23 Aralık 2011 Cuma

İlk Yarıya Güzel Kapanış; 1-0

Oyuncularımızın, yoğun maç temposundan ötürü ister istemez konsantrasyon kaybına uğradıkları bir maç oldu. Birçoğu maç bitse de gitsek havasındaydı, ki şu sıkışık takvimden ötürü onlara hak vermemek elde değil.

Buna rağmen ilk yarıda biraz dikkatli ve becerikli olsaydık, soyunma odasına 3-4 farklı önde girebilirdik. Ekrem'in (ki kendisi maç boyunca en çok şut çeken oyuncumuz olabilir.) 5.dakikada kaçırdığı pozisyonla başlayan etkili hücumlarımız ilk yarı boyunca devam etti. Arada Almeida'nun golüyle de ilk yarıyı 1-0 önde kapadık. İkinci yarıda ise ne yapacağımızı bilemedik. Hem golü isteyip, hem de gol için yeterince özveri göstermedik. Veli'nin kaçırdığı inanılmaz pozisyonu unutmamak lazım elbette. O pozisyon gol olsaydı, daha rahat olacaktık tabii ki. Ancak son dakikalara sadece 1 farklı önde girmemize rağmen Karabükspor bizi tedirgin edecek bir oyun ortaya koyamadı. İleri çıkacak, gol atacak mecalleri yoktu sanki. Bunda Bülent Korkmaz'ın takımı fazlasıyla geride tutmasının da etkisi vardı elbette.

Günün güzellikleri Almeida'nın uzun süre sonra gol atması ve devre arasına kayıpsız girmemizdi. Bunun dışında Karabükspor'un tribüne çağrılması ve Karabükspor tribünüyle karşılıklı yapılan jestler de güzeldi elbette.

Ancak tribünün maçın keyifsizliğinden ötürü zaman zaman yanlış tezahuratlar yaptığını da belirtmek lazım. Her ne kadar rakibin oyunu bizi tedirgin edecek düzeyde olmasa da 85.dakikada Münir Özkul için bağırmak doğru değildi mesela. Bunun gibi birkaç örnek daha verilebilir. Bu tür futbol dışı tezahuratların maç sonu veya yeterli skor farkı elde edildiğinde yapılması en doğrusu. Yeni Açık başta olmak üzere tüm tribünlerde ciddi boşluklar olduğunu da yazalım. Yönetim hala geri adım atmadığına göre onlar bu tablodan gayet memnunlar herhalde ama biz değiliz, bu da böyle bilinsin...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Kardemir Karabükspor - 2011/12 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2011/12

Hiç yorum yok: