7 Kasım 2011 Pazartesi

Beyaz ve Siyah; 4-2


Yoğun maç temposundan çıkıp, bir nebze olsun dinlenme fırsatı bulacağımız döneme girmeden önce son viraj Gençlerbirliği maçıydı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybının ardından alınacak 3 puanın önemi daha da artmıştı. Kazandığımız takdirde haftayı ikinci olarak kapatma şansımız vardı üstelik. Maç bizim adımıza Ernst'in golüyle açılıp, Mustafa'nın golüyle fark 2'ye çıkınca ilk yarıda tablo bir anda 'BEYAZ'laştı. Her şey güllük güllistanlıktı. Son zamanlarda birçok maçta (Fenerbahçe, Sivasspor, Dinamo Kiev) başaramadığımız bir şeydi yakaladığımız fırsatları değerlendirerek 2.golü atmak ve rahatlamak. Bunu da başarmıştık ilk yarıda.

İkinci yarıda da her şey yolunda gidiyordu. Mustafa ile net bir gol pozisyonu da yakaladık ancak Mustafa kaleci açılmış olmasına rağmen topu soluna çekip, boş kaleye golü atmaktansa aceleci davrandı ve o net pozisyonu cömertce harcadı. O an, ne o, ne biz, o pozisyonun maçın kırılma anı olabileceğini düşünemezdik. Ancak ne yazık ki korkulan oldu ve o pozisyondan 30 saniye sonra ilk golü, 3 dakika sonra ikinci golü kalemizde gördük ve tüm tablo bir anda kararmaya başladı. Biz, daha maçın 2-0'dan 2-2'ye gelişini kabul edemezken, bana göre Cenk'in hatasından kaynaklanan bir gol daha yedik. Egemen'in o an Cenk'in nerede olduğunu pozisyon icabı görmesi çok zorken, Cenk'in kalesini terketmemesi gerekiyordu. O talihsiz pozisyonla beraber hem Egemen'in, hem takımın maça olan konsantrasyonu tamamen dağıldı ve akabinde de 4.golü yiyerek maçı 4-2 kaybettik.

10 sezon sonra Gençlerbirliği'ne yenilmek veya 3 puan kaybetmek değildi bu akşam bizleri üzen. Bizi üzen, 2-0 öne geçilen maçta skoru koruyamamak, 11 günlük süreçte yaşanan güzel serinin devamını getirememek ve büyük bir fırsatı tepmekti. İlk yarı her şey BEYAZ'dı, maç bittiğinde ise her yer SİYAH'dı. Yoğun tempodan kaynaklanan ve yeterli rotasyon yapılmadığı için baş gösteren yorgunluk (Carvalhal'in yorgunluk bazlı açıklamaları bu bağlamda çok düşündürücü ve şaşırtıcı), futbolcularımızın kişisel hatalarıyla birleşince sonuç da kaçınılmaz oldu... Canımız sağolsun...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Gençlerbirliği - 2011/12 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2011/12

Hiç yorum yok: