16 Temmuz 2011 Cumartesi

Deron Williams BEŞİKTAŞ'ta!

Bir süredir gündemi meşgul eden transfer birkaç saat önce resmiyet kazandı ve Deron Williams resmi twitter hesabından sözleşmeyi imzaladığını açıkladı. Hatta sözleşmenin bir kısmının fotoğrafını da yayınlamış aynı mesajda.

NBA lokavtı süresince formamızı giyecek Deron Williams'a maaşını aylık olarak ödeyeceğiz. Deron Williams, lokavt uzadığı ve bir sezon boyunca İstanbul'da kaldığı takdirde bu transferden 5 milyon dolar kazanacak.

Normal şartlar altında Deron Williams'a ödenecek miktardan dolayı bu transfere karşı çıkmamız lazımdı. Sonuçta reklam ve şov amaçlı bu transfere yatırılan parayla basketbol şubemiz maaş sıkıntısı yaşamadan bir sezonu rahatlıkla bitirebilirdi. Ancak bizler biliyoruz ki, Deron Williams ile anlaşılmasaydı dahi bu para şubeye tahsis edilmeyecekti. İddialı bir kadro kurulsa dahi 3.aydan itibaren maaş problemleri yaşanacak ve sonuç olarak takım hedefine ulaşamayacaktı.

Yaşanacaklardan bu kadar emin olduğumuz için de Deron Williams transferine karşı çık(a)mıyoruz. Ne yazık kı aynı filmi tekrar tekrar izledik ve bu durumu kanıksadık artık. Deron Williams ile anlaşılmasaydı dahi şubenin gerektiği gibi yönetilmeyeceğini bildiğimiz için, biz de bu sezonu Deron Williams'ın formamızı 5-10 maç giyeceği ve bize ileride çocuklarımıza anlatabileceğimiz 3-5 hatıra bırakacağı bir sezon olarak kabullendik...

Türk basketboluna ve BEŞİKTAŞ'ımıza hayırlı olsun...

Hiç yorum yok: