13 Şubat 2011 Pazar

9 Yıllık Seri Sona Erdi... 1-0

Bugün canımız yandı yine. Ancak bunun sebebi lige havlu atmak ya da altıncılığa düşmek değil. Bunun sebebi sezon başından bu yana güvendiğimiz Schuster'in bir türlü yaptığı hatalardan ders almamasıyla alakalı. Tribünün her fırsatta destek çıktığı bir insanın bile bile lades demesi canımızı sıkan.

3 haftadır belli oldu ki alanı daraltıp, kapanan takımlara karşı etkili olamıyoruz. Ancak buna rağmen ilk 45 dakikaları hiçe sayıp, herşeyi son 45'e, hatta bazen son 25-30 dakikaya sıkıştırmaya çalışıyoruz. Bu süreçte rakip bir de öne geçmişse, dakikalar geçtikçe dirençleri artıyor ve herşey daha da zorlaşıyor. Bunda bir delinin ortaya attığı 17'de 17, Demirören'in dile getirdiği 'kendi rekorumuzu kıracağız' beyanlarının da etkisi yok değil (Bkz: Bu hafta İstanbul BŞB ve Karabükspor'un aldığı sonuçlar).

Bizim yapmamız gereken şey, maça baskılı başlamak, ilk golü bulan taraf olmak ve ardından açılacak rakibe karşı fark yaratabilecek futbolcularımızla farka gitmek. Ancak son 3 lig maçında da bu senaryoyu bir türlü oyuna yansıtamadık ve yenik duruma düştüğümüz maçları lehimize çeviremediğimiz için puan kayıpları kaçınılmaz oldu.

Bu ligin İbrahim Üzülmez ile gitmeyeği aşikardı. Nitekim, daha ilk dakikada yerinde yeller esen İbrahim Üzülmez'in hatasıyla yedik golü. İbrahim Üzülmez'in hücumdaki etkisizliği de Simao'nun çabalarını boşa çıkardı. Buna karşılık, ikinci yarıda İsmail'in oyuna dahil oluşuyla daha efektif bir Simao gördük. Schuster, maç ilerledikçe doğru hamlelerle, maç başında sahaya sürülmesi kadroyu yakaladı. Yakaladı ancak bu bize bazı pozisyonlar bulmamızda yardımcı olsa da, puan çıkartmamızı sağlayacak golleri bulmamıza olanak tanımadı. Son 15-20 dakikada bulduğumuz pozisyonlar oldu ancak değerlendiremedik ve 9 yıl aradan sonra ilk kez Ankaragücü'ne yenilmiş olduk.

Bu kayıpla birlikte bırakın ilk 2'yi, 3 ve 4.sıralarla ilgili şansımızı da azalttık. Artık elde 2 kulvar kaldı ve ligde son 3 maçında 1 puan alabilen takımımız, 4 gün sonra bir diğer kulvarda çok önemli bir sınava çıkacak. İşin kötüsü, son 3 maçın bizim de güvenimizi iyice kırmış olması ve bu maçı hevesle değil de korkuyla bekleyecek olmamız...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Ankaragücü - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

Hiç yorum yok: