13 Şubat 2011 Pazar

Hayalimiz Gerçekleşmedi... 72-81

İlk 5: Chatman, Serkan, Kemp, Cevher, Ogilvy

İlk yarısında iyi performans gösterdiğimiz ve Fenerbahçe ile başabaş bir mücadele içine girdiğimiz, ancak 3.periyottaki Fenerbahçe serisi sonrası geri dönemediğimiz bir maç oldu. Farkın bir ara çift hanelere çıktığı o andan itibaren geri dönüş yapmak, hele ki bu tür geniş rotasyonlu bir rakibe karşı, gerçekten zordu. Yine de pes etmedik, zaman zaman farkı 5-6 sayı civarına çekmeyi de bildik. Ancak bu kez de savunma ribaund'larındaki etkisizliğimiz ortaya çıktı. Fenerbahçe'nin Euroleague ayarında bir uzun zenginliği varken, bizde Likholitov'un sakat olması da Ogilvy'nin yalnız kalmasına sebep oldu.

Skor açısından ise yabancı oyuncularımızla direndik. Yerli oyuncularımızdan sadece 11 sayılık bir katkı alabildik ki, özellikle Serkan ve Cevher'in performansları bizim için belirleyici olacaktı bu maçta. Yeni transferimiz Kemp ise 10 sayı attı. Bunu yaparken düşük yüzdeyle oynasa da, özellikle ilk yarıda takıma savunma anlamında direnç kattı.

Rakipte ise Milli Takımda oynayacak denilerek Türk statüsüne geçirilen ancak Milli Takıma transferi gerçekleşmemesine rağmen hakkı elinden alınmayan Emir Preldziç, ikinci yarıda attığı 30 sayıyla (toplamda 35) takımını tek başına taşıdı. Bu büyük kıyak, ne basında yer buldu, ne de bundan sonra adı edilecek. Ancak biz, olayın perde arkasını ve Fenerbahçe kulübünün genel yapısını bildiğimiz için şaşırmıyoruz bu tür haksızlıklara.

Gerek Kayseri'de 3 gün boyunca, gerek ise çevre illerden, Ankara'dan ve İstanbul'dan sırf bu maç için Kayseri'ye giden taraftarlarımıza da teşekkürler. TV'den gözüktüğü kadarıyla tribünde ibre bizden yanaydı ve daha üstün olan taraf bizdik. Bu maç için yüzlerce kilometre tepenlerin ayaklarına sağlık...

Ve son olarak: Bu güzel final heyecanını bize yaşatan, 3 maç boyunca elinden geleni yapan tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize teşekkürler...

İstatistikler:
Andrew Ogilvy 24 sayı 14 ribaund 1 asist
Mire Chatman 22 sayı 4 ribaund 3 asist
Marcelus Kemp 10 sayı 1 ribaund
Michel Ignerski 3 sayı 2 ribaund 2 asist
Serkan Erdoğan 5 sayı 1 ribaund 7 asist
Cevher Özer 5 sayı 3 ribaund 1 asist
Hüseyin Beşok 3 sayı 2 ribanud
Serhat Çetin 0 sayı 1 ribaund 2 asist
Mustafa Abi 0 sayı 1 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - BEŞİKTAŞ vs. Fenerbahçe - Derbiler 2010/11 - Türkiye Kupası Tarihimiz

Hiç yorum yok: