19 Aralık 2011 Pazartesi

6 Oyuncuyla Gelen Derbi Galibiyeti...; 73-65

İlk 5: Can, Serhat, Hawkins, Mensah-Bonsu, Ersin

Guard transferinin bu maça yetişmemesi ile ibre Galatasaray'a dönmüşken, Kemp ve Mehmet'in oynamayacağının da açıklanmasıyla favori maçın favorisi net şekilde Galatasaray olmuştu. Üstüne üstlük taraftar da bu maça Fenerbahçe maçında olduğu kadar ilgi göstermemişti ve salondaki taraftar sayısı 6000 civarındaydı.

Maç başlayıp, dakikalar geçtikçe hem takım, hem tribün hakkında fikirler değişmeye başladı. Maça iyi Hawkins ve Can'ın önderliğinde iyi başlayan ve ilk periyotun büyük bölümünde önde olan bizdik. Ancak ilk 8.5 dakikası 21-15 üstünlüğümüzle geçilen periyotun son 1.5 dakikasında savunmada çok basit sayılar yiyince Galatasaray 1-9'luk bir seri yakaladı ve ilk periyotu 22-24 önde kapadı. İkinci periyotun başında ise biz Erceg'in 4, Hawkins'in 2 sayısıyla Galatasaray'a 6-0'lık seriyle karşılık verdik (27-24). İlk yarının bitimine kadar da bu çekişme devam etti ve ilk yarıyı Lakoviç'in son saniye basketiyle Galatasaray 38-39 önde kapadı. İlk yarıda 16 sayı üreten Hawkins en skorer oyuncumuz olurken, ona en büyük katkıyı 8 sayı ile Can verdi. Mensah-Bonsu ve Erceg 5'er sayıyla oynarken, Ersin ise 4 sayı kaydetti.

İkinci yarıda ise sahneye Erceg çıktı. Üçüncü periyotta atmaya başladığı isabetli şutlarla bizi 52-43 öne geçiren Erceg'e, diğer oyuncularımızda yardım edince son periyota 59-51 önde giren taraf biz olduk. Son periyotun ilk 2 dakikasında da tek basket Erceg'in üçlüğüydu (62-51). İlerleyen dakikalarda ona Can, Hawkins ve Mensah-Bonsu da yardım edince fark iyice açıldı. Son periyotun ilk 7 dakikasında skor 12-4 lehimizeydi (71-55). Ancak Galatasarya, son dakikalarda yorgunluğa bağlı olarak yaptığımız gereksiz top kayıplarını iyi değerlendirdi ve farkı 8 sayıya kadar düşürdü. Buna rağmen maçtan 73-65 galip ayrılarak, Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'ı da mağlup etmiş olduk.

Kartal ve Barış'ın 2'şer dakika oynadığını bir kenara koyarsak, maç boyunca sadece 6 oyuncuyla mücadele ettik. Biz hücumlara topları Can ve bazen Hawkins ile getirmeye çalışırken, rakibin kadrosunda Ender-Tutku ve Lakoviç gibi önemli guard'ların olduğunu, biz Ersin-Erceg-Mensah üçlüsü ile pota altında direnmeye çalışırken, rakibin kadrosunda Andriç-Furkan-Cevher-Songalia ve zaman zaman Shumpert'in olduğunu, her şeyden önce rakibin bir Euroleague takımı olduğunu ve özellikle bu sezon üstün mücadele gücüyle bilinen bir takım olduklarını unutmamak lazım.

Bu arada Mensah-Bonsu'nun 270 derece dönerek bıraktığı turnike ve Ersin'in Lucas'a yaptığı blok gerçekten görülmeye değerdi...

Oyuncularımız büyük iş başardığı günde tribünümüzün de gayet iyi olduğunu belirtmek lazım. Takımın maça iyi başlamasının ve her geçen dakika bizi galibiyete daha çok inandırmasının da etkisi var elbette bunda. Pota arkasının ve Galatasaray bench'inin karşısındaki bir grup taraftarımızın sürüklediği tribün sonucunda Fenerbahçe maçındaki kadar kalabalık olmasak da, en az o maç kadar iyi tribün yapıldı.

Maç sonunda Kartal'ın üçlü için tribüne çağırılması ve galibiyetin Kartal'ın üçlüsüyle kutlanması çok güzeldi... Tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize bu galibiyetten ötürü tebrikler ve teşekkürler...

İstatistikler:
David Hawkins 21 sayı 4 ribaund 6 asist
Zoran Erceg 17 sayı 6 ribaund
Can Akın 14 sayı 2 ribaund 5 asist
Pops Mensah Bonsu 12 sayı 13 ribaund
Ersin Dağlı 6 sayı 3 ribaund
Serhat Çetin 3 sayı 1 ribaund 3 asist
Barış Hersek 0 sayı 1 ribaund
Kartal Özmızrak 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2011/12 - BEŞİKTAŞ vs. Galatasaray - Derbiler 2011/12

Hiç yorum yok: