23 Ekim 2009 Cuma

10.Hafta | Eskişehirspor - BEŞİKTAŞ

Eskişehirspor - BEŞİKTAŞ
Tarih: 24 Ekim 2009
Saat: 20:00
Stad: Eskişehir Atatürk
Hakem: Tolga Özkalfa

Wolfsburg deplasmanından gelen 1 puanın verdiği umut ve heves ile bu maça dair birkaç şey yazabilirim ilk 11'mız hakknda. Tabii burada yazacaklarımız Denizli'nin sihirli şapkasından dışarı... Bakıyoruz eksiklere; Ferrari-Sivok-Ernst. O zaman en mantıklısı İbrahim Kaş ve İbrahim Toraman'ın arka dörtlünün ortasında yer alıp, önlerinde de Fink'in oynaması. Sanırım bu konuda birçoğumuz hem fikir olacağız. Ancak Denizli olacak mı? orası mühim asıl. Bence kendisi ellerini ovuşturuyordur bu maç öncesi. İstediği gibi bir ortam var ortada. Ne tavşanlar çıkar o şapkadan ne tavşanlar...

Bizde hal böyleyken Eskişehirspor'da da durum değişik değilmiş. Onların da baya eksikleri varmış. Youla, Ümit Karan, Serdar, Ragıp sağda solda ismi yazılan ve aklımda kalan ilk isimler. Bu onların oyununu tam olarak nasıl etkiler bilemiyorum. Ancak özellikle hücum konusunda sıkıntı yaşayacaklar gibi gözüküyor buradan bakınca.

Geçen sezonun 29.haftasında tatmin edici bir oyun ve 2 güzel gol ile 3 puana ulaşmıştık bu zorlu deplasmandan. Tam 6 ay sonra bir kez Eskişehir'deyiz (26 Nisan - 24 Ekim). Aynı sonu bu sezon da yaşayıp son 2 haftadır oluşan olumlu havayı devam ettirebilmemiz dileğiyle... Ha bir de unutmadan, Batuhan'ı 18 kişilik kadroda görebilmek umuduyla...

* Takımımız, bu sezon Tolga Özkalfa'nın yönettiği tek maçtan beraberlik ile ayrıldı.
1.Hafta: İstanbul BŞB 1:1 BEŞİKTAŞ

* İki takım Cumartesi günü 47.kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 46 maçın 21'ini biz, 12'sini Eskişehirspor kazandı, 13 maç ise beraberlik ile sona erdi. Bizim attığımız toplam 56 gole, Eskişehirspor 36 gol ile cevap verdi..

* Bundan önce Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan 23 maçın 9'unu biz, 8'ini Eskişehirspor kazandı, 6 maç ise berabere sonuçlandı. Eskişehir'deki maçlarda biz 27, Eskişehirspor ise 20 gol attı.

* Takımımız, Eskişehirspor karşısında son 17 lig maçını yitirmedi. İki takım arasında 3 Ocak 1981 tarihinde, İnönü Stadı'nda yapılan maçı 1-0 kazanan Eskişehirspor, daha sonra oynadığı 17 müsabakadan da galibiyet alamadı. İki takım arasındaki son 17 lig maçından 14'ünü Takımımız kazanırken, 3'ü berabere bitti. Takımımız, son 9 lig maçını da kazandı.

* Eskişehirspor, kendi sahasında takımımız'a karşı son galibiyetini ise 1978-79 sezonunda 2-0'lık skorla aldı.

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Eskişehirspor - 2009/10 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - 2009/10 İstatistikler

3 yorum:

SirEvo dedi ki...

Batuhan götürülmemiş Eskişehir'e.

Eğer Es-es'te youla ve ümit karan yoksa bütün tırsaklığım şu an itibariyle gitmiştir. :D

Ömer dedi ki...

Sakatligi varmis sanirim Batuhan'in. Neyse, ileri ki haftalara kismetse..

Es-Es'te bu iki oyuncu disinda 3-4 eksik daha varmis, bazilari sakat bazilari kart cezalisi olan. Tuhaf bir mac olacak bu acidan.

SirEvo dedi ki...

Bizimkiler Wolfsburg gazını arkalarına alırlarsa iyi olacak gibi duruyor. 3-4 eksik olması da beni de iyice gaza getirdi zaten. :D