27 Ağustos 2010 Cuma

Avrupa Ligi L Grubu'ndayız (Nostalji Grubu)

Ön elemede daha önce karşılaştığımız HJK Helsinki'yi eledikten sonra bu kez gruplarda 2'si yakın tarihte olmak üzere geçmişte karşılaştığımız 3 takımla eşleştik. Haliyle grubun benim nazarımda adı 'Nostalji Grubu' oldu.

Rapid Wien ile bundan önceki turda da eşleşme şansımız vardı ama onlar Aston Villa'ya çıktılar ve dün deplasmanda 3-2 galip gelerek, Aston Villa'yi üst üste 2.kez elediler (evet geçen sene de aynı turda aynı rakibi elemişlerdi). Bizim de Rapid Wien'le geçmişten kalan baya anımız var. 3 kez eşleşip, 3'ünde de elediğimiz, oynadığımız 6 maçtan 1 galibiyet 1 beraberlik çıkarabildiğimiz bir takım Rapid Wien. Bu kez kaçarı yok, şimdiden söyleyelim...

CSKA Sofya'yı herkes hatırlar zaten. İlk maçı son 10 dakikada atılan 2 gol ile kazanmış, deplasmanda ise 90 dakikayı 2-0 yenik tamamlamıştık. Ancak uzatmada Bobo ve Nobre'nin golleriyle elemeyi başarmıştık kendilerini. Bu son 11 yılda 3.Sofya ziyaretimiz olacak ayrıca (2000/2001 Levski Sofya).

Ve en ilginç eşleşme pek tabii ki Porto eşleşmesi. Quaresma'dan dolayı kötü anılar var Porto ile aklımızda, 90.dakikada yenilen gol gibi. Artık Quaresma bizde ve güç faktörleri değişmiş durumda. Hani Porto'dan güçlüyüz diyemesek de, onların o kadar güçlü, bizim ise o kadar güçsüz olmadığımız aşikar.

Fikstürü bekliyoruz artık. İlk ve son maçı İnönü'de oynayacak bir fikstür çekersek iyi olacak. İlk maçı İnönü'de oynamak önemli çünkü hemen ardından Fenerbahçe derbisi var. Son maç ise turu garantilememişsek tribün desteğini kullanabilmek için. Haydi hayırlısı...

Not: Rapid Wien'i bilen kendimi kutlasam mı karar veremedim. Kararı maçlardan sonraya bıraktım :)

Hiç yorum yok: