21 Şubat 2009 Cumartesi

Oh be dünya varmış; 0-3

Son deplasman galibiyetimizi aldığımızda tarih 19 Ekim'di. Deplasmanda kazanamıyorduk 4 aydır. Son lig galibiyetini ise 18.haftada almıştık. 2 haftadır galip gelemiyorduk. Olumlu istatistikler de yok değildi tabii. Son 6 lig maçında Gaziantep'te yenilmemiştik. Son 2 resmi maçı 0-1'lik skorlarla kazanmıştık.

3 önemli eksik ile ancak geçmiş haftalardan bir nebze olsun ders almış olarak çıktık sahaya. Kadro konusunda az çok istediğimizi görür gibi olduk. Serdar Özkan hariç. İlk yarı oyunun kontrolü bizdeydi ancak pozisyon yaratmakta yine sıkıntı çekiyorduk. Ne oldu ise son 6-7 dakikada oldu. Tartışmalı bir pozisyon ve 2 net gollük pozisyon sığdı o dakikalara Gaziantepspor adına.
İkinci yarı goller gecikse çok stresli geçerdi maçın kalanı bizim adımıza. Şansımız golleri erken bulmamızdı. Ligin açık ara en çok korner atan ekibiydik ancak kornerleri iyi değerlendiremiyoruz. Neyse ki iki haftadır kornerden goller buluyoruz. Nobre -basının tabiriyle- gol orucunu bozdu ve bizi öne geçirdi. İlk yarı vasat oynayan Tello, asisti yaptıktan 3-4 dakika sonra şık bir gol attı. Dakika 53 olduğunda durum 0-2'dı. Bu skor ve skorun getirmiş olduğu rahatlık bu sefer rakibin yalancı baskı kurmasına neden oldu. Bol bol orta yedik, topu iyi kullanıp iyi çıkabilsek daha erken bulabilirdik 3.golü. Serdar Özkan iki pozisyonda yine çıldırttı. Sonra da oyundan çıktı. Ardından son dakikalarda 3.golü bulduk. İmkanım olsa o golü Toraman'a yazdırırdım..

4 ay sonra deplasmanda kazandık. Gaziantepspor'u bu yıl 3.kez yendik. İkinci yarı başladığından beri 5 lig maçı oynadık. Evet, hücümda zorluklar çektik. Sadece 6 gol atabildik. Ancak bunun karşılığında da sadece 1 gol yedik. Tabii bu istatistik, verdiğimiz pozisyonları görmezden gelmemizi sağlamasın.

Şimdi sıra 2 gün boyunca oturup, rakiplerin çelme yemelerini beklemekte...Cuma'ları oynamanın da tek keyifli yanı bu olsa gerek...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Gaziantepspor - 2008/09 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2008/09

Hiç yorum yok: