17 Nisan 2010 Cumartesi

Coach'un Hediyesi... 95-84

İlk 5: Engin, Muratcan, Haluk, Cevher, Likholitov

Her yönden rakibi kitlemişken ve ilk yarının bitimine az bir süre kala 17 sayı (30-47) farkla öndeyken yaptığımız oyuncu değişiklikleri ile fark bir anda 8 sayıya indi ve ilk yarı 39-47 lehimize bitti. İlk yarı boyunca yıldızlaşan Likholitov'un kenara çekilmesi, o yetmiyormuş gibi Fletcher, Newley ve Engin'de oyundan alınması ile bir anda sudan çıkmış balığa döndük. Hücumda ne yapacağımızı bilemedik ve yanlış şut seçimleri yaptık. Savunmada yediğimiz üçlüklerle dağıldık.

İkinci yarıda birşeylerin değişmesini bekledim çünkü ilk yarının sonunda büyük hatalar yapılmıştı oyuncu seçimlerinde. Ancak ne yazık ki coach'umuz Burak Bıyıktay ilk yarının yıldızı Likholitov'u üçüncü periyotta da kenarda unutarak rakibin yumuşak kalan pota altımıza karşı kolay sayılar bulmasına izin verdi. Likholitov oyuna girer girmez Engin'in asistini smaçla tamamlayarak ve maç sonunda 24 sayı 12 ribaund'a ulaşarak bugün için doğru bir seçim olabileceğini gösterdiğinde maç çoktan bitmişti bile.

Basketbol taktik-tekniği yönünden çok bilgili olduğumu düşünmüyorum. Ancak aksine bu yazdıklarımın doğru tespitler olduğunu düşünüyorum. BEŞİKTAŞ, yabancılarından yoksun ve rotasyonu daralmış şekilde çıktığı maçta eğer 20 sayı farkla öne geçiyorsa, oradan maç vermemeli. En yalın haliyle benim anlatmak istediğim bu.

Bu arada Newley'nin takıma dönmesi ve bugün 17 sayı ile standart katkısını vermesi günün tek sevindirici haberi olsa gerek.

Çok acı veren bu mağlubiyete rağmen tüm oyuncularımıza gayretlerinden dolayı teşekkürler...

İstatistikler
Engin Atsür 25 sayı 4 ribaund 3 asist
Fedor Likholitov 24 sayı 11 ribaund
Brad Newley 17 sayı 3 ribaund 1 asist
Muratcan Güler 8 sayı 3 ribaund 3 asist
Haluk Yıldırım 5 sayı 6 ribaund 1 asist
Kevin Fletcher 3 sayı
Cevher Özer 2 sayı 4 ribaund 1 asist
Adem Ören 0 sayı
Kerem Özkan 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - Derbiler 2009/10

Hiç yorum yok: