21 Mayıs 2010 Cuma

Kaptan Haluk'tan Şeref Yalçın'a Cevap...

Şeref Yalçın'ın Fanatik gazetesine verdiği demeçi kaçırmışım ben. Kaptan Haluk Yıldırım o demeçe cevap verdiğinde öğrendim. Gerçekten çok komik bir açıklama yapmış Şeref Yalçın. Kaptan'ın açıklaması gerekliymiş ve 10 numara olmuş. Kaptan'ın açıklaması Salsa Basket'ten alıntıdır bu arada.

İşte Kaptan'ın yayınladığı basın bildirisi:

Basketbol şube sorumlumuz Şeref Yalçın’ın 19.05.2010 tarihinde Fanatik gazetesinde yer alan açıklamasına istinaden, Beşiktaş Camiasını ve Basketbol kamuoyunu bilgilendirmek adına bu açıklamayı yapma mecburiyeti hissettim.

Her şeyden önce ilk söylenmesi gereken Beşiktaş basketbol takımının başarılı bir sezon geçirdiğidir. Tüm olumsuzluklara rağmen, Mire Chatman ve Lony Baxter gibi bu takımın en pahalı iki yabancı oyuncusunun yokluğunda, ligi ilk 4 takım içersinde bitirmeyi başarmış, play-off’larda kendisinden en az 2 - 3 kat daha büyük bütçeli Türk Telekom’u eleyerek yarı finallere kalmıştır. Efes Pilsen serisinde, seyircisinin de ayakta alkışladığı mücadelesini sonuna kadar sürdürmüş, Beşiktaş camiasına yakışır bir şekilde sezona veda etmiştir.

Son iki sezon içersinde, geciken ödemeler yüzünden takımdan ayrılmayı tercih eden, veya ara transferlerini gerçekleştiremesinler diye son anda maddi problemleri çözülen, yabancı sporcuların aksine, BJK basketbol takımının Türk sporcuları bütün özverileriyle mücadelerini sürdürmüş ve tüm spor kamuoyunun takdirini kazanmıştır.

260 kez milli olmuş bir Türk sporcusu olarak, “Türk sporcuların para konuşmaktan ve bunu dışarıya sızdırmaktan motive olamadığını” iddia eden bir açıklamanın, Türk sporcularının emeğine yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum.

Beşiktaş Kaptanı olarak benim ve takım arkadaşlarımın, basketbol kariyerimiz boyunca, maddi sıkıntılara rağmen göstermiş olduğumuz performansın, ahlaklı sporcu kişiliğimizin, kulüp yöneticileri ile ilişkilerimizin, Türk basketbolunu daha üst seviyelere taşımak için gösterdiğimiz özverinin detaylarının bilindiğine ve takip edildiğine inanıyor, şube sorumlumuzun yapmış olduğu açıklamanın gerçek yorumunu Beşiktaş camiası ve spor kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Saygılarımla
Haluk Yıldırım
Beşiktaş Cola Turka Takım Kaptanı

1 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

Şeref Yalçın, Ertunç Soğancıoğlu, Bülent Deriş gibi şahıslar Beşiktaş'ta yöneticilik yaptığı sürece hiçbir şubede istikrarlı anlamda başarılı olamayız. Öyle başkana, böyle yönetici.

Ege