30 Nisan 2010 Cuma

Bir Akatlar Klasiği...; 90-100

İlk 5: Engin, Muratcan, Newley, Cevher, Likholitov

Bir klasik haline geldi Akatlar'da dolu tribünler önünde kaybetmek, maçın bir kısmında hatrı sayılır bir farktan geri dönüp, maça ortak olup, ikinci kez maçtan kopmak ve rakibin daha iyi üçlük yüzdesi yakalaması.

Perry döndü diye sevindik ama Engin'den olduk. Perry yokken yakaladığı ortalamaların yanından bile geçemedi. Halbuki biz Perry'nin oyununu etkilemesini değil, ona yardım etmesini istemiştik. Cevher'in son 2 yıldır kendini ne kadar geliştirdiğini hepimiz biliyoruz. Ancak şu istikrar sorununu aşması gerekiyor bir gömlek daha yükselebilmek için. Muratcan'ın uzun süre sonra bu kadar pozitif oynadığını gördüm. Fletcher beklenenden iyi bir katkı vermesine rağmen bazen çok basit hatalar yaptı. Haluk'un her zaman övülmeyi hakettiğini düşünen biriyim ama bugün kaçırdığı iki turnike yakışmadı ona. Perry'nin sağlıklı ve faydalı dönmesi güzel, Ankara'da çok ihtiyacımız olacak ona. Likholitov hakkında çok birşey yazılamaz çünkü çok erken faul problemine girdi ve tüm oyununu etkiledi. Adem elinden geleni yaptı oynadığı kısa sürede. Newley ise bildiğimiz gibi. Seneye kesinlikle kalmalı diyeceğim şimdi ama bu isteğin gerçekleşmeyeceğini de o kadar iyi biliyoruz ki... Ve Burak Bıyıktay: coach lütfen oyuna zamanında müdahele et ve molalarını oyun kopmadan kullan artık, lütfen.

Avantajımızı yitirdik ve Ankara'dan galibiyet çıkarmamız gerekiyor artık. Bana kalırsa az bir ihtimal oradan galibiyet çıkarmamız. Yine de bir ümitle ekran başında olacağız Pazar ve Salı günleri. Bir galibiyet çıkartabilirsek, haftaya Cuma son sözü Akatlar'da söyleriz artık...

İstatistikler
Brad Newley 22 sayı 5 ribaund 1 asist
Marque Perry 17 sayı 2 ribaund 1 asist
Muratcan Güler 13 sayı 6 ribaund 1 asist
Kevin Fletcher 11 sayı 5 asist
Cevher Özer 8 sayı 1 ribaund
Haluk Yıldırım 7 sayı 2 ribaund 4 asist
Engin Atsür 6 sayı 3 ribaund 2 asist
Fedor Likholitov 4 sayı 5 ribaund
Adem Ören 2 sayı 2 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

Hiç yorum yok: