7 Kasım 2011 Pazartesi

Tribünüyle, Takımıyla Mükemmel BEŞİKTAŞ; 83-78

Maç öncesi salon değişikliğinin tribün ve takım üzerindeki olası etkileriyle ilgili soru işaretleri vardı hepimizin kafasında. Ancak maçın başından sonuna kadar rakibine 1 kez dahi öne geçme şansı vermeyen takım ve 11-12 bin civarı bir toplulukla Akatlar'ı aratmayan tribün tüm bu soru işaretlerinin yersiz olduğunu cümle aleme gösterdi.

İlk periyotu 28-20, ilk yarısı ise 47-34 üstünlüğümüzle geçilen maçın ilk 20 dakikasının kısa özeti Deron-Kemp ikilisi olabilir. Deron'un üçlüğü ile açılan maç, ona Kemp'in de yardım etmesiyle bizim adımıza çok 'farklı' bir hal aldı. İlk periyotun sonlarına doğru ilk kez çift haneli sayılara (25-15) çıkan farkı ilk yarı boyunca o civarda tutmayı başardık. Biz, ilk yarıda ürettiğimiz 47 sayının 30'unu Deron (17 sayı) ve Kemp (13 sayı) üzerinden üretirken, Fenerbahçe ise 34 sayıda kaldı.

İkinci yarıya da oyunun kontrolünü elinde bulundurarak başlayan bizdik. Periyot boyunca fark 10 sayı üzerinde dolaştı. Hatta periyot sonuna doğru maçtaki en büyük fark olan 17 sayıya da ulaştık (60-43 ve 62-45). Ancak periyot sonunu nispeten iyi oynayan Fenerbahçe son periyota girilirken farkı 14 sayıya düşürdü (64-50). Son periyotun başında Deron'un dört'lemesi ve Kemp'in yorulmasıyla ibre bir anda Fenerbahçe'ye döndü. Hakemler de bir iki kritik pozisyonda takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullanınca arkasına rüzgarı alan Fenerbahçe farkı kapatmaya başladı. Bu periyottaki ilk molamızı aldığımızda skor 67-61'di. Moladan dönüşte Deron'un asisti ve Semih'in sayısıyla 69-61 yapsak da, Fenerbahçe buna 5 ile cevap verdi ve maça tekrar ortak oldu. Maçın son anlarında 'kırılma noktası' diyebileceğimiz iki hücumu sayıyı çevirmiş olmamız büyük şanstı. Birincisi Erceg'in 71-68'ken boy avantajını kullanarak bulduğu üçlük isabet, ikincisi ise Fenerbahçeli oyuncular taktik faul yapmaya çalışacakken Deron'u tutamamaları ve Deron'un pozisyonu smaçla bitirip, skoru 81-76 yapışı. Özellikle ikinci kırılma anından sonra Fenerbahçe'nin geri dönüş şansı da kalmadı zaten.

Maç boyunca en büyük sorunumuz Semih'in boyalı alanda yalnız kalması ve kenardan gelen Ersin'in Fenerbahçeli uzunlara karşı ezilmesi oldu. Semih'in faul problemine girdiği dakikalarda Ersin'den de özellikle savunma ribaund'larında beklediğimiz katkıyı alamayınca Fenerbahçe maç sonunda 17 hücum ribaund'una ulaşmış oldu. Maç boyunca biz 61 şut kullanırken, Fenerbahçe ise 69 şut kullandı. Fenerbahçe'nin en büyük sorunu ise Ukiç ve Emir dışındaki tüm oyuncularından maç boyunca 1/14 üçlük isabeti bulmasıydı.

Maçı, Fenerbahçe koçu Spahija'nın da dediği gibi biz daha çok hakettik ve kazandık. Son periyotta faul problemleri ve hafif yorgunluk belirtilerine rağmen sendelesek de, yıkılmadık ve hakettiğimiz bir galibiyet aldık. Bu galibiyette NBA lokavtı bitmediği için bize bu maçta da ufak bir resital izleten Deron Williams'ın katkısının olması ayrı bir mutluluk tabii ki. Erceg, Kemp, Semih ve özellikle Deron'un daha rahat oynaması konusunda Can'dan olumlu katkılar alırken Hawkins ve Ersin'in istediğimiz katkıyı veremediğini de belirtmek lazım. Serhat ve Barış'ın da süre almadığının altını çizelim.

Maçın en akılda kalan hareketleri ise Semih'in Gist'e yaptığı müthiş blok ve ilk yarının son 2 dakikasında Deron-Ukiç arasında yaşanan üçlük savaşıydı. Deron'un maç boyunca resmen 'kudurttuğu' Ömer Onan'ı çaresiz ve çaresizlikle Deron'a yaptığı üst üste faulleri görmek ayrı bir güzellikti.




Sahada elde edilen galibiyetin yanısıra BEŞİKTAŞ tribünü de bu maçta bir sınavı geçmiş olmanın mutluluğunu yaşadı. Gerek sayı, gerek atmosfer açısından herhangi bir sorun yaşanmadı ve maç boyunca ortaya çok güzel görüntüler çıktı. Bayramın birinci günü olmasına rağmen kendilerinden fedakarlık yaparak salona gelen 10bin'i aşkın BEŞİKTAŞ taraftarını da tebrik etmek gerekiyor...

İstatistikler:
Deron Williams 21 sayı 5 ribaund 5 asist
Marcelus Kemp 19 sayı 1 ribaund 3 asist
Zoran Erceg 18 sayı 9 ribaund 1 asist
Semih Erden 10 sayı 7 ribaund 1 asist
Can Akın 8 sayı 2 ribaund 2 asist
Ersin Dağlı 4 sayı 2 ribaund
David Hawkins 2 sayı 3 ribaund 2 asist
Mehmet Yağmur 1 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2011/12 - BEŞİKTAŞ vs. Fenerbahçe - Derbiler 2011/12

2 yorum:

Adsız dedi ki...

fotoğraflar harika. gidenlerin de ayağına sağlık bayramın ilk günü. maçı izleyemedim ama tespitlerine oldum olası değer vermişimdir. maçı bir de senin ağından okumak iyi oldu kardeşim. sağolasın.

kiwi

Ömer dedi ki...

Eyvallah kardesim, sagolasin yorumlarin icin. Blogu hala takip eden nadir insanlardansin zaten :)