12 Mart 2011 Cumartesi

TBL 21.Hafta | Fenerbahçe - BEŞİKTAŞ

Fenerbahçe - BEŞİKTAŞ
Tarih: 12 Mart 2011
Saat: 17:00
Salon: Sinan Erdem
TV: Spormax

(22 Aralık 2001, 9.Hafta: Fenerbahçe 72-73 BEŞİKTAŞ)

1 ay önce oynanan Türkiye Kupası finali'nde Fenerbahçe karşısına çıktığımızda Likholitov ve Cüneyt'ten yoksunduk. Cüneyt'in eksikliği o denli kritik olmasa da sağlam bir Likholitov pota altı rotasyonumuz için fazlasıyla önem taşıyor. Bu yüzden Likholitov'un bu maçta oynayacak olması ciddi bir artı bizim açımızdan. Kupa finali'nde forma giyen ancak Cumartesi günü oynamayacak bir oyuncumuz da var; Serhat Çetin. Ancak onun yokluğu Kemp ve Serkan'ın form tutmasıyla nispeten kapatılabilir hale geldi.

Takımımız son maçlarda iyi basketbol oynuyor. Her ne kadar rakipler nispeten zayıf olsa da, sezonun ilk yarısı boyunca bir kaç kez düştüğümüz hataya düşmeyerek kazanılması gereken maçları rahat rahat kazanarak geçtik son haftaları. Bu maçlarda gördük ki, Kemp ve Serkan'ın adaptasyon süreci de gayet iyi geçti bizim açımızdan.

Fenerbahçe'de ise kupada oynayan Mirsad olmayacak bu kez. Vidmar ve Mirsad'ın sezonu kapatan sakatlıkları olmasına rağmen yine de pota altı rotasyonu fazlasıyla geniş bir takım Fenerbahçe. Ancak Mirsad'ın olmayışıyla belli bir güç kaybına uğradıkları da aşikar. Mirsad'ın eksikliğine, Likholitov'un varlığını eklediğimizde ortaya daha dengeli bir pota altı mücadelesi çıkabilir.

Maçın favorisi Fenerbahçe olsa da, bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Aksine bir galibiyet hem kendimize, hem rakiplerimize iyi yolda olduğumuz kanıtlar... Yeneriz, yeniliriz o ayrı mesele. Ancak bu derbide de, Ergin Ataman dönemindeki ilk maçtan bu yana olduğu gibi maçın sonuna kadar mücadele edeceğimiz ve pes etmeyeceğimiz kesin... YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜR BEŞİKTAŞ!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - BEŞİKTAŞ vs. Fenerbahçe - Derbiler 2010/11 - 6.Hafta // BEŞİKTAŞ 67-74 Fenerbahçe - Türkiye Kupası Finali // BEŞİKTAŞ 72-81 Fenerbahçe

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yıl kaç 2000-2001 mi?

Ömer dedi ki...

2001-2002