26 Aralık 2009 Cumartesi

VB 11.Hafta | Vakıfbank GST 3-0 BEŞİKTAŞ

Zor maç olacağını ve galibiyet şansımızın az olduğunu biliyordum. Buna rağmen TVF 50.Yıl'da yerimi alıp, ilk yarının son maçında takımı bir kez de olsa canlı izlemek istedim. Maçın ilk seti 3-3'ken içeri girebildim. Karşı tribünde yaklaşık 50 kişilik bir grup Vakıfbank GST'u destekliyordu. Takımımızı destekleyen bir grup ise yoktu. 5-10 dakika geçtikten sonra Arma Aşkına pankartıyla 10 civarı BEŞİKTAŞlı arkadaşımız salona geldi. Ayaklarına sağlık hepsinin. Sayıca az olmalarına rağmen ellerinden geldiğince -ve bence gayet iyi şekilde- desteklerini verdiler.

Maç boyunca zaman zaman basit hatalar yaptık ve bu basit hatalar setlerden kopmamızı sağladı. Mesela ilk sette gayet iyi giderken ve 8-9 öndeyken basit hatalar yapmaya başladık ve skor bir anda 16-9 oldu. Ne olduğunu anlamadan, rakip basit hatalarımızı değerlendirerek farkı açtı ve ilk seti 25-18 kazandı. İkinci set de aynıydı. İkinci teknik molaya girene kadar kafa kafaya giden set, servislerde çok basit sayılar kaybetmemiz nedeniyle 25-22 Vakıfbank GST lehine sonuçlandı. Üçüncü sete başlarken direncimiz çoktan kırılmıştı ve set boyunca varlık gösteremedik. İlk teknik molaya 8-3 önde giren rakibimiz, setin geri kalanında da bize geri dönüş şansı tanımadı ve bu seti de 25-12 alıp, maçı 3-0 kazandılar.

En kariyerli ve etkili oyuncumuz Sanja Popovic'in -anladığım kadarıyla- grip olması nedeniyle oynamaması da oyunumuzu çok etkiledi muhakkak. Salona girer girmez gözlerim onu aradı ama o eşorfman üstünü dahi çıkarmadan tüm maçı bench'ten izledi. Yalnız bir şey dikkatimi çekti, Sanja Popovic sadece bir oyuncu gibi durmuyor takımımızda. Yardımcı antrenörmüş gibi teknik heyetle fikir alışverişi yapıyor, genç oyuncularımıza taktikler veriyor, kısacası sahada olmamasına rağmen takım için uğraşmayı bırakmıyor. Çok hoşuma gitti açıkcası bu tür hareketleri. Bu tür profesyonel oyunculara daha fazla ihtiyacımız olduğu kesin...

İlk yarıyı bu mağlubiyetle altıncı olarak tamamladık. 11 maçta 5 galibiyet 6 mağlubiyet aldık. İnişli çıkışlı bir performansımız vardı bu yarı boyunca. İnşallah ikinci yarıda takımımızda bir şeyler rayına oturur ve ilk 5'e girebilecek sonuçları elde edebiliriz...

Maç ile ilgili sayfalar: Voleybol 2009/10

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Başımızdaki bu yönetim amaör branşlara eğilmiyor....
herşey FUTBOL takımı için var...
taraftarımız maalesefki laylaylom futbol taraftarı....

Şairler Parkı dedi ki...

Kalpli pankartın başındaki şahıs Taksim, (Arma Aşkına pankartına yakın duran) arkalarda da OneBlood var:)

Ege

Adsız dedi ki...

Bayan maçında,
Bitmesin dertler ...... kadar tezahüratı..

Kusura bakmayın beyler ama,3.sette bir çuval inciri berbat ettiniz.

Bu şekilde, takım ile herhangi bir iletişimimiz olmaz.

Ömer dedi ki...

O tezahurat söylenirken amaç küfretmek değildi yalnız. İçerikten çok, verdiği mesajdı insanların ilgisini çeken. Bir Cumartesi akşamı, mağlubiyeti kabullenerek oraya gelen insanlar bile bile küfür edecek değil sonuçta... Ha, söylenmeye başlamadan önce akıl etmek gerekirdi, o ayrı ama kötü niyet beslediklerini kesinlikle düşünmüyorum.

@Ege, ah bilseydim keşke :) gerçi tanıssak bile bloglardan nasıl konu açılırdı da tanışırdık bilemiyorum :)

@Adsız 27 Aralık, ne yazık ki futbol odaklı bir yönetimimiz var, ancak taraftarımızın da üstüne düşeni layıkıyla yerine getirdiği söylenemez amatör branşlar hakkında..