16 Ocak 2010 Cumartesi

TBL 14.Hafta | Karşıyaka 79-77 BEŞİKTAŞ

(Foto Kaynak: Smyrnian Kiwi)
Özellikle savunmada bu kadar iyi başladığımız ve geçen haftalara göre rakibi daha az sayıda tuttuğumuz bir maçı kaybetmek üzücü herşeyden önce. Bu durumun yanısıra 3 maç üst üste kaybetmek ve 11'de 9 ile başlanan ligde an itibariyle dördüncülüğe gerilemek de hoş değil elbette.

Ancak şubede bazı konularda belirsizlikler varken, bunların yaşanmasını da yadırgayamıyoruz. Baxter aldığı süre boyunca etkisizdi ve maç sonu çıkan haberlere göre gidici gözüküyor, diğer taraftan Chatman sakatlığını öne sürüp oynamadı ama akıllarda soru işareti bıraktı. Bunlara rağmen maça iyi de başladık halbuki. İlk periyotta rakibi 10 sayıda tutmayı başarmıştık. İkinci periyotta savunmamız biraz düşse de, ilk yarıyı 5 sayı önde kapadık. İkinci yarıda rakibin her attığının girmesi sonucu bir ara fark 9 sayıya (60-51) çıkmasına rağmen 4-15'lik seri ile öne geçmeyi de başardık (64-66) ama tüm bunlar son dakikalardaki hatalar sonucunda yenilmemizi engelleyemedi. Son dakikalarda Muratcan ve Engin'in fazla zorlama atışları yenilginin nedenlerinden biri sayılabilir. Diğeri Haluk'un gereksiz faulu ve son hücumda savunmaya konsantre olmuşken bir anda sayı bulmak zorunda oluşumuz olabilir.

Sonuç itibariyle iyi başladığımız maçı kötü bitirdik. Yine de oyuncularımıza 2 önemli oyuncumuzdan eksikken verdikleri mücadeleden dolayı teşekkürler...

İstatistikler
Fedor Likholitov 21 sayı 8 ribaund 1 asist
Brad Newley 16 sayı 1 ribaund
Cevher Özer 11 sayı 2 ribaund
Haluk Yıldırım 10 sayı 2 ribaund 4 asist
Engin Atsür 9 sayı 3 ribaund 4 asist
Muratcan Güler 4 sayı 5 ribaund 1 asist
Kevin Fletcher 4 sayı 5 ribaund
Adem Ören 2 sayı 1 ribaund 1 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

Hiç yorum yok: