3 Aralık 2011 Cumartesi

Erceg-Hawkins Ortaklığı Galibiyeti Getirdi; 76-69

İlk 5: Can, Kemp, Hawkins, Erceg, Ersin

Maça Erceg'in basketleriyle etkili başlayan bizdik ve ilk 6 dakikayı 16-4 önde geçtik. Olin Edirne üst üste bulduğu 2 üçlükle farkı azaltsa da (16-10), periyot sonuna doğru tekrar toparlandık ve ilk periyotu 23-13 önde kapadık. İlk periyotta 13 sayıyla oynayan Erceg en etkili oyuncumuz oldu.

İkinci periyota da iyi başlayan bizdik ve bir ara skoru 28-15'e kadar taşıdık. Ancak ne olduysa o andan sonra oldu. Rakip hücumda bulduğu isabetli üçlüklerle ritmini bulurken, savunmayı da sertleştirdi ve yakaladığı 2-13'lük seri ile maça ortak oldu (30-28). İlk yarının son hücumunda da üçlük isabet bulan Olin Edirne, ilk yarıyı 35-36 önde kapadı.

Üçüncü periyota da iyi başlayan Olin Edirne oldu. Buldukları üst üste 3 üçlük ile farkı bir anda 10 sayıya çıkardılar (35-45). Aldığımız moladan sonra toparlanan ise biz olduk. Savunmada oyuna ağırlığımızı koymamızla ve kaptığımız topları hızlı hücumlarla sayıya çevirmemizle farkı azaltmaya başladık. Özellikle Hawkins'in hücumda ritmini bulmasıyla işimiz de kolaylaştı ve 4 dakika kala farkı 2 sayıya indirdik (49-51). Üçüncü periyot ise 56-56 eşitlikle sona erdi. Bu periyotta 11 sayı atan Hawkins maça tekrar ortak olmamızda en etkili oyuncu oldu.

Son periyota ise ilk yarının yıldızı Erceg'in basketleriyle başladık (61-56). Periyotun devamında da Erceg-Hawkins ikilisiyle hücumda sayılar bulmaya devam ettik ve maçtan 76-69 galip ayrıldık. Takımımızın bulduğu 76 sayının 52'sini sadece Erceg-Hawkins ikilisi kaydederken, maç boyunca sadece 5 oyuncumuz skor üretebildi.

Böylece takımımız, taraftarın Deron'lu süreçte olduğu kadar ilgi göstermediği maçta (yaklaşık 1000-1200 kişi vardı salonda) Olin Edirne'yi zorda olsa mağlup ederek , 8'de 7 yaptı ve zirve yarışına devam etti...

İstatistikler:
Zoran Erceg 27 sayı 5 ribaund 1 asist
David Hawkins 25 sayı 5 ribaund 5 asist
Can Akın 11 sayı 3 ribaund 4 asist
Marcelus Kemp 7 sayı 3 ribaund 4 asist
Ersin Dağlı 6 sayı 10 ribaund 2 asist
Barış Hersek 0 sayı 1 asist
Mehmet Yağmur 0 sayı 1 ribaund
Adem Ören 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2011/12

2 yorum:

Köfteci dedi ki...

Hawkins gerçekten canla başla oynuyor. Kemp'in tutuk olduğu maçta takımı aldı götürdü. Ersin de savunmada oldukça iyiydi.

Acaba Deron ve Semih'in yerine alınacak oyuncularla ilgili bir bilginiz var mı, veya oyuncu alınacak mı?

Ömer dedi ki...

Pivot transferinin en kısa sürede yapılması bekleniyor. Hatta bir dedikoduya göre 2-3 gün içerisinde bitecek bu transfer.

Ancak guard transferi için 19 Aralık beklenecekmiş. NBA'den kontrat kapamayan oyuncuların boşa çıkması bekleniyor. Hatta bu süreç belki biraz daha uzayabilir (Ocak başına kadar mesela) böylece Euroleague'den elenen takımlardan boşa çıkan oyuncularla da ilgilenilebilir.

Kesin olan şu ki pivot transferi daha önce yapılacak, ki şu an bizim için daha kritik bence de.