17 Haziran 2010 Perşembe

Erkek Basketbol Takımımızın Durumu...

Efes Pilsen ve Fenerbahçe'nin gelecek sezon bizi aşacak bütçelere sahip olacağını ve ilk hedefimizin onlarla baş etmek olmadığını biliyoruz. Bu yüzden kendimizi kıyaslamamız gereken takımlar daha çok Türk Telekom, Galatasaray, Banvit ve diğerleri. Peki bu takımlarda şu an ki durum ne? Türk Telekom'dan başlayalım. Yerli rotasyonunu tamamen yeniliyorlar diyebiliriz. 4 transfer yaptılar. Ayrıca kadromuzdan da Adem Ören ile görüşüyorlar. Bir de coach değişikliğine gittiler. Galatasaray da coach değiştirdi. Göreve gelen Oktay Mahmuti'den sonra iki önemli yerli transferi yaptılar. Banvit ise hem coach'unu, hem de yerli-yabancı rotasyonunun kilit isimlerini takımda tuttu.

Rakiplerimizde durumlar böyleyken, bizde nedir durumlar peki? Şöyle sıralayalım: Brad Newley, Litvanya takımı Lietuvos Rytas'a transfer oldu. Kerem Özkan, Oyak Renault ile anlaştı. Adem Ören, Türk Telekom ile anlaşmak üzere. Engin, fiyatta anlaşabilirse Fenerbahçe'ye transfer olacak. Anlaşamazsa dahi bizimle kalıp kalmayacağı meçhul. Chatman, Muratcan ve Fletcher'ın durumları belli değil. Cevher serbest kalacakken son anda geçmiş sezondan alacakları yatırıldı ve sözleşmesini feshedemedi ancak kalıp kalmayacağı belli değil net olarak. Kaptan Haluk ise Şeref Yalçın'a gerekli cevabı verdiği için gönderilecekler listesinin başında. Bir de genç yetenek Arın var tabii ki. O kadar iyi oyuncu ki yeri şimdiden hazırdır eminim.

Peki herhangi bir transfer girişimi yok mu? Var tabii ama hepsi muallakta kalan girişimler. Sadece dün Likholitov'la tekrar anlaşmak üzere olduğumuz açıklandı. Öyle ki, Bornova Belediyesi'nden Shipp ve Erdemirspor'dan Erkan transferleri bile bir iki gün konuşulup geçildi.

Velhasıl, ligdeki tüm takımlar yerli rotasyonlarını yenilerken, yerli piyasasının iyi isimleri birer birer yeni takımlarını bulurken, biz hala bir adım dahi ilerleyebilmiş değiliz. Kısa süre içerisinde birkaç transfer yapmazsak hedefimiz Play-off'a kalmaktan öteye gidemeyecek...

Düzenleme: Yazıyı yazdıktan saatler sonra yeni gelişmeler olmuş. Engin Atsür'ün Fenerbahçe ile anlaştığı söyleniyor. Bizim ise 32 yaşındaki Cüneyt Erden'le prensipte anlaştığımız ve Fenerbahçe'de istediği süreleri bulamayan Serhat Çetin'le ilgilendiğimiz söyleniyor. Serhat'ı alıp, 1 sene oynatıp, Engin gibi Fenerbahçe'ye yollarız artık!

Hiç yorum yok: