5 Ağustos 2011 Cuma

Rakibimiz Alania Vladikavkaz

Bulunduğumuz birinci torbadan, önce Vitoria, ardından Maccabi Tel Aviv başka ekiplerle eşleşerek çıktı. Bu 5 takım arasından en çok istediğimiz Shamrock Rovers'ın ismi çekildiğinde ümitlendiysek de, bize nasip olmadılar. Son iki takım Sochaux ve Alania Vladikavkaz'dı. Neyse ki, en azından burada kötünün iyisini seçerek Sochaux'yu Ukrayna'ya yolladık ve Alania Vladikavkaz ile eşleştik.

Rus Süper Ligi'nden geçen sezon düşen ancak Rusya Kupası'nda final oynadığı için Avrupa Ligi biletini cebine koyan bir takım Alania Vladikavkaz. İşin ilginç yanı ise 32 takım kalmışken girdikleri kupa mücadelesinde finale kadar gol atmadan çıkmaları. Tam 3 kez penaltı atışları sonucunda turu geçmişler, 1 kez de rakipleri kupadan ihraç edilmiş. Kupa finalini ise Rus takımlarıyla son kez oynadığımızda rakibimiz olan Cska Moskova'ya karşı oynamış ve kaybetmişler.

Alania Vladikavkaz'ın ayrıca 1995'te Rusya Şampiyonluğu bulunuyor. Bu sezondan önce en son Avrupa Kupaları'na ise 2000/01 sezonunda katılmışlar. Büyük bir hasret söz konusu yani. Avrupa Ligi 3.turunda ise Kazak takımı Aktobe'yi de iki maçında 1-1 bitmesinin ardından penaltı atışlarıyla eleyerek play-off turuna yükselmişler.

Play-off turunun ilk maçı 18 Ağustos'ta İstanbul'da, 25 Ağustos'ta ise Vladikavkaz kentinde oynanacak. Ek bilgi verelim, Dinamo Kiev maçında gördüğü kırmızı kartın cezası bitmeyen Quaresma, ilk maçta oynayamayacak...

Hiç yorum yok: