11 Eylül 2011 Pazar

Görünen Köy Klavuz İstemez; 2-1

Yola çıkmadan önce puan kaybını tahmin ettiğim bir maçtı Eskişehirspor deplasmanı. Arkadaşlarla skor tahmini yaptığımızda 1-1 demiştim. Kazanabilmek için 2 sezon önce Ekrem'in yine Eskişehirspor deplasmanında attığı gol tarzı bir gol gerekir diye düşünüyordum. Gösterdiğimiz performans tam beklediğim gibi olsa da, tahminimden de kötü bir sonuç elde ettik.
Bir kere Alania Vladikavkaz maçlarındaki görüntümüzden bir farkımız yoktu. Hala hazır değiliz, hala defansta büyük problemlerimiz var ve hala kanatlardan hiç verim alamıyoruz. Bunların yanına Eskişehir gibi ligin zor deplasmanlarından birinde şansın da büyük yardımıyla atılan bir golle 1-0 yenik duruma düşünce işiniz hiç kolay olmuyor haliyle. O 'beleş' golü, İsmail'in çabası ve Almeida'nın golüyle bir süreliğine gözardı edebilsek de, son 10 dakika içerisinde yenilen gol ve verilen pozisyonlar keyfimizi kaçırdı.

Keyfimizi kaçıran şeyler verilen pozisyonlarla sınırlı da değildi. Quaresma-Simao-Fernandes üçlüsünün 90 dakika boyunca tel tel dökülmesi ve -bana kalırsa- teknik direktörün yaptığı oyuncu değişiklikleri (son hakkı kullanmaması ve 2.hak için bu kadar beklemesi de buna dahil) de fazlasıyla keyfimizi kaçırdı.

Bunlara ek olarak BEŞİKTAŞ altyapısından çıkmış Batuhan'ın attığı golden sonra kendini kaybedip, sınırları aşması keyfimizin kaçmasında tuz-biber oldu. İnsanların sinirini hoplatan, attığı golden sonra aşırı sevinci ve maç sonu Eskişehirsporluları coşturmak için yaptığı hareketler tabii ki. Yoksa attığı gol gayet şıktı ve yapması gerekendi. Bu saatten sonra Batuhan'ın BEŞİKTAŞlılığına zerre kadar inanmadığımı da belirteyim son olarak.

Tribün olarak çok iyi olduğumuz söylenemezdi. Ancak ilk yarıda özellikle gol sevinci ve gol sonrası özel sayılabilir. Tribün performansımız, galip duruma geçebilsek çok daha farklı seyredecekti muhtemelen ancak bu nasip olmadı. Yine de İstanbul'dan, Ankara'dan, Antalya'dan gelenler ve Eskişehir'de var olan taraftarlarımızla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Eskişehirspor tribününün de fazlasıyla vasat olduğunu, sdece 2.golden sonra hareketlendiklerini, kişisel bazda gereksiz hareketler yapan insanların Eskişehirspor tribününde çok olduğunu da yazmak gerekir.

Velhasıl, özlem dolu ayları geçirdikten sonra daha iyi bir başlangıç isterdik. Ancak şu dönemde olmayacak duaya amin demeye gerek de yok. Takım kötü ve bu sinir harbi bir süre daha devam edecek, belli. Yine de kızamıyor ve Perşembe gününü beklemeye başlıyoruz tabii ki...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Eskişehirspor - 2011/12 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2011/12

Hiç yorum yok: