan kurulu bir kadronun, bu tür bir kupayı müzesine götürebileceğini gösterdi. Bu oyunculara ve teknik heyete ne kadar teşekkür edilse az'dır.

SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ!

ANDRE VERGAUWEN KUPASI 2010 İKİNCİSİ BEŞİKTAŞ!
İstatistikler
Cem Gezinci 16 sayı 15 ribaund 1 asist
Kaan Dalay 16 sayı 1 ribaund 3 asist
Mehmet Akın 12 sayı 6 ribaund 2 asist
Deniz Acar 8 sayı
Aytaç Ercan 4 sayı 4 ribaund 3 asist
Canpolat Çolak 0 sayı 2 ribaund 3 asist
Yasin Cırgaoğlu 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

Avrupa Kupası'na Bir Adım Kaldı... 74-57

Geçen sezon ki başarımız olan üçüncülüğü geçebilmek için yarı finalden galip ayrılmamız gerekiyordu. Ancak işimiz kolay değildi çünkü rakibimiz kendi grubunu 3'te 3'le lider bitirmişti. Boş bir takım olmadıkları ilk turda elde ettikleri sonuçlardan belliydi.

İlk periyot 17-15, ilk yarı ise 36-26 üstünlüğümüzle geçildikten sonra üçüncü periyotta bir nebze olsun duraksadık. Bu duraksamaya rağmen son periyota 50-46 önde girdik. Son periyotun başında yakalanan 13-4'lük seri ise maçı bize getirmeye yetti. Bu seri sonunda son 5 dakikaya 63-50 önde giren Takımımız, farkı gittikçe arttırarak maçtan 74-57 galip ayrıldı ve finale yükseldi.

Artık Avrupa Kupası'na sadece bir adım kaldı. Rakip ise oldukça tanıdık. İlk turda 58-54 mağlup olduğumuz Fransız temsilcisi CS Meaux. İlk maçta elimizden kılpayı kaçmışlardı ancak Pazar günü bir kaçışları olmayacak inşallah.

TSİ 14:00'te başlayacak karşılaşmayı kazanırsak, ilk Avrupa Kupamıza ulaşacağız. Zafere çok yakınız, sadece bir adım uzaklıktayız ve hem oyuncularımıza, hem teknik heyetimize güvenimiz sonsuz.

AVRUPA ŞAMİYONLUĞU İÇİN SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Mesaj Başarıyla İletildi... (2-2)

Kimsenin skorsal bir beklentisinin olmadığı, maçtan 30 dakika kadar önce yapılan tezahuratlardan belliydi zaten. Skorsal beklentiyi geçtim, kimsenin ligin İnönü'deki son maçı olan Manisaspor maçında tribünde olmak gibi bir beklentisi bile yoktu. Bu maç tamamen bir protesto maçıydı ve önemli olan skor veya 3 puandan çok, hakkını aramaktan aciz yönetimin eksiğini kapatıp, gerekli mesajı bir yerlere göndermekti.

Ki bu tribün, zaman zaman küfürü abartmış olsa da, bunu başarmıştır. Lig TV'nin sesi kısmak zorunda kalışından en azından benim anladığım bu. Özellikle Aziz Yıldırım ve Mahmet Özgener başta olmak üzere, Bilica, Emre, Cem Yılmaz, Melih Şendil, Erman Toroğlu, Ömer Üründül, Mehmet Demirkol, hakemler ve federasyon tepkilerden payını alanlardı. 90 dakika sonrasında oturup düşündüğümde, 'gereksiz tepki verdik' diyebileceğim bir adam dahi yok şu listede. Bu da haklılığımızın göstergesi olsa gerek.

Maç öncesi meşale şov ayrı bir yazı konusu. Ancak atlanmaması gereken bir diğer konu Mustafa Denizli'ye gösterilen sevgi ve getirilen eleştiri. Yeni bir sözleşme imzalandı ve gelecek sezon da kendisi teknik direktörümüz olacak. Taktiğini, tekniğini bir kenara koyarak söylüyorum ki, yönetimsel açıklamalarda bir nebze olsun düzelme varsa bunun mimarı bu adam'dır. Ve bu bile yeterli saygıyı görmesi için yeterlidir benim nazarımda. Bugün gösterilen sevgiyi hakettiğini düşünüyorum. Eleştiriyi de almıştır muhtemelen. Hani şu korkak oynatma mevzusu. Bu arada bu sevgiye, o sıcaklıkla koşacak ve karşılık vermek için ne yapacağını bu denli şaşıracak bir teknik direktör daha tanımıyorum.

Destekse mevzu bahis, tüm takıma fazlasıyla verildi. Gol yedik, alkışlanıldı. Rüştü şanssız bir gol yedi, sorun edilmedi. Takım maç öncesi ve maç sonrası tribünlere çağrıldı vs vs. Ki bunların hepsi 4 haftadır maç kazanamayan bir takıma yapıldı. Çok da güzel oldu. Yapılması gereken, bu takıma sahip çıkılmasıydı. Biz onlara sahip çıkınca, onlar da formalarına nasıl sahip çıktılar 90+3'te gördük zaten.

Yönetimde olsam, yarın ilk işim Bobo'nun sözleşmesini uzatmak olurdu kesinlikle. Hani sözleşme uzatılırsa, bu zaten Bobo hakettiği için olmuş olacak ama diğer yanan bir de taraftarı mutlu etme konusu var. Eğer taraftarın gözüne girmek istiyorlarsa, bu dediğimi yapmalılar. Bobo'nun uzun yıllar daha bu formayı giymesi ve abartmıyorum efsaneleşmesi gerekiyor.

Sonuç olarak kaybedilen 2 puan ve azalan üçüncülük şansı var elimizde bu maç sonunda. Canımız sağolsun. En büyük biz değil miyiz? O zaman hiç aldırış dahi etmiyoruz...

Unutmadan:
Kadıköy'de tekti / Alayına yetti / Adam gibi adam / İbrahim Toraman...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Sivasspor - 2009/10 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2009/10

Bursa'dan Dördüncü Çıktık; 71-77

İlk 5: Engin, Muratcan, Newley, Cevher, Likholitov

Maçı kimse izleyemedi zaten ama ben takip de edemedim. Maç sonucunu stadda yapılan anonsla öğrendik. Hemen başladık Play-off'ta ne yaparız hesaplarına ve varılan kanı şu ki serinin en önemli maçı, ilk maç. O maçı kazanırsak herşey lehimize gelişir serinin geri kalanında. Ancak kaybedersek işi zora sokarız oldukça.

Bugün kü maç ile ilgili birşeyler yazmak gerekirse, Likholitov'un yüksek şut isabeti ve ürettiği 16 sayı, Engin'in 15 sayı 4 ribaund 10 asist'lik katkısı, Muratcan'ın uzun süre sonra çift haneli sayıları görmesi, sayı üreten 7 oyuncumuzdan 5'inin çift hanelere çıkması atlanmaması gereken hususlar.

Bu galibiyetle ligi 18 galibiyet ve 12 mağlubiyetle, geçen sezon ki performansımıza birebir ulaşarak bitirmiş olduk. Play-off'larda umarım Perry de oynamaya başlar ve Türk Telekom'a karşı son yıllardaki şanssızlığımızı kırdığımız bu sezonda bir yarı final görürüz.

Oyuncularımıza ve teknik heyetimize tebrikler...

İstatistikler
Brad Newley 16 sayı 4 ribaund
Fedor Likholitov 16 sayı 2 ribaund 1 asist
Engin Atsür 15 sayı 4 ribaund 10 asist
Cevher Özer 14 sayı 6 ribaund 2 asist
Muratcan Güler 10 sayı 6 ribaund
Adem Ören 4 sayı 2 asist
Kevin Fletcher 2 sayı 3 asist
Haluk Yıldırım 0 sayı 1 ribaund 2 asist
Arın Soğancıoğlu 0 sayı 1 ribaund 1 asist
Kerem Özkan 0 sayı 1 ribaund 1 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

24 Nisan 2010 Cumartesi

Yarı Finaldeyiz; 71-34

Yarı Finale çıkıp çıkamayacağımızı belirleyecek önemli maçta, ilk gün 2 maçında galibiyet alamayan Alman ekibi ile karşılaştık. Macın ilk dakikasından itibaren ağırlığımızı koyduğumuz karşılaşmanın ilk periyotunu 18-7, ilk yarısını ise 32-24 önde kapadık. Aynı hızla devam edip, üçüncü periyotu da 53-30 önde geçtik. Son periyotta da üstünlüğümüzü koruduk ve 71-34 galip ayrıldık bu önemli maçtan.

Grubun diğer maçında CS Meaux ise Sassari'yi mağlup etti ve gruptan ikinci olarak çıkmayı başararak bu kupada üst üste 2.kez yarı finale yukselme başarısını göstermiş olduk. Bundan sonra ki hedef geçen sezon ki üçüncülüğün de üzerine çıkmak.

Takımımıza bu güzel başarısından dolayı hem tebrikler hem teşekkürler...

Puan Durumları:
# Takım Galibiyet-Mağlubiyet Averaj
1 CS Meaux 3-0, +25
2 BEŞİKTAŞ 2-1, +45
3 Sassari 1-2, -12
4 Roller Bulls St Vith 0-3, -58

TBL 30.Hafta | Tofaş - BEŞİKTAŞ

Tofaş - BEŞİKTAŞ
Tarih: 24 Nisan 2010
Saat: 17:00
Salon: Bursa Atatürk
Sezonun geri kalan kısmını direkt etkileyecek bir maça çıkıyoruz Bursa'da. Sezonu dördüncü veya beşinci tamamlamak ve saha avantajını elde edip, etmemek bu maç sonunda belli olacak. Sıralamada nerede yer almamız bizim için daha hayırlı olur şimdiden bilinmez tabii.

Rakibin Play-off şansının kalmaması da bizim nasıl bir oyun oynayacağımızı birinci kilit nokta haline getiriyor. Bakalım Cumartesi günkü maçlar sonunda nasıl bir tablo ortaya çıkacak.

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - 15.Hafta // BEŞİKTAŞ 98-84 Tofaş

23 Nisan 2010 Cuma

İlk Gün Bilançosu: 1 galibiyet 1 mağlubiyet

André Vergauwen Kupası Grup Maçları kapsamında Cuma günü iki karşılaşmaya çıkan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, bu karşılaşmalardan 1'ini kazanırken, 1'inde ise mağlup oldu.

Gruptaki ilk maçında İtalyan temsilcisi Sassari ile karşılaşan takımımız, rakibini 74-62 mağlup etti ve turnuvaya galibiyetle başladı.

TSİ 21:15'te başlayan günün ikinci karşılaşmasında ise grupta oynadığı ilk maçı kazanan Fransız temsilcisi CS Meaux ile karşılaşan takımımız, bu karşılaşmadan 58-54 mağlup ayrıldı.

Takımımız, gruptaki son maçında ilk 2 maçını kaybeden Alman temsilcisi Roller Bulls St Vith ile karşılaşacak. Maç TSİ 12:45'te başlayacak. Takımımız, oynayacağı son karşılaşma sonucunda grubu'nu ilk 2 sırada tamamlayabilirse, akşam seansında yarı final mücadelesine çıkacak.

Puan Durumları:
# Takım Galibiyet-Mağlubiyet Averaj
1 CS Meaux 2-0, +20
2 BEŞİKTAŞ 1-1, +8
3 Sassari 1-1, -7
4 Roller Bulls St Vith 0-2, -21

31.Hafta | BEŞİKTAŞ - Sivasspor

BEŞİKTAŞ - Sivasspor
Tarih: 24 Nisan 2010
Saat: 19:00
Stad: BJK İnönü
Hakem: Kuddusi Müftüoğlu

2005-06 sezonu, iki takım ilk kez İnönü'de karşılaşıyor. Tarih 23 Nisan 2006, sezonun 31.haftası
2006/07 sezonu, iki takım BEŞİKTAŞ Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaşından bir hafta önce İnönü'de karşılaşıyor.
2007/08 sezonu, bu sefer iki takım BEŞİKTAŞ Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaştıktan 1 hafta sonra karşılaşıyor İnönü'de. Yoğun protestolar altında oynanan maçta 1-2 mağlup oluyoruz yine.
Geçen sezondan önceki 3 sezonda oynanılan maçları harmanlayınca da bu sezon ki maç çıkıyor ortaya. Tarih 24 Nisan 2010, 31.hafta, Kadıköy'deki maçtan 1 hafta sonra İnönü'de Sivasspor'u ağırlıyoruz.

Şampiyonluk şansı bitince, Şampiyonlar Ligi çok zora girince, tek hedef üçüncülüğe yükselmek olunca böyle değişik şekilde başlayabiliyor insan maç yazısına. Gerçi bu yazdıklarım ilginç gelmedi de değil. Bu sezon Sivasspor'un Süper Lig'deki 5.sezonu ve biz bu takımla 3.kez bir Fenerbahçe maçı öncesi veya sonrasında karşılaşıyoruz düşünsenize. Şu UEFA'nın kura çekimlerinde yapıldığına inanılan sıcak-soğuk top olayı doğru mu ne?

Unutmadan, bu tuhaf bilgilere bir de önceki 4 maçta Sivasspor'u İnönü'de hiç mağlup edemediğimizi ekleyeyim. Bilanço kötü: 1 beraberlik, 3 mağlubiyet.

Ha bir de, sahada oynanacak bir futbol maçı vardı değil mi? Hani kasmasak kendimizi, tribünde 90 dakika Bilica'ya, Emre'ye, Hüseyin Göçek'e ve Federasyon'a sevgilerimizi sunarken, sahada da Rıdvan'ı, İsmail'i, Batuhan'ı, Necip'i görsek fena mı olurdu? Bence çok da güzel olurdu....

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Sivasspor - 2009/10 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2009/10 - 14.hafta / Sivasspor 0-1 BEŞİKTAŞ

22 Nisan 2010 Perşembe

Mucize Gerçekleşmedi; 86-81 (2-0)

Dediğimiz gibi işimiz çok zor artık. 2-0'dan lig ikinicisine karşı turu çevirmek kolay iş değil. Aynı maçın son periyotunda 19 sayıdan geri gelip maçı kazanmak gibi.

İlk periyotta 8 sayı (23-15) geri düşmemizle ve ilk yarıyı 9 sayı (49-40) farkla geride kapatmamızla bir nebze olsun kopan maçı, üçüncü periyotta fark 19 sayıya 68-49) çıkınca kazanmamız imkansızlaşmış. Buna rağmen takım pes etmemiş, biraz da rakibin maçı rolantiye almasından faydalanarak farkı 5 sayıya kadar indirmiş son 10 dakikada (86-81).

3 yabancı oyuncumuzdan gelen 56 sayı galibiyete yetmemiş bugün. Yerli oyuncularımızın skora katkısından bahsetmiştik. O katkı beklendiği gibi gelmemiş yine. Yabancılarınız da bir yere kadar taşıyabiliyor sizi işte.

Tur artık çok zor. Ancak 3-1 veya 3-2 ile elenmeyi, 3-0'a tercih ederim. Umarım Pazar günü Akatlar'da kazanıp, seriyi biraz olsun uzatabiliriz...

İstatistikler
Shavonte Sade Zellous 26 sayı 5 ribaund 3 asist
Nykesha Sales 16 sayı 7 ribaund 2 asist
Esra Erden 16 sayı 4 ribaund 1 asist
Kelly Santos 14 sayı 10 ribaund
Naile İvegin 4 sayı 3 ribaund 2 asist
Tuğba Taşcı 3 sayı 2 ribaund 2 asist
Gergena Branzova 2 sayı 3 ribaund
Nazlı Güler 0 sayı 1 ribaund
Lucie Melek Bouthors 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

Andre Vergauwen Kupası 8'li Finalleri Başlıyor

Takımımız, 13-14 Mart tarihleri arasında Fransa'da düzenlenen olan Avrupa Ligi ön elemelerine katılmış ve oynadığı 4 maçın 1'ini kazanarak 5 takımın bulunduğu grubunu averajla üçüncü tamamlamıştı.

Bu derecesiyle, bu haftasonu (23-25 Nisan) İspanya'da düzenlenecek olan André Vergauwen Kupası'nda ülkemizi temsil etme şansını yakalayan takımımız, turnuvadaki ilk iki maçına Cuma günü çıkacak. Takımımız, bu kupada geçen sezon üçüncülük elde etmişti.

Turnuva Formatı ve Programı:
8 takımın katıldığı ve 4’erli 2 grup halinde yapılacak turnuvada grubunu ilk iki sıra içerisinde tamamlayan ekipler yarı finale yükselecek. Yarı final maçları, 24 Nisan Cumartesi günü akşamı gruplarda oluşan duruma göre oynanacak. Turnuva 25 Nisan Pazar günü oynanacak mücadelelerle sona erecek.

Takımımız'ın Maç Programı:
23 Nisan Cuma
15:45 BEŞİKTAŞ - GSD Anmic Sassari (İtalya)
20:15 BEŞİKTAŞ - CS Meaux (Fransa)
24 Nisan Cumartesi
11:45 BEŞİKTAŞ - Roller Bulls St. Vith (Almanya)

Takımımız'ın grubundaki tüm maçların sonuçlarını ise bu linkten öğrenebilirsiniz; Link

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - Ön Elemeler

Basketbol Bayanlar Play-off ÇF | Mersin BŞB - BEŞİKTAŞ

Mersin BŞB - BEŞİKTAŞ
Tarih: 22 Nisan 2010
Saat: 16:30
Salon: Edip Buran

22 Nisan Perşembe
16:30 Mersin BŞB - BEŞİKTAŞ (Edip Buran)
25 Nisan Pazar
16:30 BEŞİKTAŞ - Mersin BŞB (Akatlar Arena)
27 Nisan Salı (Gerekirse)
18:30 BEŞİKTAŞ - Mersin BŞB (Akatlar Arena)
30 Nisan Cuma (Gerekirse)
16:30 Mersin BŞB - BEŞİKTAŞ (Edip Buran)

Serinin programı yukardaki gibi. Ligi ikincisiyle karşılaşırken, bu seriyi 1-0'dan çevirmek oldukça zor. Özellikle yerli rotasyonumuz kısıtlı olduğu için, yoksa yabancı oyunculardan yana sorunumuz yok. Sales ve Santos her maç belli bir seviyeye çıkıyorlar.

Normal sezonda Mersin'de oynanan maçı 89-69, İstanbul'daki maçı ise 80-87 kaybetmiştik. İlk maçı kazanamazsak ve seri 2-0 olursa çok daha zorlaşacak herşey. İlk maç kilit nokta bir nevi.

Takımımıza başarılar...

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

21 Nisan 2010 Çarşamba

İlk 5 Cepte; 93-78

İlk 5: Engin, Muratcan, Newley, Cevher, Likholitov

İlk 4.5 dakikası 12-12 eşitlikle geçilen ilk periyotun, son 5.5 dakikasında ortaya çıkan sonuç ise 19-9'du. Periyotun ikinci diliminde böyle bir seri yakalayınca, ilk periyotu da 31-21 önde kapamayı başardık. İlk periyotta etkili olan oyuncularımız 8 sayı ile oynayan Engin, 7 sayı ile oynayan Cevher ve 6 sayı ile oynayan Galatasaray maçının bizim açımızdan yıldızı Likholitov'du.

İkinci periyot da ilk periyotta olduğu gibi çekişmeyle başladı. Bu periyotun ilk 5 dakikası geçildiğinde 39-31'lik üstünlüğümüz söz konusuydu. Ancak bu periyotun ikinci yarısında seriyi yakalayan taraf Karşıyaka'ydı. Yakaladıkları 0-8'lik seri ile skoru 39'da eşitlediler. Kalan sürede farkı tekrar açma imkanı bulamasak da ilk yarıyı 52-49 önde kapadık. İlk yarı sonunda Likholitov 12 sayı 5 ribaund'a ulaşırken, Cevher 11, Newley de 10 sayı kaydettiler.

Üçüncü periyotun ilk 2.5 dakikası geçildiğinde 56-54 olan skor, 1.5 dakika içerisinde yakaladığımız 10-2'lik seri ile 66-56'ya gelince Karşıyaka mola almak zorunda kaldı. Ancak moladan sonra Likholitov'un faul problemine girmesiyle birlikte Karşıyaka boyalı alandan sayılar üretmeye başladı ve fark tekrar kapandı (68-63). Hücumda zorlandığımız bu dakikalarda Haluk'un 2 ayrı pozisyonda ürettiği 4 sayıyla (4/5 serbest atış) az da olsa rahatladık (72-65) ve son periyota da 72-66 önde girdik.

Son periyota Newley'nin turnikesi ve Engin'in üçlüğü ile başladık ve farkı tekrar çift haneli sayılara taşıdık (77-66). Periyotun bitimine 7 dakika kala Haluk'un üçlüğü ile farkı 14 sayıya (82-68) çıkarttıysak da, Karşıyaka'nın üst üste bulduğu 5 sayı sonrası mola almak zorunda kaldık (82-73). Neyse ki, moladan hemen sonra yakaladığımız 9-2'lik seri ile skoru 91-75'e getirdik ve maçı o an kopardık. Kalan dakikalar ise karşılıklı basketlerle geçildi ve bu önemli maçtan 93-78 kazandık.

Bu sonuçla rakibinden hem ilk yarıdaki yenilginin rövanşını almış olduk. Hem de ligi ilk 5'te bitirmeyi garantiledik. Haftasonu Bursa'da oynayacağımız Tofaş maçını kazandığımız takdirde ligi 4.sırada tamamlayacağız. Yenilmemiz ve Türk Telekom'un kazanması durumunda ise ligi 5.sırada tamamlayacağız.

İstatistikler
Brad Newley 27 sayı 8 ribaund 1 asist
Cevher Özer 21 sayı 7 ribaund 2 asist
Engin Atsür 13 sayı 5 ribaund 6 asist
Fedor Likholitov 12 sayı 8 ribaund
Haluk Yıldırım 12 sayı 4 ribaund 2 asist
Muratcan Güler 8 sayı 4 ribaund 1 asist
Kevin Fletcher 0 sayı 1 asist
Adem Ören 0 sayı
Kerem Özkan 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

Süper Lig | 2009/10 Sezonu 30.Hafta

Toplu Sonuçlar
Bursaspor 2-0 Gaziantepspor
İstanbul BŞB 1-3 Gençlerbirliği
Manisaspor 1-2 Galatasaray
Ankaragücü 3-1 Eskişehirspor
Antalyaspor 2-1 Denizlispor
Diyarbakırspor 0-3 Kayserispor
Fenerbahçe 1-0 BEŞİKTAŞ
Trabzonspor 2-0 Kasımpaşa
Sivasspor 3-0 (H) Ankaraspor
-------------------------------------
Toplam 22 gol atıldı.
32 sarı kart ve 3 kırmızı kart çıkartıldı.
-------------------------------------
Gol Krallığı
1-) Makukula (Kayserispor)...........19
2-) Souza (Gaziantepspor)............12
3-) Bobo Deivson (BEŞİKTAŞ)..11
-------------------------------------
Haftaların Liderleri
1- Fenerbahçe
2- Fenerbahçe
3- Galatasaray
4- Galatasaray
5- Galatasaray
6- Galatasaray
7- Fenerbahçe
8- Fenerbahçe
9- Fenerbahçe
10- Fenerbahçe
11- Fenerbahçe
12- Fenerbahçe
13- Fenerbahçe
14- Fenerbahçe
15- Kayserispor
16- Kayserispor
17- Fenerbahçe
18- Fenerbahçe
19- Fenerbahçe
20- Fenerbahçe
21- Galatasaray
22- Galatasaray
23- Galatasaray
24- Galatasaray
25- Bursaspor
26- Bursaspor
27- Bursaspor
28- Bursaspor
29- Bursaspor
30- Bursaspor

Not: Ankaraspor, Sivasspor maçında Federasyon kararı ile 3-0 hükmen mağlup sayıldı.
Not 2: Hükmen maçlardaki goller, toplam gol sayısını etkilemez.

20 Nisan 2010 Salı

TBL 29.Hafta | BEŞİKTAŞ - Karşıyaka

BEŞİKTAŞ - Karşıyaka
Tarih: 21 Nisan 2010
Saat: 18:00
Salon: Akatlar Arena

Birçok ayrı önemi olan bir maça çıkacağız yarın. Geçen sezon 29.haftada Karşıyaka ile deplasmanda oynamıştık ve o maçı kazanarak son hafta öncesinde ligi beşinci bitirmeye garantilemiştik. Bu sezon ki durum da çok farklı değil. Türk Telekom ve bizim yaptığımız büyük ikramlar sonucunda Karşıyaka da dördüncülük yarışına dahil oldu. 4-5-6.sıraları paylaşacak bu 3 takım kalan 2 hafta sonrasında.

Dördüncülük ilk turda saha avantajına sahip olmak demek. Bu avantajın yanısıra, gelecek sezon Eurocup'ta büyük ihtimalle yer almak demek. Avrupa'nın iki numaralı kupasında boy gösterebilmek için, yol dördüncülükten geçiyor yani. Bu yüzden yukarıda yazdığım gibi bir'den fazla önemi olan bir maç yarın ki maç.

Yarın kaybetmemiz ve Türk Telekom'un kazanması durumunda altıncılığa kadar gerileyebiliriz. Kazanmamız halinde ise dördüncülüğümüzü koruyarak son haftaya gireceğimiz kesin. Bizim kazanmamız ve Türk Telekom'un kaybetmesi halinde ise sezonu dördüncü bitirmeyi garantileyeceğiz.

Böylesine kritik bir maçın naklen yayınlanmaması da ayrı bir rezillik olsa gerek.

Saldır BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - BEŞİKTAŞ 87-73 Karşıyaka 2008/09 - 14.Hafta // Karşıyaka 79-77 BEŞİKTAŞ

A2 Ligi 33.Hafta Puan Durumu

Bizim BAY geçtiğimiz bu haftada grubumuzda 4 maç oynandı ve bu maçlar sonucunda puan durumu aşağıdaki gibi şekillendi. Galatasaray'ın maçını kazanmasıyla aramızdaki puan farkı tekrar 1 puana düştü. Son 3 haftaya lider olarak giriyoruz, gruptan çıkmayı geçen hafta garantilemiştik zaten.

Gelecek Çarşamba günü İstanbul'da Bursaspor'u ağırlayacağız.

# Takım Maç Puan Averaj
1- BEŞİKTAŞ 29 maç 64 puan +36
2- Galatasaray 29 maç 63 puan +39
3- Bursaspor 30 maç 52 puan +18
4- Fenerbahçe 29 maç 50 puan +14
5- İstanbul BŞB 29 maç 40 puan -1
6- Kartalspor 30 maç 34 puan -26
7- Boluspor 30 maç 25 puan -21
8- Kocaelispor 29 maç 19 puan -28
9- Kasımpaşa 29 maç 18 puan -31

Takımımız Gol Krallığı
Can Erdem 17 gol
Ali Küçik 14 gol
Ömer Faruk Özgen 3 gol
Ömer Karancı 3 gol
Batuhan Karadeniz 2 gol
Caner Turp 2 gol
Gökhan Çalışır 2 gol
Mehmet İncebacak 2 gol
Onur Bayramoğlu 2 gol
Orhan Gülle 2 gol
Samet Bülbül 2 gol
Sezer Özmen 2 gol
Cumali Bişi 1 gol
Necip Uysal 1 gol
Oğuz Ceylan 1 gol
Tevfik Doğukan 1 gol
Umut Kaya 1 gol

19 Nisan 2010 Pazartesi

Voleybol Bayan Takımımız da Sezonu Kapadı; 3-0

Voleybol Erkek Takımımız, normal sezon sonunda Play-off'a kalamayarak sezonu kapamıştı. Bayan Takımımız ise Erkek Takımımız'dan bir adım ileriye giderek Play-off Çeyrek Finali'nde elenerek, sezonu kapadı.

İLk maçta çekişmeli bir mücadele sonucunda yenildiğimiz Galatasaray'a, bugün kü ikinci maçta da yenilerek elendik. Set sonuçları 25-20, 25-20 ve 25-23 olan maçı 3-0 kaybettik.

Her ne kadar diğer iki ezeli rakibimize göre sönük bir sezon geçirsek de, her ne kadar ligde ve kupada beklediğimiz başarıları alamasak da, bu takımın sezonu bugün kapamasında en az hata oyuncularımızın ve teknik heyetimizindir. Bu yüzden onlara bu sezon boyunca yaşattıkları güzellikler ve özellikle sezon başında kazanılan Balkan Kupası için çok teşekkürler.

Voleybol Takımlarımızla ilgili genel görünümü bir ara geçeriz artık bloga.

Tüm oyuncularımıza teşekkürler yaşattıkları güzellikler için...

Maç ile ilgili sayfalar: Derbiler 2009/10 - Voleybol 2009/10

Haftanın Sonuçları (14-18 Nisan 2010)

14 Nisan 2010 Çarşamba
Futbol // A2 Ligi
Kocaelispor 0-1 BEŞİKTAŞ
16 Nisan 2010 Cuma
Voleybol Bayanlar // Play-off
BEŞİKTAŞ 2-3 Galatasaray
17 Nisan 2010 Cumartesi
TSBL
KKTC Turkcell 59-82 BEŞİKTAŞ
Basketbol Erkekler // TBL
Galatasaray 95-84 BEŞİKTAŞ
Basketbol Bayanlar // TBBL
BEŞİKTAŞ 70-82 Fenerbahçe
18 Nisan 2010 Pazar
Futbol // Süper Lig
Fenerbahçe 1-0 BEŞİKTAŞ

Süper Kupa'dan Bu Yana Herşey Aynı; 1-0

Bugün kü maçtan önce bu sezon onunla çıktığımız 3 maçı da kaybettiğimiz, bu 3 maçtan biri olan Kasımpaşa maçında Ernst ve Ferrari'yi oyundan atan ve Sivok'u cezalı duruma düşürten ancak Eskişehirspor deplasmanında hesabını çarşıya uydurtmadığımız Hüseyin Göçek, bu maç öncesi de istemediğimiz ve bunu açık açık beyan ettiğimiz hakemlerden biriydi. Peki Federasyon ne yaptı? Körün gözüne çomak sokarcasına bu hakemi atadı maça.

2 sezon önce Higuain'in verilmeyen golüyle Kadıköy'deki yenilmezlik serisi bozulmuş, geçen sezon Cisse'ye kolayca çıkan kartların aynısı Çatladıkapıspor'la oynasa rakibine çıkmayacak BEŞİKTAŞ, bugün de kıtır kıtır doğrandı.

Lugano'nun topu alıp eliyle eve götürmesi, Bilica'nın eşeleme işlemi dışında Toraman'ı saçından çekmesi, Emre'nin ve Gökhan'ın bileğe müdaheleleri görülmedi. Süper Kupa maçında da 5.dakikada Bilica'nın Yusuf'a yaptığı, Deivid'in bariz elle oynaması görülmemişti. İşin kötüsü, biz bu tip kararlara alıştık. Artık yadırgamıyoruz bile.

Takımı, mücadeleyi, kadro seçiminı bu tür şerefsizliklerden sonra konuşma hevesi de kalmıyor insanın. Ki zaten yenilgiye rağmen hiçbir oyuncumuza kızgın değilim. Canları sağolsun, özellikle penaltıyı kaçıran Bobo'nun. Umarım gelecek hafta hepsi tribünlere çağrılır ve bağırlara basılır.

BEŞİKTAŞ SANA YEMİN OLSUN, BİTMEYECEK SEVDAN MEZARIMDA BİLE!

Derbiler 2009/10 - BEŞİKTAŞ vs Fenerbahçe - 2009/10 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2009/10

18 Nisan 2010 Pazar

30.Hafta | Fenerbahçe - BEŞİKTAŞ

Fenerbahçe - BEŞİKTAŞ
Tarih: 18 Nisan 2010
Saat: 19:00
Stad: Şükrü Saraçoğlu
Hakem: Hüseyin Göçek

An itibariyle sezon sonu kimin şampiyon olacağı, bizim şansımızın alacağımız skora göre bitip bitmeyeceği, kazanırsak şampiyonluk şansımızın devam edecek olması umrumda değil. Umrumda olacak tek şey yarın ki maçın ta kendisi. Uzaklarda olsak da, derbinin havasına bir şekilde girdik. Ve bu maçı kazanmaktan başka birşey düşünemiyorum şu an için.

CSKA Moskova maçında plansız programsız çıkan o tezahuratı, bu maça uyarlamak şu anki ruh halimi en iyi şekilde anlatmamı sağlıyor. Genelde bu tür argo içeren şeyleri buraya yazmasam da, bu maçlık mazur görün.

"ŞAMPİYONLUĞU SİTTİR ET, SALDIR BEŞİKTAŞ!"

Maç ile ilgili sayfalar: Derbiler 2009/10 - BEŞİKTAŞ vs Fenerbahçe - 2009/10 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2009/10 - 13.hafta / BEŞİKTAŞ 3-0 Fenerbahçe

17 Nisan 2010 Cumartesi

Kıbrıs'ta Farklı Galibiyet; 59-82

Günün derbi yoğunluğu arasında atlamadan yazayım. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız da bugün sahadaydı. 15.hafta maçında tek galibiyetli KKTC Turkcell ile deplasmanda karşılaştık. Maç beklendiği gibi bizim açımızdan kolay geçti. İlk periyotta biraz zorlanmışız (18-22) ancak ikinci periyottan itibaren farkı açmışız. İlk yarı sonucu 32-43, maç sonucu ise 59-82.

Bu galibiyetle ligde 15'de 10 yapmış olduk. Gelecek ghafta ligde maçımız yok. Andre Vergauven Kupası 8'li final maçları için İspanya'da olacak Takımımız, 23-25 Nisan arası. Geçen sezon üçüncü olarak tamamladığımız kupada bu sezon neler yapacağız bakalım...

Tebrikler oyuncularımıza ve teknik heyetimize.

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

Sezonu Yedinci Tamamladık; 70-82

Türkiye Kupası Yarı Finali'nde olduğu gibi bu maçta da kolay teslim olmadık lig liderine. İlk periyotu 24-20 önde kapayıp, soyunma odasına 42-44 yenik gittik. Üçüncü periyotta farkı biraz açsalar da tam anlamıyla kopmadık maçtan. Son periyota 58-64 yenik girdik. Ancak son periyotta maçı çevirmeye gücümüz yetmedi ve 70-82 mağlup olduk.

Bugün skor üreten 6 oyuncumuzdan 3'ünün yabancı -Sales,Santos,Zellous, 2'sinin -Bouthors-Branzova- ise devşirme oyuncular olduğunu da belirtelim. Yerli sadece Tuğba'dan 2 sayılık bir katkı geldi. Bu fark da maçın Fenerbahçe'ye doğru kaymasını sağladı tabii.

Yine de bir tesellimiz var. Şöyle ki: ligi yedinci bitiren Takımımız, bu maçı kazansaydı da sıralamadaki yeri değişmeyecekti.

Play-off Çeyrek Finali'nde rakibimiz Mersin BŞB. Seriye 1-0 yenik başlayacağız. Serinin ilk maçı 22 Nisan Perşembe günü Mersin'de oynanacak.

İstatistikler
Nykesha Sales 22 sayı 10 ribaund 2 asist
Kelly Santos 19 sayı 5 ribaund 1 asist
Gergena Branzova 13 sayı 5 ribaund 2 asist
Shavonte Sade Zellous 8 sayı 6 ribaund 2 asist
Lucie Melek Bouthors 6 sayı 0 ribaund 1 asist
Tuğba Taşcı 2 sayı 1 ribaund
Esra Erden 0 sayı 4 ribaund 2 asist
Naile İvegin 0 sayı 1 ribaund 1 asist
Nazlı Güler 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - Derbiler 2009/10

Coach'un Hediyesi... 95-84

İlk 5: Engin, Muratcan, Haluk, Cevher, Likholitov

Her yönden rakibi kitlemişken ve ilk yarının bitimine az bir süre kala 17 sayı (30-47) farkla öndeyken yaptığımız oyuncu değişiklikleri ile fark bir anda 8 sayıya indi ve ilk yarı 39-47 lehimize bitti. İlk yarı boyunca yıldızlaşan Likholitov'un kenara çekilmesi, o yetmiyormuş gibi Fletcher, Newley ve Engin'de oyundan alınması ile bir anda sudan çıkmış balığa döndük. Hücumda ne yapacağımızı bilemedik ve yanlış şut seçimleri yaptık. Savunmada yediğimiz üçlüklerle dağıldık.

İkinci yarıda birşeylerin değişmesini bekledim çünkü ilk yarının sonunda büyük hatalar yapılmıştı oyuncu seçimlerinde. Ancak ne yazık ki coach'umuz Burak Bıyıktay ilk yarının yıldızı Likholitov'u üçüncü periyotta da kenarda unutarak rakibin yumuşak kalan pota altımıza karşı kolay sayılar bulmasına izin verdi. Likholitov oyuna girer girmez Engin'in asistini smaçla tamamlayarak ve maç sonunda 24 sayı 12 ribaund'a ulaşarak bugün için doğru bir seçim olabileceğini gösterdiğinde maç çoktan bitmişti bile.

Basketbol taktik-tekniği yönünden çok bilgili olduğumu düşünmüyorum. Ancak aksine bu yazdıklarımın doğru tespitler olduğunu düşünüyorum. BEŞİKTAŞ, yabancılarından yoksun ve rotasyonu daralmış şekilde çıktığı maçta eğer 20 sayı farkla öne geçiyorsa, oradan maç vermemeli. En yalın haliyle benim anlatmak istediğim bu.

Bu arada Newley'nin takıma dönmesi ve bugün 17 sayı ile standart katkısını vermesi günün tek sevindirici haberi olsa gerek.

Çok acı veren bu mağlubiyete rağmen tüm oyuncularımıza gayretlerinden dolayı teşekkürler...

İstatistikler
Engin Atsür 25 sayı 4 ribaund 3 asist
Fedor Likholitov 24 sayı 11 ribaund
Brad Newley 17 sayı 3 ribaund 1 asist
Muratcan Güler 8 sayı 3 ribaund 3 asist
Haluk Yıldırım 5 sayı 6 ribaund 1 asist
Kevin Fletcher 3 sayı
Cevher Özer 2 sayı 4 ribaund 1 asist
Adem Ören 0 sayı
Kerem Özkan 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - Derbiler 2009/10

16 Nisan 2010 Cuma

Derbiler Yenilgiyle Başladı; 2-3

Normal sezondaki lig maçı gibi olmuş Play-off'taki karşılaşma. 3-2'lik bir skor ve elimizden tie-break setiyle kurtulan Galatasaray. Lig maçında 0-2'den 2-2'ye getirmiştik maçı, bugün ise 2-1'den vermişiz. Dördüncü setten sonra bir anda pilimiz bitmiş sanki.

Tur zaten zor gözüküyordu ancak bu maçı alıp seriyi sonuna kadar uzatmak güzel olacaktı. Olmadı, canları sağolsun. Aynı mücadeleyi TVF 50.Yıl'da da göstersinler, kafi. Bir de Akatlar'da almayı hedeflediğimiz galibiyeti deplasmanda alırsak daha güzel olur tabii.

Set sonuçları: 25-22, 23-25, 25-20, 13-25, 9-15

Maç ile ilgili sayfalar: Voleybol 2009/10 - Derbiler 2009/10

TBL 28.Hafta | Galatasaray - BEŞİKTAŞ

Galatasaray - BEŞİKTAŞ
Tarih: 17 Nisan 2010
Saat: 12:45
Salon: Abdi İpekçi
TV: Spormax
Yazılabilecek çok şey kalmadı bu maç için benim nazarımda. Takımı ve takımın geleceğini umursamayan bir yönetim varken, oyuncular ve teknik kadro sabahtan akşama savaşsa ve maç kazansa ne olur? Takımın en faydalı oyuncularından birinin bir anda takımdan ayrıldığı, kalanların kulüpteki alacaklarını alıp alamayacakları belli olmadığı bir ortamda nasıl başarı bekleyebiliriz ki bu oyunculardan?

Son 4-5 sezondur devam eden yalanlar ve rezilliklere kim dur diyecek? Biri de çıkıp siz ne yapıyorsunuz kardeşim, rezil ettiniz koskoca BEŞİKTAŞ'ı demiyor ki. BEŞİKTAŞ'ı babasının çiftliği gören bir zihniyetle nereye kadar gidilebilir ki?

Size inat, ben sevdama sahip çıkacağım ama. Size inat Cumartesi sabah yaşadığım şehirde güneş doğmamışken kalkıp maçı izleyeceğim, size inat Play-off'ta o sizin terkettiğiniz takıma sahip çıkacağım. Size inat her branşta sonuna kadar takip edip, kollayabildiğim kadar kollayacağım sevdamı.

Her rezilliğe ve sana bu rezillikleri yaşatanlara inat SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - Derbiler 2009/10 - Galatasaray 111-94 BEŞİKTAŞ 2008/09 - 13.Hafta // BEŞİKTAŞ 87-96 Galatasaray

TBBL 22.Hafta | BEŞİKTAŞ - Fenerbahçe

BEŞİKTAŞ - Fenerbahçe
Tarih: 17 Nisan 2010
Saat: 16:30
Salon: Akatlar
Karşıda 21'de 21 yapmış bir rakip var. Bizim ise sıralamamızı belirleyecek maç, bu maç. Bir sürpriz yapar mıyız? Çok zor. Yine de zoru kovalayacağız...

Saldır BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - Derbiler 2009/10

Derbi Dolu Haftasonu

Çok sevdiğim bir karikatürdür aşağıdaki. Hazır, iki ezeli rakibimiz de değişik branşlarda karşımıza çıkacakken kullanmamak olmazdı. Yılların karikatürdür bu arada. İlk gördüğüm yıl 2000 civarıydı herhalde.

Son yıllarda bu kadar çok derbinin aynı haftasonuna denk geldiğini hatırlamıyorum. Birçok branştaki derbiler bu haftaya toplandı. Üzücü olan, bu derbilerin hiç birine favori olarak çıkmayışımız ve bu derbilerin tamamını kaybetme şansımızın az olmaması. Yine de derbi heyecanı bir başkadır. Her ne kadar yönetimimiz umursamasa da, taraftarımız futbol dışındakilere vakit ayırmasa da...

Derbi dolu haftasonunun programını tekrar hatırlayalım sözü geçmişken.

16 Nisan 2010 Cuma
Voleybol Bayanlar // Play-off
18:30 BEŞİKTAŞ - Galatasaray
17 Nisan 2010 Cumartesi
Basketbol Erkekler // TBL
12:45 Galatasaray - BEŞİKTAŞ
Basketbol Bayanlar // TBBL
16:30 BEŞİKTAŞ - Fenerbahçe
18 Nisan 2010 Pazar
Futbol // Süper Lig
19:00 Fenerbahçe - BEŞİKTAŞ
19 Nisan 2010 Pazartesi
Voleybol Bayanlar // Play-off
17:30 Galatasaray - BEŞİKTAŞ

Derbiler 2009/10

15 Nisan 2010 Perşembe

İşkence

Taraftarına eziyet çektirmekte üzerine yok yönetimimizin. Geçen sene ki tablonun tekrarlanacağı belliyken, neden hala biletler İnönü'de satılır? Neden Biletix'in 3-4 gişesine bölünmez de, kuyrukta çekilecek sorunlar en aza indirilmeye çalışılmaz? Akıl almıyor...

Yarın bilet kuyruğuna girecek tüm BEŞİKTAŞ'lılara Allah sabır versin.

Tebrikler Yönetim! Newley de Ayrıldı...

Bu sezon da kadromuzdaki oyunculara huzur vermediğiniz için, sene ortasında oyuncuları kaçmaya zorladığınız için, FIBA'da sorunlu dosyalarımıza bir yenisini eklettiğiniz için, bir derbi öncesi darbe üstüne darbe yememizi sağladığınız için...

Biz isyanlardayız, siz çok rahatsınız. Çok kez yazdık bloglarda, forumlarda ama sonunda anladık ki vicdanınız da rahat. BEŞİKTAŞ'ı ne hale getirdiğinizi göremeyecek kadar kör olamazsınız, o zaman art niyetlisiniz. BEŞİKTAŞ yöneticisi olarak ortalıkta gezinip, bize bunları yaşatıyorsunuz ya, Allah da sizi bildiği gibi yapsın...

Evet, Brad Newley de takımdan ayrıldı. Sezon boyunca en faydalı oyuncularımızdan biriydi. Sadece işini yapan, iyi bir profesyoneldi. İtalya'dan teklifler varmış ve değerlendirmek istemiş. Sonuna kadar hakkı. Herşey için teşekkürler Brad Newley, seni izlemek gerçekten keyifliydi.

Voleybol Bayanlar Play-off ÇF | BEŞİKTAŞ - Galatasaray

BEŞİKTAŞ - Galatasaray
Tarih: 16 Nisan 2010
Saat: 18:30
Salon: Akatlar Arena
16 Nisan Cuma
18.30 BEŞİKTAŞ - Galatasaray (Akatlar Arena)
19 Nisan Pazartesi
17.30 Galatasaray - BEŞİKTAŞ (TVF 50. Yıl)
20 Nisan Salı (Gerekirse)
Galatasaray - BEŞİKTAŞ (TVF 50. Yıl)

Bayan Voleybol Takımımız, Play-off Çeyrek Finali'nde ligi dördüncü bitiren Galatasaray ile eşleşti. Maçların tarihleri de yukarıda yazdığım gibi belirlendi. Seri Cuma günü başlıyor. 2 galibiyete ulaşan taraf yarı finale yükselecek ve Fenerbahçe - Ankaragücü eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Normal sezondaki iki maçı da Galatasaray kazanmıştı. TVF 50.Yıl'daki maç 3-0, Akatlar'daki maç 2-3 bitmişti. Bu turun da favorisi Galatasaray.

Bizim için Akatlar'da yenilmemek, seriyi üçüncü maça taşımak ve en azından sezonu derbi galibiyeti almadan kapamamak güzel olur... Saldır BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Voleybol 2009/10 - Derbiler 2009/10

14 Nisan 2010 Çarşamba

Kurtarıcı Batuhan; 0-1

Bir süredir ortalarda gözükmeyen Batuhan, bugün attığı golle Kocaeli deplasmanından 3 puan çıkarmasını sağlamış takımımızın. Golde son dakikalarda gelmiş. Kocaelispor A2 Takımının son haftalarda aldığı sonuçlar dikkat çekiyordu zaten. Puan cezalarına rağmen son haftalarda toparlanıp, sonunculuktan kurtulmuşlardı.

Bu galibiyetle ayrıca ligin bitimine 4 hafta kala ilk 2'de olmayı da garantilemiş olduk. Gelecek haftayı BAY geçeceğiz bu arada. Oyuncularımıza ve teknik heyetimize tebrikler bu derbi galibiyetinden ötürü.

# Takım Maç Puan Averaj
1- BEŞİKTAŞ 29 maç 64 puan +36
2- Galatasaray 28 maç 60 puan +34
3- Fenerbahçe 28 maç 50 puan +15
4- Bursaspor 29 maç 49 puan +16
5- İstanbul BŞB 28 maç 37 puan -2
6- Kartalspor 29 maç 34 puan -21
7- Boluspor 29 maç 22 puan -22
8- Kocaelispor 28 maç 19 puan -26
9- Kasımpaşa 28 maç 18 puan -30

Takımımız Gol Krallığı
Can Erdem 17 gol
Ali Küçik 14 gol
Ömer Faruk Özgen 3 gol
Ömer Karancı 3 gol
Batuhan Karadeniz 2 gol
Caner Turp 2 gol
Gökhan Çalışır 2 gol
Mehmet İncebacak 2 gol
Onur Bayramoğlu 2 gol
Orhan Gülle 2 gol
Samet Bülbül 2 gol
Sezer Özmen 2 gol
Cumali Bişi 1 gol
Necip Uysal 1 gol
Oğuz Ceylan 1 gol
Tevfik Doğukan 1 gol
Umut Kaya 1 gol

13 Nisan 2010 Salı

Süper Lig | 2009/10 Sezonu 29.Hafta

Toplu Sonuçlar
Gaziantepspor 0-0 Manisaspor
Antalyaspor 1-3 İstanbul BŞB
BEŞİKTAŞ 0-0 Trabzonspor
Gençlerbirliği 0-0 Bursaspor
Kasımpaşa 2-0 Ankaragücü
Denizlispor 1-0 Eskişehirspor
Galatasaray 4-1 Diyarbakırspor
Kayserispor 2-2 Sivasspor
Ankaraspor 0-3 (H) Fenerbahçe
-------------------------------------
Toplam 16 gol atıldı.
31 sarı kart ve 0 kırmızı kart çıkartıldı.
-------------------------------------
Gol Krallığı
1-) Makukula (Kayserispor)...........19
2-) Souza (Gaziantepspor)............12
3-) Bobo Deivson (BEŞİKTAŞ)..11
-------------------------------------
Haftaların Liderleri
1- Fenerbahçe
2- Fenerbahçe
3- Galatasaray
4- Galatasaray
5- Galatasaray
6- Galatasaray
7- Fenerbahçe
8- Fenerbahçe
9- Fenerbahçe
10- Fenerbahçe
11- Fenerbahçe
12- Fenerbahçe
13- Fenerbahçe
14- Fenerbahçe
15- Kayserispor
16- Kayserispor
17- Fenerbahçe
18- Fenerbahçe
19- Fenerbahçe
20- Fenerbahçe
21- Galatasaray
22- Galatasaray
23- Galatasaray
24- Galatasaray
25- Bursaspor
26- Bursaspor
27- Bursaspor
28- Bursaspor
29- Bursaspor

Not: Ankaraspor, Fenerbahçe maçında Federasyon kararı ile 3-0 hükmen mağlup sayıldı.
Not 2: Hükmen maçlardaki goller, toplam gol sayısını etkilemez.

12 Nisan 2010 Pazartesi

Hayat Sensin Bu Ay ''Futbol Dergisi'nde!

4 yıl önce internette özellikle futbol içerikli bir dergi eksikliğini kapatmayı amaç edinerek yayın hayatına başlayan ve 3 sayı olarak yayınlanan futboldergisi.com yayın hayatına Mart ayında geri dönmüştü. Sevgili arkadaşım Yağız, Nisan sayısında Hayat Sensin'i dergide diğer 4 blogla birlikte tanıtmayı uygun görmüş. Blogu ve kendimi anlatan ufak bir yazı istemişti. Ben de seve seve bir paragraflık yazımı kendisine göndermiştim.

Nisan ayı geçen günlerde çıktı ve Hayat Sensin de dergide kendine bir yer edindi. Bana da dergiden ve dergideki yazımdan blog okuyucularını haberdar etmek kaldı. Vaktiniz olduğunda dergiye göz gezdirin derim, pişman olmayacaksınız...

Bu güzel jestin için tekrar teşekkürler Yağız.

Haftanın Sonuçları (6-11 Nisan 2010)

6 Nisan 2010 Salı
Futbol // A2 Ligi
BEŞİKTAŞ 2-0 Fenerbahçe
7 Nisan 2010 Çarşamba
Hentbol // 1.Lig
İzmir BŞB 29-28 BEŞİKTAŞ
10 Nisan 2010 Cumartesi
Basketbol Bayanlar // TBBL
Kocaeli BŞB Kağıtspor 65-85 BEŞİKTAŞ
Futbol // Süper Lig
BEŞİKTAŞ 0-0 Trabzonspor
11 Nisan 2010 Pazar
TSBL
İzmir BŞB 67-71 BEŞİKTAŞ
Basketbol Erkekler // TBL
BEŞİKTAŞ 83-68 Fenerbahçe
Hentbol // 1.Lig
BEŞİKTAŞ 31-21 Nilüfer Belediyesi

11 Nisan 2010 Pazar

İşte Böyle, Her Sene Böyle; 83-68

İlk 5: Engin, Newley, Muratcan, Cevher, Likholitov

Tribünden başlamak lazım bu yazıya. Akatlar açıldığından bu yana ilk kez bir Fenerbahçe derbisini bu kadar sessiz sedasız oynadık. Üst katın boş olduğu, alt katta dahi boşlukların gözüktüğü, taraftar sayısının Galatasaray derbisinin yarısı kadar dahi olmadığı bir derbi beklemiyordum kesinlikle. Maç saatinin 13:00 olarak belirlenmesi mi, taraftarın tribünü doldurduğu hemen her maçta hüsrana uğraması mı veya başka sebepler mi salonun boş kalmasına neden oldu bilmiyorum. İçimden bir ses, insanların futbol takımına küsüp, bunun acısını basketbol takımını yalnız bırakarak çıkardığını söylüyor. Doğru veya yanlış bir tahmin, bilemem. Yine de bugün kü tribünün beklenenin çok altında kaldığı bir gerçek. Tabii ki gidenlerin ayaklarına, boğazlarına sağlık demeyi es geçmeyelim.

Şimdi maça dönelim: Maça Engin'in 9 sayısı ile başladık, devamında ise Cevher ve Muratcan'dan da belli bir katkı aldık. Periyotun başında sete set oyunu iyi oynayarak, sabırlı olup boş oyuncuları bularak, daha doğrusu acele etmeyerek skoru 16-8'e kadar getirdik. Ancak daha sonra yanlış şut seçimleri nedeniyle hücumda aksadık, savunmada ise hakemlerin çaldığı basit fauller nedeniyle direncimiz düştü. Fenerbahçe de yakaladığı 11-0'lık seri ile 16-19 öne geçti. Neyse ki, periyotun son dakikasında Likholitov'un serbest atışları ve sabırlı oynadığımız bir hücum sonrasında Haluk'un üçlüğü ile ilk periyotu 21-21 beraberlikle tamamlamasını bildik.

İkinci periyot ise baştan sona çekişme içerisinde geçti ve ilk periyottaki gibi uzun bir seri yakalayabilen olmadı. Bizim en büyük sıkıntımız Lynn Greer'ın penetrelerine çözüm bulamamak oldu. Bir diğer sıkıntı da rakibin uzunlarına yardım getirip, savunmada içeri gömülmemizle birlikte dış atışcılarına fazla boşluklar bırakmamızdı. Neyse ki bunu tam anlamıyla değerlendiremediler. Cevher'in 7 ve Haluk ve Engin'in 6'şar sayılık katkılar verdiği bu periyotta, diğer oyuncularımızdan da nispeten katkılar alınca ilk yarıyı önde kapamayı başardık. Engin'in son saniyedeki üçlüğü ile soyunma odasına 44-38 önde girdik. Bu arada bu periyotta Likholitov'un Semih'e yaptığı blok da görülmeye değerdi.

Üçüncü çeyreğin başında ise iki takım da hücumda fazla etkili değildi. Periyotun ilk 3 dakikasında bizim sadece bir ikiliğimiz, onların ise bir üçlüğü vardı. Bu periyotta kiliti açan basketler ise Cevher ve Muratcan'ın arka arkaya attığı isabetli üçlükler oldu. 50-45 olan skor bir anda 56-45'e geldi ve ibre bize döndü. Her ne kadar alınan moladan sonra Fenerbahçe skoru 58-52'ye getirse de, periyotun son dakikalarında iyi mücadele edip son periyota 62-53 önde girdik. Bu periyotta da 10 sayı ile önemli katkı veren Cevher, 3 periyot sonunda toplamda 22 sayıya ulaşmış oldu.

Son periyota da hücumda etkisiz başladık. İlk 2 dakikada sayı bulamazken, potamızda 5 sayı gördük ve fark 4 sayıya düştü (62-58). Aldığımız moladan sonra ise herşey bir anda değişti. Fenerbahçe'nin alan savunmasına karşı Haluk, Cevher, Engin ve Newley ile bulduğumuz üst üste üçlükler maçın bize gelmesini sağladı. Bir ara 65-61 olan skor 9-0'lık serimizle 74-61 olunca maçın gidişatı da belli oldu. Kalan dakikalarda işi biraz da eğlenceye döküp, maçtan 83-68 galip ayrıldık.

Takımımız böylece üçüncü kez üst üste Fenerbahçe'yi Akatlar'da 15+ sayı farkla yenmiş oldu.

Tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize bu güzel derbi galibiyetinden dolayı teşekkürler.

İstatistikler
Cevher Özer 25 sayı 7 ribaund 1 asist
Engin Atsür 18 sayı 6 ribaund 7 asist
Brad Newley 14 sayı 4 ribaund 1 asist
Haluk Yıldırım 11 sayı 6 ribaund 6 asist
Muratcan Güler 5 sayı 3 ribaund 2 asist
Fedor Likholitov 5 sayı 5 ribaund
Adem Ören 5 sayı 4 ribaund
Kevin Fletcher 0 sayı
Kerem Özkan 0 sayı
Arın Soğancıoğlu 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - Derbiler 2009/10

Pazar Bilançosu; 2'de 2

TSBL 14.Hafta // İzmir BŞB 67-71 BEŞİKTAŞ

3 periyot boyunca rahat geçen maçı, son periyotta zora sokmuşuz durduk yerde. Genelde böyle geri dönüşler olmazdı bu branşta ama bugün ne olduysa İzmir BŞB'ne bu şansı vermişiz. İlk yarıyı 40-24, üçüncü periyotu 61-35 önde kapadıktan sonra son periyotta İzmir BŞB 10-32'lik bir seri yakalamış. Neyse ki kazanmasını bilmişiz zor da olsa.

Böylece 14'de 9 yapmış olduk. Takımımıza tebrikler...

Hentbol 21.Hafta // BEŞİKTAŞ 31-21 Nilüfer Belediyesi

Hentbol Takımımız ise kendisinden beklendiği gibi Nilüfer Belediyesi'ni rahat geçerek, ligi 1 hafta kala lider kapamayı garantiledi. Takımımız, ilk yarısı 14-8 biten maçı, 31-21 kazanarak son hafta oynayacağımız Ankara İl Özel İdare maçını formalite maçına döndürdü. Darısı Play-off'ların başına...

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - Hentbol 2009/10

TBL 27.Hafta | BEŞİKTAŞ - Fenerbahçe

BEŞİKTAŞ - Fenerbahçe
Tarih: 11 Nisan 2010
Saat: 13:00
Salon: Akatlar Arena
TV: Spormax
Fenerbahçe için bu maç derbi olmasından öte bir önem taşımıyor gibi. Efes Pilsen ile aralarındaki 2 galibiyetlik farkı kalan 4 haftada eritmeleri çok zor gözüküyor. En kötü ihtimalle ikincilik zaten garanti.

Bizim için ise üçüncülük rafa kalktı. Hedef dördüncü olup, 1-0 önde başlanacak muhtemel Telekom eşleşmesinde aynı zamanda saha avantajını da elde bulundurmak. Ancak kalan maçlarımız cidden zor son 4 haftada. Beşincilik ve altıncılık da ihtimaller dahilinde. Bu yüzden bu maç çok önemli bizim için.

Perry oynarsa -ki Banvit maçında ilk 5 çıkıp, 6.5 dakika oynadı ama maça devam edemedi- bizim için çok iyi olur. Guard mevkiinde Engin tek başına yetmiyor, Muratcan da bir türlü beklenen katkıyı veremiyor.

Derbilerde Akatlar'ın atmosferi çok değişik oluyor bildiğimiz gibi. Son 2 senedir güzel galibiyetler alıyoruz Fenerbahçe'ye karşı Akatlar'da. Play-off öncesi tribünün dolacağı bir maçı daha kaybetmek kötü olur. Ne yazık ki tribünün dolduğu maçları kaybetme gibi bir hastalığımız mevcut bilindiği gibi.

Velhasıl, güzel bir derbi bizleri bekliyor...
Saldır BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - Derbiler 2009/10 - BEŞİKTAŞ 110-95 Fenerbahçe 2008/09 - 12.Hafta // Fenerbahçe 100-92 BEŞİKTAŞ

Havlu Atmak; 0-0

Bir süredir rakiplerin puan kayıpları ve takımın her daim varolan mücadele gücüyle umutlarımızı sürdürdüğümüz şampiyonluk yarışında, bugün itibariyle çok büyük ölçüde havlu attığımızı söylersek yanılmış olmayız herhalde. Son 4 haftada 6 puan kaybederek elimize geçen fırsatları hoyratça harcadık ve gelinen nokta artık bize bu yarışta mucizelerin gerekecek olması.

Gidip gelen, iki tarafın da gol pozisyonları bulduğu, oynayan 3 kalecinin de iyi performans gösterdiği, bizim zaman zaman gole daha çok yaklaştığımız ama biraz da şanssızlıklar sonucu (misal Toraman'ın kaval kemiğine çarpıp direğin dibinden dışarı giden top) golü bulamadığımız bir maç diyerek çok kısa bir özetini yazayım maçın. 90+3'te Egemen'in elle oynamasını es geçmemek lazım yine de. Orta hakemin, bu kadar insanın kenardan gördüğü pozisyonu yardımcısıyla birlikte çözememiş olması düşündürücü. Bünyamin'de şeref ne Gezer zaten. Bunu daha önceden de fazlasıyla tecrübe etmiştik (misal Türkiye Kupası finali ve Fenerbahçe lehine çalınan penaltı).

Saatlerdir üzerimde tuhaf bir durgunluk var. Kızgınlık değil, sadece durgunluk. BEŞİKTAŞ'ın beni soktuğu her ruh hali gibi, bu ruh halinin de hastasıyım, o ayrı. Tek isteğim kısmetse tribünlerde olacağım Sivasspor maçına kadar yarış içerisinde olmamızdı. O da gerçekleşecek gibi gözükmüyor bu saatten. Olsun, senin canın sağolsun BEŞİKTAŞ'ım...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Trabzonspor - 2009/10 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2009/10

10 Nisan 2010 Cumartesi

Santos-Sales Gününde Olunca... 65-85

Beklenildiği gibi rahat ve farklı bir galibiyet aldık Kocaeli deplasmanında. İlk periyotta 16 sayılık fark yakalayıp (13-29), devre itibariyle fark biraz azalsa da (36-45) ikinci yarıda tekrar kontrolü ele alarak üçüncü periyotu 49-64, maçı da 65-85 galip tamamladık.

Son maçlarda takımı sürükleyen Santos-Sales ikilisi bugün de 85 sayının 50'sinin altına imza atarak kalitelerini gösterdiler. Böylece 10 galibiyete ulaşan Takımımız, haftaya Fenerbahçe ile Akatlar'da karşılaşacak ve normal sezonu kapatacak.

İstatistikler
Kelly Santos 26 sayı 13 ribaund 2 asist
Nykesha Sales 24 sayı 10 ribaund 3 asist
Shavonte Sade Zellous 12 sayı 4 ribaund 4 asist
Esra Erden 9 sayı 2 ribaund 4 asist
Naile İvegin 6 sayı 8 ribaund 2 asist
Tuğba Taşcı 4 sayı 1 ribaund 1 asist
Nazlı Güler 2 sayı 4 ribaund
Lucie Melek Bouthors 2 sayı 2 ribaund
Ayşe Çora 0 sayı 2 ribaund
Melek Bilge 0 sayı 1 ribaund
Yasemin Koç 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

9 Nisan 2010 Cuma

Denizli ile 1 Yıl Daha...

Kadro seçimlerine, oyuncu değişikliklerine ve oynattığı futbola isyan ettiğim çok oldu. Ancak bu sözleşme yenileme kararının yine de doğru olduğunu düşünüyorum. Şu an BEŞİKTAŞ'ın ağırlığını kaldırabilecek yerli bir hoca yok benim gözümde. Yabancı hocaların ne kadar verimli olacağı da her zaman belirsizdir, risklidir. Gelen yeni teknik direktör kafasındaki sistemi oturtamaz, ülkeyi tanımaz, ülke futbolunu bilmez vs. Bu dediklerimizin hepsine az çok hakim, ligi iyi tanıyan, kadrosunu 1.5 senedir yöneten bir hoca ile yola devam etmek gayet mantıklı bence.

Bu yazılanların yanısıra Mustafa hocanın gelişinden sonra yönetimin açıklamalarına verilen ayar bile bu yenilemeyi mantıklı bulmak için yeterli bir neden. Düşünsenize gelen yeni teknik direktör hakkında yöneticilerimizin her puan kaybının ardından yapacağı densiz açıklamaları. Hiç de uzak bir ihtimal değil bu yönetim başımızdayken. Ki fazlasıyla tecrübe ettik bu tür densizlikleri geçmiş dönemlerde.

Hem Mustafa hocaya, hem bizlere hayırlı olsun bu yeni anlaşma...

29.Hafta | BEŞİKTAŞ - Trabzonspor

BEŞİKTAŞ - Trabzonspor
Tarih: 10 Nisan 2010
Saat: 19:00
Stad: BJK İnönü
Hakem: Bünyamin Gezer
Bu maçta elde edeceğimiz sonuca göre ciddi şekilde belirlenecek sezonun geri kalanı. 3 ihtimalli maçtan, 2'si yaramayacak bize kesinlikle. Kazanmaktan başka çaremiz gerçekten yok. Kazanırsak, Kadıköy'de herşey olabilir. Kazanamazsak ise gelecek hafta da bu moral bozukluğu ile yeni bir darbe alır ve bırakın şampiyonluğu, ikincilikten dahi uzaklaşabiliriz.

Rakibin bu maçtan hemen sonra kupa maçının olması bir avantaj. Ancak ligle ilgili kafalarının rahat oluşu da bir dezavantaj. Bursaspor'dan puan alan, Galatasaray'ı yenen Trabzonspor, kalan maçlarda biz ve Fenerbahçe'ye de darbeler vurup gereksiz polemikleri engellemek isteyecektir.

Ramazan, Nihat, Tabata, Tello ve Ferrari eksik. Ayrıca İbrahim Toraman, Fink ve Ernst ceza sınırında. Kart gördükleri takdirde Kadıköy'de oynayamayacaklar. Bu eksikliklere rağmen son şansımızı iyi kullanıp Kadıköy'e iddialı şekilde gidebiliriz inşallah.

Bu arada Bobo vs Trabzonspor yazısını da hatırlatmanın tam sırası sanki.

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Trabzonspor - 2009/10 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2009/10 - 12.hafta / Trabzonspor 0-2 BEŞİKTAŞ

7 Nisan 2010 Çarşamba

Nazar Boncuğu; 29-28

Nazar boncuğu niteliğinde bir yenilgi aldık bugün İzmir'de. İlk yarıyı 17-15 önde kapadığımız maçı son saniyelerde yediğimiz golle 29-28 kaybettik.

Sıralama açısından çok önemli değildi bu maç, zira hala 2 puan farkla lideriz ve son iki maçımızda bırakın yenilmeyi, puan kaybı yapmamız bile çok olası değil. Bu maçın tek önemi psikolojik savaş oluşuydu. Rakibin bu maça ne kadar hırslı hazırlandığını tahmin edebiliyorum. Sonuçta bizim oyuncularımız da insan, bazen yenilebiliyorlar. Hem ligi daha heyecanlı kılacaktır bu yenilgi. Ümitlenen rakiplerin, ümidini Play-off'ta bir kez daha kırmak daha eğlenceli de olabilir :)

Canınız sağolsun hepinizin...

Maç ile ilgili sayfalar: Hentbol 2009/10

Mastercard Reklamında BEŞİKTAŞ Tribünü

Sky Sports'un Britanya kanalında Salı akşamı yayınlanan Barcelona-Arsenal maçının devre arasındaki Mastercard reklamında tribünümüzden görüntüler kullanılmış. Tahminim Marsilya maçı olduğu yönünde -kapalı'nın önüne asılan küçük küçük pankartlardan yola çıktım-. Görüntüyü kaydedip, bloguna koyan tribündergi'den FTW nickli abimiz. Kendisine çok teşekkürler bu inceliği için.

Ayrıca kendisi blogunda bir de youtube linki vermiş. O klipte de 3-5 saniyeliğine tribünümüzden görüntüler mevcut.

Videolara ulaşmak için link:
http://gelgidersin.blogspot.com/2010/04/tarihe-tanklk-etmek-paha-bicilemez.html

Yabancı bir firmanın Şampiyonlar Ligi için hazırlattığı bir reklamda tribünümüzden görüntüler bulunması gururlandırıcı elbette. Adamlar da biliyor demek ki bu topraklardaki en iyi tribünün BEŞİKTAŞ tribünü olduğunu :)

BEŞİKTAŞ tribününün bir parçası olmak paha biçilemez...

Süper Lig | 2009/10 Sezonu 28.Hafta

Toplu Sonuçlar
Ankaragücü 0-0 BEŞİKTAŞ
İstanbul BŞB 3-1 Denizlispor
Bursaspor 2-1 Antalyaspor
Manisaspor 0-0 Gençlerbirliği
Diyarbakırspor 1-3 Gaziantepspor
Eskişehirspor 2-0 Kasımpaşa
Fenerbahçe 2-0 Kayserispor
Sivasspor 1-1 Galatasaray
Trabzonspor 3-0 (H) Ankaraspor
-------------------------------------
Toplam 17 gol atıldı.
33 sarı kart ve 1 kırmızı kart çıkartıldı.
-------------------------------------
Gol Krallığı
1-) Makukula (Kayserispor)...........18
2-) Souza (Gaziantepspor)............12
3-) Bobo Deivson (BEŞİKTAŞ)..11
-------------------------------------
Haftaların Liderleri
1- Fenerbahçe
2- Fenerbahçe
3- Galatasaray
4- Galatasaray
5- Galatasaray
6- Galatasaray
7- Fenerbahçe
8- Fenerbahçe
9- Fenerbahçe
10- Fenerbahçe
11- Fenerbahçe
12- Fenerbahçe
13- Fenerbahçe
14- Fenerbahçe
15- Kayserispor
16- Kayserispor
17- Fenerbahçe
18- Fenerbahçe
19- Fenerbahçe
20- Fenerbahçe
21- Galatasaray
22- Galatasaray
23- Galatasaray
24- Galatasaray
25- Bursaspor
26- Bursaspor
27- Bursaspor
28- Bursaspor

Not: Ankaraspor, Trabzonspor maçında Federasyon kararı ile 3-0 hükmen mağlup sayıldı.
Not 2: Hükmen maçlardaki goller, toplam gol sayısını etkilemez.