21 Haziran 2010 Pazartesi

Erkek Basketbol Takımımızdaki Gelişmeler

Erkek Basketbol Takımımızın Durumu başlıklı yazıyı yazdıktan sonra şubemizde birçok gelişme yaşandı. Bu gelişmeler sonucu 4 yerli transfer yapıldı ve 1 yabancı oyuncumuzla tekrar anlaşıldı.

Bekir Yarangüme, Mustafa Abi, Serhat Çetin ve Cüneyt Erden kadroya eklendi. Bu 4 oyuncunun -yanılmıyorsam- 3'ü (Cüneyt hariç) ile 1+1 yıllık sözleşmeler imzalandı. Bu açıdan da yönetim şaşırttı bizleri.

Bekir Yarangüme: 70'li yıllarda gelen tek şampiyonluğumuzdan sonra yaşadığımız en büyük başarı olan 2004/2005 Play-off finali kadrosunda da vardı Bekir. O sezon kendini göstererek Ülkerspor'a transfer oldu zaten. Bizden gittikten sonra bize karşı da çok iyi maçlar çıkardı. Akatlar'da attığı üçlüklerle canımızı çok yakmıştı. 33 yaşına gelmesine rağmen Galatasaray dahil birçok kulüpten teklif aldı bu dönemde, ancak bu tekliflere rağmen bizi seçti.

Mustafa Abi: Daha önce formamızı giymiş bir diğer oyuncu da Mustafa Abi. 2003/2004 sezonunda El Amin'li, Ayuso'lu kadronun bir parçaşıydı. O sezon 11.7 sayı ortalaması tutturmuş ve o oyunu sayesinde Efes Pilsen'e transfer olmuştu. Geçen sezon işe İTÜ'de 20 sayı ortalaması ile oynamış. 2008/2009 sezonunda sakatlıklar nedeniyle oynamayan, geçen sezon 2.ligde mücadele eden ve haliyle gözlerden ırak olan Mustafa Abi sadece 31 yaşında.

Cüneyt Erden: Tam bir basketbol gezgini. BEŞİKTAŞ, kariyerindeki 8.takım olacak. Kariyeri boyunca o da canımızı acıtan şeyler yaptı. Torino'da attığı son saniye üçlüğü en unutulmazı. Tek yabancıyla direnmeye çalıştığımız bir Tofaş serisinde de Abdi İpekçi'de ilk yarı biterken orta sahadan attığı son saniye üçlüğü hala aklımda. Guard rotasyonu için iyi hamle ama yine de büyük beklentilere girmemek lazım.

Serhat Çetin: Karşıyaka ve Alpella'da geçen iki başarılı sezondan sonra (sayı ortalaması 10 ve 12 o sezonlarda) Fenerbahçe'ye gitti ve 2 sene bench'te oturdu. Fenerbahçe'nin futboldan alışkın olduğumuz genç oyuncuları çürütme geleneğinin basketbol şubesi oldu. Oynamak için, kendini göstermek için seçebileceği en doğru adresi seçti. Çok süre alacak, kendini gösterme fırsatı bulacaktır...

Ve son 2 gündür Mire Chatman ile tekrar anlaştığımız söyleniyor. Geçen sezon en kritik haftalarda takımı baltalayacak bir harekette bulunmuştu. Federasyon tarafından verilen cezası bitti. Sanırım kendini affettirmek ve gönül borcunu ödemek için bizimle kalacak. Burak Bıyıktay'ın da hızlı hücumları için vazgeçilmez parçalardan biri olunca kalması doğal tabii.

4 yerli oyuncu, kadroda bulunan Cevher ve Arın, tekrar anlaşılan Chatman ve tekrar anlaşılması gündemde olan Likholitov ile 8 kişilik bir kısmı belirlendi kadromuzun. Belki bir iki yerli transferi daha düşünülebilir. Ve yapılacak yabancı transferleri var daha... Ancak geçen günkü yazıdan bu yana olumlu şeyler olduğunu söyleyebiliriz takımımızda.

Hiç yorum yok: