3 Ocak 2012 Salı

18.Hafta | BEŞİKTAŞ - Eskişehirspor

BEŞİKTAŞ - Eskişehirspor
Tarih: 4 Ocak 2012
Saat: 20:30
Stad: BJK İnönü
Hakem: Yunus Yıldırım

Geçen sezon İnönü Stadı'ndaki son maçımızda ağırlamıştık Eskişehirspor'u. Türkiye Kupası'nı kazanışımızdan sadece 5 gün sonra oynanmıştı maç. Bu sezon ise ikinci yarının ilk maçında karşılaşıyoruz rakibimizle.

Bu sezon ki maçın çok daha çekişmeli geçeceği aşikar. İlk yarıyı Skibbe yönetiminde 4.tamamladılar ve artık play-off'a yavaş yavaş inanmaya başladılar. Diğer yandan, dezavantajları da yok değil. Bu maçta Dede, Diego ve Ediz cezalı oldukları için oynayamayacaklar. Eskişehirspor'un devre arasında teknik direktör değişikliiği yaşadığını da hesaba katmak gerek. Kısa süren devre arası sürecinde uyum konusunu ne denli atlattıkları bilinmez.

Bizde ise Quaresma'nın sakatlığı devam ediyor. Simao'nun oynayıp oynamayacağı veya oynarsa ne kadar katkı vereceği meçhul. Ancak İnönü'de puan kaybına da tahammül yok artık.

Maçın haftaiçi oynanacak oluşu Eskişehirspor taraftarının İnönü'ye gelişini fazlasıyla etkileyecektir. Yine de bu ligde deplasman tribününde olması en çok beklenen 4-5 takımdan biri her zaman Eskişehirspor'dur...

İkinci yarıya kazanarak başlamak için SALDIR BEŞİKTAŞIM!

* İki takım Çarşamba günü ligde 52.kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 51 maçın 24'ünü biz, 14'ünü Eskişehirspor kazandı, 13 maç ise beraberlik ile sona erdi. Bizim attığımız toplam 63 gole, Eskişehirspor 42 gol ile cevap verdi.

* Bundan önce İstanbul'da oynanan 25 lig maçının 14'ünü biz, 4'ünü Eskişehirspor kazandı, 7 maç ise berabere sonuçlandı. Eskişehir'deki maçlarda bizim attığımız toplam 35 gole, Eskişehirspor 19 gol ile cevap verdi.

* Eskişehirspor karşısında son 22 lig maçında sadece 2 kez kaybettik. İki takım arasında oynanan son 22 lig maçından 17'sini biz, 2'sini Eskişehirspor kazanırken, 3 maç ise berabere bitti.

* Bu maçın hakemi Yunus Yıldırım'ın geçen sezon yönettiği 3 maçın 2'sini kazandık, 1'inde ise berabere kaldıktan sonra penaltılarla Türkiye Kupası'nı kazandık. Yunus Yıldırım, bu sezon ise Bursaspor'u deplasmanda ve Orduspor'u Antalya'da 2-1 yendiğimiz maçları yönetti.
TK Final: BEŞİKTAŞ 6:5 (2-2) İstanbul BŞB
31.Hafta: BEŞİKTAŞ 2:0 Galatasaray
18.Hafta: BEŞİKTAŞ 5:1 Bucaspor

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Eskişehirspor - 2011/12 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2011/12 - 1.hafta / Eskişehirspor 2-1 BEŞİKTAŞ

Hiç yorum yok: