11 Mart 2011 Cuma

Schuster'i Anlayamamak... 0-0

Schuster'in istifasını istemedim bugüne kadar. Gelecek sezon ile ilgili bazı ümitlerim vardı. Takımın ikinci yarıda 8 maçta 8 puan toplamasıyla o ümitler yok olsa da, hala bir tarafım bir şeylerin gelecek sezon düzelebileceğini söylüyordu. Ancak az önce biten Manisaspor maçının son dakikalarındaki hamleyle, ümitlerim tamamen tükendi.

Bir kere kimse bana bu maçta Necip yerine Aurelio'nun neden oynadığını anlatamaz. Son 3-4 maçtır gösterdiği performanstan fazlasıyla etkilendiğimiz, maç önceleri 'lig sonuna kadar sürekli oynamalı' dediğimiz Necip yerine ununu elemiş, eleğini asmış, takımın yakın geleceğinde dahi düşünülmemesi gereken Aurelio sahadaydı. Aurelio, bugün katkının en büyüğünü verse dahi bu seçim tartışılırdı. Ki Aurelio, Necip'in yapamadığı hiç bir şey yapmadı 90 dakika boyunca. Aurelio'nun oynadığı oyunun azını değil, fazlasını oynardı Necip.

Aurelio seçimi ve takımın 70 dakika boyunca insanı uyutan oyununu bir kenara bırakıp, Bobo'nun kaçırdığı akıl almaz pozisyonlara yandığımız sırada bizi daha da kahredecek hamle yine Schuster'den geldi. Ernst'i şaşkın bakışlarımız arasında 30 saniye kala oyuna soktu. Bu değişiklik, her şeyden önce geldiği günden bu yana takımın daima en iyi oyuncularından biri olmuş Ernst'e hakarettir. Taktiksel olarak ne tür bir katkı bekleniyordu, ne düşünülerek yapıldı bu değişiklik, orası tamamen muamma zaten.

Biz bugün Bobo o pozisyonlardan birini gole çevirse kazanabilir ve bize çok bir şey katmayacak 3 puanla İstanbul'a dönebilirdik. Belki de bu 3 puanla yapılan bu garip oyuncu seçimlerini normal karşılayacaktık. Ancak bana kalırsa, bu maçtan sonra anlamamız gereken Schuster'i anlamamanın artık tamamen imkansızlaştığı ve yakın gelecekte Schuster ile güzel günler görme olasılığımızın düşük olduğunu kabullenmemiz gerektiği.

Bundan sonra da körü körüne Schuster istifa! diyip durmayacağım ancak bu maçla birlikte ümitlerimi tükettim ve Schuster ile yolların ayrılmasının, onunla devam etmekten daha mantıklı olduğunu düşünüyorum artık...

8 maçta 8 puan toplayan takım, acaba 17 maçta 17 puan toplayabilecek mi, bunu da merak etmiyor değilim...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Manisaspor - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

Hiç yorum yok: