30 Mayıs 2011 Pazartesi

%100 Yerli Kadro İle Tarih Yazmak... 72-65

Önce 18 maçlık normal sezonun ardından ligi ilk 4 sırada tamamlayan takımların katılacağı 2 etaplı mini bir lig oynanmasına karar verildi. Ardından bizim bu mini lig öncesi yabancı oyuncu transferi yapacağımız söylendi ve bu söylenti ile Galatasaray cephesi federasyonun bizi kolladığını iddia etmeye başladı. Günler geçti ve 4'lü finalin ilk etabı KKTC'nde başladı. Ancak biz, kadromuza yabancı oyuncu takviyesi yapmayarak, yolumuza %100 yerli kadro ile devam etmeye karar verdik.

1.etap maçları başladı ve hem Galatasaray, hem de biz ilk 2 maçı beklendiği üzere kayıpsız geçtik. 1.etabın son maçında ise derbi maçı vardı. Favori açık ara Galatasaray'dı. Ancak evdeki hesap, çarşıya uymadı. Baştan sona rakibiyle korakor bir mücadele veren takımımız, ilk periyotu 16-15 önde kapadı. İlk bittiğinde ise sadece 1 sayı farkla yeniktik (32-33). Muhtemelen biz de olmak üzere, maçı takip edenlerin büyük kesmi ikinci yarıda Galatasaray'ın maçı koparacağını düşünüyordu. Ancak bu yine mümkün olmadı. Üstüne üstlük ikinci yarının başında öne geçen ve sürekli maçı önde götüren de bizdik. Üçüncü periyot 54-49 üstünlüğümüzle geçilince, bizde ekran başında yavaş yavaş galibiyete inanmaya başladık. Son periyot heyecan fırtınası içinde geçerken her basketle zafere daha da yaklaştık. Aradaki farkın 4-5 sayının altına inmesine hiç izin vermedik ve maçtan da 72-65 galip ayrıldık.

%100 yerli kadromuzla, birçok yabancı oyuncusu olan ve bu yabancı oyuncularının da katkısıyla Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Galatasaray'ı mağlup ettik ve büyük bir zafere imza attık. Bu skorla rakibimiz kurulduğu günden beri yurtiçinde 2.kez yenilmiş oldu.

Şampiyonluk için hala büyük favori Galatasaray açıkcası. Ancak bu galibiyete sadece bir maç olarak baksak dahi fikrimiz değişmeyecek. Oyuncularımız ve teknik heyetimiz gerçekten büyük iş başardı. Şampiyon oluruz, olmayız o ayrı konu ama şu galibiyeti elde ederken ki o mücadele, hırs, azim ve coşku bile hepimize yetti.

Hepinize helal olsun...

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - Derbiler 2010/11

1 yorum:

Adsız dedi ki...

helal, helal, helal...