17 Temmuz 2011 Pazar

Genç Oyuncularımız Avrupa Şampiyonası'nda Ne Yaptı?

7-17 Temmuz tarihlerinde Sırbistan'da düzenlenen ve Genç Bayan Milli Takımımızın dokuzunculuğu ile sonuçlanan 20 yaşatı Avrupa Şampiyonası'nda altyapımızdan çıkan ve halen Bayan Basketbol Takımımızın kadrosunda bulunan iki genç oyuncumuz da forma şansı buldu; Ayşe Çora ve Ayşegül Günay.

Genç oyuncularımızdan Ayşegül Günay (sağda), turnuva boyunca fazla süre alamadı. Milli Takımın oynadığı 8 maçta da forma giyen Ayşegül, sahada ortalama 7.4 dakika kalabildi ve bu süreye 2.1 sayı, 0.8 ribaund, 0.5 asist istatistiklerini sığdırdı.

Diğer genç oyuncumuz Ayşe Çora'nın (solda) Milli Takıma katkısı ise oldukça fazlaydı. Takımdaki en genç oyuncu olan 1993 doğumlu oyuncumuz, aynı Ayşegül gibi, turnuva boyunca tüm maçlarda forma şansı buldu. Toplam 8 maçta forma giyen Ayşe, ortalama 30.6 dakika sahada kaldı. Oyuncumuz, turnuvayı 12.6 sayı, 6 ribaund, 2.8 asist ortalamalarıyla kapattı.

Kadrodaki en genç oyuncusu olmasına rağmen kendinden 1-2 yaş büyük rakiplere karşı gayet iyi performans sergileyen Ayşe, Milli Takımımızın sayı-ribaund-asist kategorilerinde en başarılı ikinci ismi oldu.

Bir süredir zaman zaman A Takımımızda da forma şansı bulan Ayşe'nin bu performansı gelecek için fazlasıyla ümit verirken, Ayşegül'ün de kendine Avrupa Şampiyonası'nda yer edinmesi bizim adımıza gayet güzeldi.

Hiç yorum yok: