24 Ekim 2009 Cumartesi

Harika oyun, enfes skor; 88-64

Bugün salonda 300-400 kişi civarında bir kalabalık vardı herhalde. Sezonun Akatlar'daki ilk maçında salonu bu denli boş görmek içimi burktu. Taraftar bu kadar ilgisizken ne yönetime takım üzerindeki olumsuz etkileri yüzünden tepki verebiliriz, ne de vereceğimiz tepkide samimi sayılırız. Gidenlerin hakkını yememek lazım tabii, hepsinin ayaklarına sağlık. Umarım bundan sonraki maçlarda (Salı gününden itibaren) daha dolu tribünlere oynar takımımız.

Maça iyi başladığımız söylenemez. Ne olduğunu anlamadan hem skorda (2-6) geri düştük, hem Cevher ve Baxter iki'şer faule ulaştı. Buna rağmen Cevher uzun süre sahada kaldı. Takımın hücumdaki tutukluğunu atmasında da basket faul ve üçlük'ten doğan 6 sayısının etkisi büyüktü. Cevher'e, ilk şutunu kaçırdıktan sonra ikisi üçlük üç şut sokan Muratcan'ı da ekleyince bir anda farkı açtık (25-15). Ancak periyotun son saniyesinde yediğimiz üçlüğü hesapa katmamıştık. O basket ile periyot skoru da belirlenmiş oldu; 25-18. Hakemlerin ilk periyottaki bir pozisyonda ilk önce hücum faulü gösterip topu bize vermeleri ancak daha sonra kendi aralarında konuşup Cevher'e faul çalmaları tuhaftı.

İkinci periyotun başında ise savunmada baya aksadık. Bu süreçte rakibimiz atletik Abd'lileri ile üst üste sayılar buldu. O dakikalarda bench'ten gelen Engin ve Fletcher'ın sayıları bizi rahatlattı (36-29). Bu arada Baxter'ın gereksiz bir faul ile üçledi ve Adem tekrar oyuna dahil oldu. Periyotun ortalarında maçtaki ilk basketini bir üçlük ile bulan Brad Newley, kalan dakikalarda 4 sayı daha üretti ve devreyi 7 sayı ile tamamladı. Son dakikalarda Chatman'ın pasını smaçla bitirmesi görülmeye değerdi. İlk yarının sonunu çok iyi oynayarak farkı çift haneli sayılara taşıdık ve soyunma odasına (45-35) önde girdik.

Newley ve Chatman ikinci yarıya da bıraktıkları yerden başladı. Bu periyotun ilk 3 dakikasında Chatman 3 sayı 2 asist, Newley de 5 sayı ile oynayınca fark 15 sayıya kadar çıktı (55-40). Bu ikiliye Muratcan da iki asistiyle katılınca iyice rahatladık (60-40). Son periyota da bu farkı koruyarak 69-49 önde girdik. Son periyotta ise Haluk Yıldırım ufak çaplı bir şov ile başladı ve yaptığı üst üste asistlerle rahat basketler bulmamızı sağladı. Özellikle 2.16'lik Femerling'in üzerinden Chatman'a aktardığı alley-hoop'luk pas ve Chatman'ın smaçı harikaydı (80-55). Haluk'un bıraktığı yerden de bayrağı Engin devraldı ve Newley'e yaptığı asistlerle gözümüzün pasını sildi. Son dakikalarda ise iki taraf da fazla süre bulamayan oyuncuları ile sahada yer aldı ve karşılaşma 88-64 üstünlüğümüzle sona erdi.

Takımın maçın büyük bölümünde olumlu basketbol oynaması, farklı öndeyken dahi savunmada ciddiyeti elden bırakmaması, Engin'in sakatlıktan bu kadar iyi dönmesi ve skor dağılımının yine bu denli dengeli olması günün güzellikleriydi. Umarız bu oyunu Salı günü de devam ettirip, bir sürprize mahal vermeden Eurocup'ta gruplara kalırız. Bu pozitif basketbol için tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize teşekkürler.

İstatistikler
Brad Newley 21 sayı 6 ribaund 1 asist
Mire Chatman 15 sayı 4 ribaund 5 asist
Lonny Baxter 11 sayı 4 ribaund 1 asist
Muratcan Güler 10 sayı 1 ribaund 2 asist
Engin Atsür 9 sayı 8 ribaund 4 asist
Cevher Özer 9 sayı 4 ribaund
Kevin Fletcher 6 sayı 5 ribaund
Adem Ören 5 sayı 4 ribaund 3 asist
Haluk Yıldırım 2 sayı 1 ribaund 6 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

1 yorum:

Altan Koçak dedi ki...

Bu takım desteği hak ediyor. Salı günü mutlaka Akatlar dolmalı.