14 Eylül 2011 Çarşamba

UEFA Avrupa Ligi 1.Grup Maçı | BEŞİKTAŞ - Maccabi Tel Aviv

BEŞİKTAŞ - Maccabi Tel Aviv
Tarih: 15 Eylül 2011
Saat: 20:00
Stad: BJK İnönü
Hakem: Vladislav Bezborodov

Bundan önceki Avrupa Kupası kura çekimlerinde genelde zorlu ekiplerle eşleşirdik. Buna alışmak zor olsa da, son yıllarda bu durumu iyice benimsemiştik. Ancak biz, kura şanssızlıklarında da yeni bir boyuta geçtik. Bu kez hem futbol olarak zor bir grubun, hem siyasi boyutuyla problem yaratabilecek bir eşleşmenin içerisine düştük. Türkiye-İsrail arası ilişkilerin devlet bazında en gergin olduğu günlerde Maccabi Tel Aviv'i İstanbul'da ağırlayacak olmak, kura şanssızlığımızın tuzu biberi oldu.

Bu eşleşme, birçok tehlikeyi de beraberinde getirdi. Perşembe günü stadda nasıl bir ortam olacağını, ne tür olaylar çıkacağını şu an için kimse kestiremiyor. BEŞİKTAŞlı olmayan, kendini bir takım ideolojilere adamış birçok insanın rakip sadece İsrail takımı olduğu için stadda yer alabileceği konuşuluyor. Bu konudaki kötü referans ise Ankara'da geçtiğimiz yıllarda Türk Telekom'un bir İsrail ekibiyle aynı sebeple oynayamadığı basketbol maçı.

Futbolun konuşulmadığı, bir futbol maçının politik unsur haline getirildiği bu ortamda, hali hazırda formsuz olan takımımızın daha çok etkilenmeden 3 puanı alabilmesi umuduyla...

Bu arada Perşembe günü 28.yaş gününü kutlayacak Tomas Sivok'un da doğum günü kutlu olsun...

- Takımımız, Perşembe günü Avrupa Kupaları'ndaki 153.maçına çıkacak. 152 maçta 54 galibiyet, 30 beraberlik ve 68 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 186, yediğimiz gol sayısı 224.

- Maccabi Tel Aviv maçı Türkiye'de evsahipliğini yapacağımız 76.Avrupa Kupası maçı olacak. Daha önce oynanan 75 maçta 39 galibiyet, 16 beraberlik ve 20 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 109, yediğimiz gol sayısı 73.

- Takımımız, Maccabi Tel Aviv maçıyla birlikte 3.kez bir İsrail temsilcisiyle karşılaşmış olacak. Takımımız, daha önce 1999/2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Hapoel Haifa ile eşleşmişti. İnönü'deki ilk 1-1, Haifa'daki ikinci maç ise 0-0 sona ermiş, rakibimiz deplasmanda atılan gol avantajıyla turu geçmişti.

- Bu maç takımımızın Eylül ayı içerisinde oynadığı 48.Avrupa Kupası maçı olacak. Daha önce oynanan 47 maçta 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 21 mağlubiyet elde ettik. Attığımız 51 gole, rakiplerimiz 72 gol ile karşılık verdi.

- Avrupa Kupaları tarihimizde şu an kadromuzda bulunan Holosko ve Quaresma'nın 5, İbrahim Toraman'ın 3, Ekrem ve Ernst ve Guti'nin 2, Almeida, Necip ve Hilbert ve Sivok'un ise 1 golü bulunuyor.

Maç ile ilgili sayfalar: Avrupa'da BEŞİKTAŞ I (İstatistikler) - Avrupa'da BEŞİKTAŞ II (Yıllara göre maç dağılımı) - 2011/2012 Avrupa Ligi - 2011/12 İstatistikler

1 yorum:

Live News dedi ki...

Excellent blog.

Fancy the content I have seen so far and I am your regular reader of your blog.

I am very much interested in adding http://hayatsensin.blogspot.com/ in my blog http://southafrica-2010-fifa-worldcup.blogspot.com/.

I am pleased to see my blog in your blog list.

I would like to know whether you are interested in adding my blog in your blog list.

Hope to see a positive reply.

Thanks for visiting my blog as well !

Waiting for your reply friend !!!!!