5 Ağustos 2011 Cuma

Avrupa Ligi Play-off Kura Çekimi

Play-off turu kura çekimine saatler kala bu turda mücadele edecek toplam 74 takım 7 ayrı torbaya bölündü. Biz 1.torbadayız ve an itibariyle 5 muhtemel rakibimiz var. Bu takımlardan biri 18 ve 25 Ağustos tarihlerinde grup maçlarına kalabilmek için mücadele edeceğimiz takım olacak.

Sochaux ve Vitoria her ne kadar eleyebileceğimiz türden takımlar olsalar da, play-off turu gibi erken bir turda ne olursa olsun Fransa ve Portekiz takımıyla eşleşmek istemez insan. Takımlardan çok, takımların ülkeleri burada ürkütücü.

Alania Vladikavkaz da elenebilecek türden bir rakip. Bir önceki turda Kazak takımı Aktobe'yi iki maçta da yenemeyip, turu penaltılarla geçtiler. Rusya Süper Ligi'nde dahi yer almayan bir ekip, şu an 2.ligdeler. Bu eşleşmedeki en büyük dezavantaj Rusya'daki futbol şartlarını kestirmenin her zaman mümkün olmayışı...

Olası Maccabi Tel Aviv eşleşmesi ise siyasi gerginlik yaratacaktır. Futbol olduğu kadar takımların gidecekleri ülkelerde ağırlanışları ve tribünlerin rakibe karşı olan tutumları da konuşulacaktır. Bu durumda futbola konsantre olmak zor olabilir. Ayrıca bir ön eleme hikayesinde bir İsrail takımına yenilmeden elenmemizde hala akıllarda... (Hapoel Tel Aviv 1999-2000)

Ve son rakip Shamrock Rovers. Muhtemelen geçen sene ki HJK Helsinki turu ayarında geçer. Zorlanmayız, strese girmeyiz ve turu geçen taraf oluruz. Peki bu kura bize çıkar mı? Zor. Hele hele iki yıl üst üste bu kadar rahat bir kura çıkar mı? Çok çok zor.

Benim tahminim Alania Vladikavkaz'ın çıkacağı yönünde...
İsteğim ise elbette Shamrock Rovers...

2 yorum:

emireri dedi ki...

alania hakkında daha önce yazılmış bir yazı:

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2011/05/gol-atmadan-avrupa-kupalarina.html

Ömer dedi ki...

Ben de bu yazıyı okuduğumu hatırlıyordum ama nerede okuduğumu hatırlayamamıştım. Gerçekten değişik bir kupa hikayeleri var.

İnşallah sürprize uğramadan eleyerek, gruplara kalabiliriz.

Teşekkürler bilgilendirme için.