20 Ağustos 2010 Cuma

Bayan Basketbol Takımımızın Yeni Yabancıları...

Bu 3 isimle anlaştığımız bazı basketbol sitelerinde yazılalı 10-15 gün oluyor aslında. Ancak ben işi garantiye almak için resmi siteden bir açıklama bekliyordum. Arada kaynadı gitti demek ki transferler çünkü açıklama gelmedi bir türlü. Bugün Bayan Basketbol Takımımızın resmi sitemizdeki kadrosuna baktığımda ise bahsi geçen oyuncuların kadroya dahil edildiklerini gördüm. Artık birşeyler karalama vakti gelmiş demek ki.

Bu yıl sezona 4 yabancıyla giriyoruz. 1'i geçen sezondan tanıdığımız bir isim, Kelly Santos. Geçen sezonun ikinci yarısında takıma dahil olmuştu Brezilyalı oyuncu ve 10 maçta 17.1 sayı 7.6 ribaund ortalamaları tutturmuştu. Kısa sürede bu kadar etkili olmuş bir oyuncu ile tekrar anlaşmak güzel oldu.

Yeni transferlerimizden biri de Brezilyalı bu arada. Santos'tan beklenen katkı gelince gözler Brezilyalı oyunculara çevrilmiş demek ki. Iziane Castro Marques anlaştığımız isim. Geçen sezonu Polonya'da geçirmiş, 28 yaşında ve hem guard hem forvet mevkiilerinde oynayabiliyor. Aynı zamanda Brezilya Milli Takımı'nda da uzun süredir forma giyen bir oyuncu kendisi.

Diğer bir yeni transferimiz Iveta Salkauske ise Litvanyalı. Kariyeri boyunca Fransa, İspanya ve Slovakya liglerinde mücadele etmiş. 28 yaşında ve pivot. 2007'ye kadar da milli formayı giymiş bir oyuncu.

Son transferimiz ise Rus oyuncu Anastasia Pimenova. Kendisi geçen sezon FIBA Eurocup'ta aynı grupta yer aldığımız Rus takımı Chevakata'da oynuyordu. Hatta bize iki maçta toplam 31 sayı attı. 29 yaşında ve guard/forvet pozisyonlarında oynayabiliyor aynı Iziane gibi.

Yerli rotasyonumuzun genişlemesi ve kaliteli yabancı oyuncuların takıma katılmasıyla şampiyonluktan veya finalden bahsedebilecek seviyeye geldik. Ancak her sezon yaşanan maddi sorunların bu sezon yaşanmayacağının garantisi yok. Yine de yeni sezona umutla bakmamak ve ümitli başlamamak için bir neden yok.

Yeni transferlerimiz hayırlı olsun...

Hiç yorum yok: