15 Aralık 2010 Çarşamba

UEFA Avrupa Ligi 6.Grup Maçı | BEŞİKTAŞ - Rapid Viyana

BEŞİKTAŞ - Rapid Viyana
Tarih: 15 Aralık 2010
Saat: 22:05
Stad: BJK İnönü
Hakem: Peter Rasmussen

Kaderde, Avrupa Kupaları'nda 'pozitif' anlamda formalite maçına da çıkmak varmış. Vay be diyor insanın ilk bakışta. İlk kez UEFA Kupası/Avrupa Ligi gruplarından çıktığımız bu sezon, vize işlemlerini son maça bırakmamamız çok güzel oldu. Halbuki bizzat ben, kuralar çekildikten sonra turu garantileyememiş olacağımızı düşünerek son maçın İnönü'de olmasını istemiştim. Meğer buna gerek bile yokmuş...

Bunun dışında farklı anlamlar da taşıyor bu maç tabii ki. Mesela 21 Ekim'den sonra İnönü'de oynanacak ilk Avrupa Ligi maçı bu maç. Yaklaşık 2 ay önce en son FC Porto'ya yenilmiştik ancak ondan sonraki iki maçtan 4 puan çıkartmayı başarmıştık. Bir diğer güzellik, Quaresma'nın Schuster tarafından oynatılacağının söylenmesi. Özledik Cigano'yu, hem de çok...

Son olarak üzücü bir özellik var. O da 2 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezamız nedeniyle bu maçın, ilk yarının İnönü'deki ve son taraftarlı maçı olması. Kapalı'nın o maça damga vuran performanslarını, etkisini, güzelliğini görmek için yaklaşık 5-6 hafta beklememiz gerekecek.

Avrupa Kupası istatistiğimizi düzeltmek için, Eskişehirspor yenilgisinin moral bozukluğunu atmak için ve belki de en önemlisi Avrupa Kupası puanımıza puan katabilmek için SALDIR BEŞİKTAŞIM!

- Takımımız, Rapid Viyana ile tarihinde 7 kez karşılaştı. Bu 7 maçta 2 kez biz, 4 kez Rapid Viyana kazandı, 1 maç ise beraberlikle bitti. Bu maçlarda biz 6, Rapid Viyana 14 gol attı.

- Takımımız, Çarşamba günü Avrupa Kupaları'ndaki 148.maçına çıkacak. 147 maçta 52galibiyet, 30 beraberlik ve 65 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 180, yediğimiz gol sayısı 214.

- Rapid Viyana maçı Türkiye'de evsahipliğini yapacağımız 73.maç olacak. 72 maçta 37 galibiyet, 16 beraberlik ve 19 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 103, yediğimiz gol sayısı 69.

- Bu maç takımımızın Aralık ayı içerisinde oynadığı 13.Avrupa Kupası maçı olacak. Daha önce oynanan 12 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde ettik. Gollerde ise durum 14-19 aleyhimize.

- Avrupa Kupaları tarihimizde şu an kadromuzda bulunan Bobo'nun 12, Nihat'ın 6, Holosko'nun 5, Nobre'nin 4, İbrahim Toraman ve Quaresma'nın 3, Ekrem ve İbrahim Üzülmez'in 2, Ernst, Guti, Hilbert, Necip ve Zapotcny'Nin ise 1 golü bulunuyor.

Maç ile ilgili sayfalar: Avrupa'da BEŞİKTAŞ I (İstatistikler) - Avrupa'da BEŞİKTAŞ II (Yıllara göre maç dağılımı) - 2010/2011 Avrupa Ligi - 2010/11 İstatistikler

2 yorum:

Vize İşlemleri dedi ki...

teşekkürler bilgilendirme için

Ömer dedi ki...

Beğenilmesine sevindim :)