7 Ocak 2012 Cumartesi

19.Hafta | Ankaragücü - BEŞİKTAŞ

Ankaragücü - BEŞİKTAŞ
Tarih: 8 Ocak 2012
Saat: 19:00
Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakem: Kuddusi Müftüoğlu

Rakip, sahaya A2 oyuncularıyla desteklenmiş bir kadro ile çıkacak, sezon başından bu yana zor günler geçiren ve büyük ihtimalle sezon sonunda küme düşecek olan Ankaragücü. Bu maç öncesi tek avantajları Mersin İdman Yurdu'nu haftaiçinde sürpriz şekilde yenmeleri ve bu maçı taraftarları önlerinde oynayacak olmaları. Bizi sevmemeleri, takımın zor durumda oluşu ancak aynı zamanda son maçlarını kazanmalarından ötürü iyi bir atmosfer yaratacaklardır.

Biz ise ikinci yarıya Eskişehirspor gibi bu ligin iyi takımlarından birini net bir skorla yenerek başladık. Zirve takibini sürdürmek adına bu maçı da kazanmamız şart. Mutlak favori biziz ve normal şartlar altında Eskişehirspor maçında oynadığımız oyunu tekrarladığımız takdirde bu maçı da rahatca kazanabiliriz. Yine de temkinli olmak ve ayaklarımızı yere iyi basmamız lazım...

Tribünlerde de güzel bir çekişme olacağından hiç şüphe yok... Ben de kaza-bela çıkmazsa maçta orada olacağım inşallah... SALDIR BEŞİKTAŞIM!

* İki takım Pazar günü ligde 97.kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 96 maçın 65'ini biz, 8'ini Ankaragücü kazandı, 23 maç ise beraberlik ile sona erdi. Bizim attığımız toplam 177 gole, Ankaragücü 64 gol ile cevap verdi.

* Bundan önce Ankara'da oynanan 46 lig maçının 25'ini biz, 6'sını Ankaragücü kazandı, 15 maç ise berabere sonuçlandı. Ankara'daki maçlarda attığımız toplam 71 gole, Ankaragücü 34 gol ile cevap verdi. 1982-83 sezonunda Ankara'da oynanması gereken karşılaşma ise Ankaragücü'nün cezası nedeniyle Bursa'da oynandı. Karşılaşma 1-1 beraberlik ile sonuçlandı.

* Ankaragücü'ne karşı Ankara'da oynadığımız son 13 maçtan 10'unu kazandık, 2'sinde berabere kaldık, 1'ini ise Ankaragücü kazandı.

* Bu maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nun geçen sezon yönettiği 1 maçta mağlup olduk, 1 maçta ise berabere kaldık. Bu sezon ise 9.hafta maçında Sivasspor'u 3-1 mağlup ettik.
TK Yarı Final 2.Maçı: Gaziantepspor 2:2 BEŞİKTAŞ
7.Hafta: Trabzonspor 1:0 BEŞİKTAŞ

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Ankaragücü - 2011/12 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2011/12 - 2.hafta / BEŞİKTAŞ 3-1 Ankaragücü

Hiç yorum yok: