20 Şubat 2011 Pazar

22.Hafta | BEŞİKTAŞ - Fenerbahçe

BEŞİKTAŞ - Fenerbahçe
Tarih: 20 Şubat 2011
Saat: 19:00
Stad: BJK İnönü
Hakem: Cüneyt Çakır

Kadıköy'de oynanan maç öncesi şunları yazmıştım: Taktik-tekniği düşünmeye vakit ayıramadığım, gelecek haftaları ve ligin seyrini düşünmeden, tek bir maç olarak ele aldığım bir maç daha geldi, çattı. Bu maçların kazanılması, kazanılamıyorsa kaybedilmemesi gerekir. İsterse Fenerbahçe ile puan puana olalım, isterse 20 puan önümüzde veya arkamızda olsunlar.

Bunları yazarken, o maçtan 6 ay sonra bu maça bu yazıya uygun bir konumda çıkacağımızı düşünmüyorduk tabii. Şu an itibariyle rakibimizin 13 puan gerisindeyiz ve bizim için an itibariyle bu maçın derbi olmasından başka bir anlamı yok ancak biz her zaman olduğu gibi kazanmayı çok istiyoruz.

(2001/2002 sezonundaki derbiden bir görüntü)

Günden güne değişen tribün yapımız, Dinamo Kiev maçında dibe vurmamızı sağlamış olsa da, bu maçta sağ duyulu taraftarın kontrolü ele alacağı ve olası bir puan kaybında dahi Dinamo Kiev maçındaki kadar dağınık bir görüntü sergileyemeyeceğimizi düşünüyorum ya da düşünmek istiyorum. Diğer taraftan, Fenerbahçe tribününün de şampiyonluk potasına girmeleriyle beraber bu maçı daha da fazla beklediğini biliyoruz. Bu ülkedeki tribün derbisinin BEŞİKTAŞ-Fenerbahçe olduğunu düşünürsek, sahadakinin yanısıra tribünde de ayrı bir maç oynanacak ve o alanda da rakibimize üstünlük sağlamamız gerektiğini unutmamak lazım.

Alınan sonuçlar, son maçlarda oynanan futbol, moral ve motivasyon penceresinden baktığımızda favori Fenerbahçe. Ancak rakibin favori çıktığı maçlarda bizim daha rahat oynadığımız, genelde kaybettiğimiz Fenerbahçe maçlarının 'muhakkak' kazanılması gereken maçlar olduğunu da unutmayalım. Dolayısıyla, ibre Fenerbahçe'yi gösterse de, bizim bu maçı kazanma ve hatta kazanırken gövde gösterisi yapma olasılığımız hiç de az değil.

Kadroyu Schuster belirleyecek ancak maçı kazandıracak unsur her halukarda tribün olacak. Tribün takımına inanırsa, Perşembe günkü hatalar minimum'a indirilirse, bizim de fazlasıyla şansımız olacak.

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar:Derbiler 2010/11 - BEŞİKTAŞ vs Fenerbahçe - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11 - 5.hafta / Fenerbahçe 1-1 BEŞİKTAŞ

Hiç yorum yok: