6 Haziran 2010 Pazar

Yıldız Erkek Basketbol Takımımız Türkiye Üçüncüsü!; 60-76

Cumartesi günü yarı final mücadelesinde Efes Pilsen'e yenilerek şampiyonluk şansını kaybeden Yıldız Erkek Basketbol Takımımız, turnuvanın son gününde bugün üçüncülük maçında Galatasaray ile karşılaştı.

Başabaş bir mücadele ile geçen ilk periyotu Galatasaray 16-12 önde kapadı. Rakibimiz ikinci periyota da iyi başlayınca devrenin bitimine 4 dakika kala fark 11 sayıya kadar çıktı (28-17). Ancak alınan mola sonrasında Takımımız toparlandı ve yakaladığı 3-14'lük seri ile skoru eşitledi ve ilk yarı 31-31 eşitlikle sona erdi.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikaları ise karşılıklı basketlerle geçildi. Bu periyotun ilk 3.5 dakikası geçildiğinde Galatasaray 40-38 öndeydi. Ancak tekrar vites arttıran Takımımız, periyotun geri kalanında yakaladığı 6-19'luk seri ile önce öne geçti, ardından farkı çift haneli sayılara çıkardı (46-57). Son periyota büyük bir avantaj ile giren Takımımız, son 10 dakikada rakibine maça ortak olma şansı vermedi ve maçtan 60-76 galip ayrıldı ve turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

Takımımızda, turnuvanın genelinde başarılı maçlar çıkartan Umut Can Erol 29 sayı üreterek en skorer oyuncumuz olurken, toplam 8 farklı oyuncumuz skora katkı yaptı.

Takımımız ayrıca, bundan önce yapılan toplam 34 Yıldız Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası'nda bir derece elde edemeyen kulübümüze bir ilki yaşatmış oldu. Bu takımda bulunan birçok oyuncumuz geçen sezon Küçükler kategorisinde kulübümüze şampiyonluk yaşatarak zaten bugünlerin sinyallerini bizlere vermişti.

Tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize bu güzel başarıdan dolayı tebrikler...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Efes 1.
Karşıyaka 2. sırayı aldı..