15 Aralık 2010 Çarşamba

Kendini ve Takımını Küçülten Coach... 101-100

İlk 5: Chatman, Ignerski, Serhat, Cevher, Likholitov

Chatman, Chatman ve Chatman. Söylenecek çok birşey bırakmıyor bize aslında. Iverson yokken, onun oyunu domine etmesine ihtiyacımız vardı. O da yapması gerekeni fazlasıyla yaptı. 100 sayının 43'ünü tek başına attı. Hem de bunu fazla şut atarak değil, isabetli şut atarak yaptı; 12/14 ikilik, 1/5 üçlük, 16/18 serbest atış. Yetmedi 43 sayının yanına 7 ribaund ve 3 asist ekledi. Ancak iş Chatman ile bitmiyordu tabii. Likholitov ikinci yarı başında ribaundlarda iyi iş çıkartıp, double-double yapsa da, erken 5'ledi. Savunmada başarılı olamayan Ogilvy ve hücumda ritm tutturamayan Cevher ile oynayınca, zor anlar yaşamaya başladık.

Başlığın sebebi uzatmanın son 2 hücumunda 1 sayı farkla önde olduğumuz halde, savunma yaparak rakibi durdurmaya çalışmak yerine taktik faul yapmamız. Bu maçta Burak hoca oyuncularına resmen 'siz savunma yapamazsınız, en iyisi başka yollardan maçı kazanmasını deneyelim' dedi ve hem kendini, hem takımını küçülttü. Bu taktik bir kez denense belki birşey denemezdi. Ancak ilk taktik faulden sonra rakibin de aynı taktikle cevap vermesiyle tekrar 99-100 öne geçmiştik. Maalesef Burak hoca aynı taktikte ısrar edince, tekrar öne geçen (101-100) Hemofarm, maçı bir kez daha döndürmemize izin vermedi ve bu maçtan da yenik ayrıldık.

Neyse ki Asvel'in, Göttingen'i deplasmanda yenmesiyle herşey bitmedi. Şansımız az da olsa devam ediyor. Bizim için artık tel yol var, o da iki Göttingen maçını da kazanmak. 1 mağlubiyetle dahi şansımız tamamen tükeniyor. Bu yüzden bu maçı bir an evvel unutup, Perşembe günkü 'ya herro ya merro'luk maça konsantre olmamız gerekiyor...

Son söz Chatman'a gelsin: God bless you, Chatmania...

İstatistikler:
Mire Chatman 43 sayı 7 ribaund 2 asist
Michael Ignerski 19 sayı 9 ribaund 1 asist
Serhat Çetin 12 sayı 1 ribaund 4 asist
Fedor Likholitov 10 sayı 11 ribaund 1 asist
Cevher Özer 6 sayı 7 ribaund 1 asist
Andrew Ogilvy 4 sayı 1 ribaund
İsmail Çevik 3 sayı 2 ribaund 1 asist
Bekir Yarangüme 3 sayı 2 ribaund 0 asist
Cüneyt Erden 0 sayı 1 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - Avrupa'da Erkek Basketbol Takımımız

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ömer küçülten olmasın başlığa bir daha bak bence.

Ömer dedi ki...

Evet, bir yazim hatasi olmus. Duzelttim. Tesekkurler.