20 Ocak 2011 Perşembe

18.Hafta | BEŞİKTAŞ - Bucaspor

BEŞİKTAŞ - Bucaspor
Tarih: 21 Ocak 2011
Saat: 20:00
Stad: BJK İnönü
Hakem: Yunus Yıldırım

İnönü'de 1 aydır maç oynanmaması, yeni transferlerin İnönü'ye ilk kez çıkacak olması, lig maçlarının tadının bir başka oluşu vs vs. Birçok neden sayabiliriz Bucaspor maçının neden dört gözle beklendiğiyle alakalı. BEŞİKTAŞsız günleri bir bir erittik ve nihayet aşkımıza Cuma günü ulaşıyoruz (Manisaspor maçını imkanım olmadığı için izleyememiştim, bunun da bu büyük hasrette etkisi var benim açımdan).

İkinci yarıya liderin 14, ikincinin 9 puan gerisinde girsek de, takıma yapılan transferler heyecanlanmak için yeterli nedeni veriyor bize. Evet, bu saatten sonra şampiyonluk çok zor gözüküyor ancak takımın böyle bir kadroyla sadece şampiyonluğa konsantre olması baştan hata olur zaten. İkincilik demek, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi iddiasını ön elemelere taşımamız demek. Bu kadroya yakışan da Avrupa Ligi'nden ziyade, Şampiyonlar Ligi'dir. Haliyle, ilk hedef ilk 2'de yer alıp Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürmek olmalı. Şampiyonluk hakkında ise gelecek haftalarda takımımızın ve rakiplerin durumuna göre konuşmak en mantıklısı gibi gözüküyor.

9 puanlık fark da bir anda kapanabilecek bir fark değil tabii ki. Bu yüzden Bucaspor maçıyla beraber her maça aynı ciddiyetle hazırlanmak ve her maçı ayrı ayrı düşünmek gerekiyor. İlk yarı boyunca İnönü'de zayıf takımlara karşı birçok puan kaybı yaptığımızı düşünürsek, Bucaspor maçının ciddiye alınması gerektiği daha net anlaşılır.

Transferlerimiz stadımıza çıksın, taraftar takımı bağrına bassın, 90 dakika aynı ciddiyetle oynayalım, maçı hücumda dikkatli olarak erkenden koparalım ve ikinci yarıya güzel bir başlangıç yapalım. Tek arzumuz bu... SALDIR BEŞİKTAŞIM!

* İki takım Cuma günü ligde 2.kez karşılaşacak. Ligin ilk yarısında İzmir'de oynanan maçı Bobo'nun golüyle 1-0 kazanmıştık.

* Bu maçın hakemi Yunus Yıldırım'ın bu sezon maçımızı yönetmedi. Geçen sezon yönettiği iki maçın ise 1'ini kazandık, 1'ini kaybettik.
Süper Kupa: BEŞİKTAŞ 0-2 Fenerbahçe
18.Hafta: BEŞİKTAŞ 2-0 İstanbul BŞB

* Takımımız, taraftarımız önünde en son 15 Aralık 2010'da oynamış, Rapid Wien'i İnönü'de 2-0 mağlup etmişti.

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Bucaspor - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11 - 1.hafta / Bucaspor 0-1 BEŞİKTAŞ

Hiç yorum yok: