2 Kasım 2011 Çarşamba

UEFA Avrupa Ligi 4.Grup Maçı | BEŞİKTAŞ - Dinamo Kiev

BEŞİKTAŞ - Dinamo Kiev
Tarih: 3 Kasım 2011
Saat: 20:00
Stad: BJK İnönü
Hakem: Tommy Skjerven

Bu maç, bir maçtan fazlası aslında. 90 dakika sonuna kazanılan ya da kaybedilen sadece 3 puan olmayacak. Getirisi-götürüsü çok daha fazla olacak. Bir kere Avrupa Ligi'ndeki kaderimizi büyük oranda belirleyecek bir maç. Kazanırsak şansımızı devam ettireceğiz, kaybedersek şansımızı çok zora sokacağız, beraberlikte ise nispeten ümitlerimizi koruyacağız. Diğer yandan oynayacağımız rakip Dinamo Kiev ve biz bu takıma son 9 ayda 3 kez mağlup olduk. İlk iki maçta toplam 8 gol yedik. Daha kötüsü olmaz derken, 2 hafta önce uzatmalarda yediğimiz gol ile yenildik. Anladık ki, uzatmalarda kaybetmek daha acıymış. 3 maçtır yenildiğimiz takıma yenmek veya yenilmek daha büyük mutluluk veya acı verecektir herkese. Bu yüzden bu maçın bir 'intikam' yanı da yok değil.

Umutlu muyuz? Açıkcası Sivasspor'a ilk yarıda verilen pozisyonlara bakınca umutlu olabilmek zor. Dinamo Kiev'in ilk maçta bulduğu pozisyonlar da hala akıllarda. Mersin İdman Yurdu maçıyla birlikte son 3 maçta 6 gol attık ve hücum ritmimizi tekrar yakaladık gibi gözüküyor. Becerikli ve şanslı olursak bu maçta da gol bulabiliriz. Ancak rakibi durdurup durduramayacağımız bu maçın kilit noktası olacak.

Bilet fiyatlarındaki büyük düşüş ile birlikte stadın da dolması bekleniyor. Her ne kadar yönetimin bu adımı çok daha önce atması gerektiyse de, bu maç öncesi böyle bir hamle yapılmasına da şükretmek gerekiyor.

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

- Takımımız, Perşembe günü Avrupa Kupaları'ndaki 156.maçına çıkacak. Daha önce oynanan 155 maçta 55 galibiyet, 30 beraberlik ve 70 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 192, yediğimiz gol sayısı 228.

- Dinamo Kiev maçı İnönü'de oynayacağımız 77.Avrupa Kupası maçı olacak. 76 maçta 40 galibiyet, 16 beraberlik ve 20 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 114, yediğimiz gol sayısı 74.

- Takımımız, Dinamo Kiev ile tarihinde 7 kez karşılaştı. Bu 7 maçta 1 kez biz, 5 kez Dinamo Kiev kazandı, 1 maç ise beraberlikle bitti. Bu maçlarda biz 4, Dinamo Kiev 17 gol attı.

- Takımımız, Dinamo Kiev maçıyla birlikte 10.kez bir Ukrayna temsilcisiyle karşılaşmış olacak. Daha önce Ukrayna temsilcileriyle karşılaştığımız 9 maçtan 2'sini kazanıp, 6'sını kaybettik, 1 maçta ise berabere kaldık. Bu 8 maçta toplam 6 gol atarken, kalemizde 21 gol gördük.

- Bu maç takımımızın Kasım ayı içerisinde oynadığı 24.Avrupa Kupası maçı olacak. Daha önce oynanan 23 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 12 mağlubiyet elde ettik. Attığımız 23 gole, rakiplerimiz 48 gol ile karşılık verdi.

- Avrupa Kupaları tarihimizde şu an kadromuzda bulunan Holosko ve Quaresma'nın 5, Almeida ve İbrahim Toraman'ın 3, Ekrem, Ernst, Guti ve Hilbert'in 2, Aurelio, Edu, Egemen, Necip ve Sivok'un ise 1 golü bulunuyor.

Maç ile ilgili sayfalar: Avrupa'da BEŞİKTAŞ I (İstatistikler) - Avrupa'da BEŞİKTAŞ II (Yıllara göre maç dağılımı) - 2011/2012 Avrupa Ligi - 2011/12 İstatistikler

Hiç yorum yok: