3 Mayıs 2010 Pazartesi

Ezberbozan Kartal; 76-80

İlk 5: Engin, Muratcan, Newley, Cevher, Likholitov

Takım, basketbolla ilgilenen birçok kişinin olduğu gibi benim de ezberimi bozdu bugün. Akatlar'da 100 sayı yenilerek kaybedilen maçtan sonra Ankara'da 2'de 0 yaparak, 3-1 ile eleniriz diye düşünüyorum, doğruya doğru. Ancak Pazar akşamı çok güzel bir şekilde ters köşeye yattık.

İlk periyot (11-19) ve ikinci periyotun başında Galatasaray maçının kopyasını yaşadık ve bir ara farkı 16 sayıya kadar çıkardık (19-35). Ancak kalan sürede rakibin 12-3'lük serisi ile soyunma odasına 31-38'lik üstünlükle gidebildik. Üçüncü periyotta da beklenilen oldu ve bir ara Türk Telekom 48-44 öne geçti. Galatasaray maçı ile bu maç arasındaki farklılıklar ise o dakikada başladı. Takım, periyotun kalan kısmında güzel bir geri dönüş yaptı. Periyot bitimine az bir süre kala 52-50 Türk Telekom lehine olan skor, periyot sonunda 53-59'la bize dönmüştü.

Son periyotta da üstünlüğümüzü kör topal devam ettirirken bu kez hakemler çıktı sahneye. Cevher'e çaldıkları teknik faul resmen komediydi. 66-69 üstünken, ne olduğunu anlamadan 72-69 yenik duruma düştük. Ki maçın bitimine de az bir süre kalmıştı ve Cevher de 5.faulunu alarak oyun dışı kalmıştı. Ne olduysa o dakikadan sonra oldu. Newley'nin skorsal katkısı devam etti. Haluk'un şans yardımıyla soktuğu şut da imdadımıza yetişti. Kalan sürede taktik faullere başvuran Türk Telekom'un beklentilerini de boşa çıkarınca, sahadan 76-80 galip ayrılmış olduk.

Avantajımızı geri aldığımız ve en kötü ihtimalle Cuma günü Akatlar'a taşımaya hak kazandığımız seride hala Engin'i yeterince kullanamıyoruz. Bugün de 3 sayıda kaldı kendisi. Asıl sorun, ilk maçta sakatlığı nükseden Perry'den de iyi bir katkı alamamamızdı. O da 3 sayıda kaldı. Hal böyle olunca iş Newley-Cevher ikilisine düştü. Bu ikilinin ürettiği 47 sayı sürükledi maç boyunca bizi. Likholitov'un yine erken faul problemine girmesi de sıkıntıya soktu bizi. Ancak Fletcher'in beklenenin üzerindeki katkısı bu maçta da sürünce işimiz nispeten kolaylaştı.

Artık Salı günü daha rahat olacak taraf biz olacağız. İlk hedef tabii ki Salı günü seriye son noktayı koymak. Ancak bunu yapamasak dahi dünyanın sonu değil. Akatlar'da bir şansımız daha olacak....

Tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize bu güzel ve anlamlı deplasman galibiyetinden dolayı teşekkürler ve tebrikler...

İstatistikler
Brad Newley 25 sayı 7 ribaund 1 asist
Cevher Özer 22 sayı 11 ribaund 1 asist
Kevin Fletcher 10 sayı 2 ribaund
Fedor Likholitov 8 sayı 6 ribaund
Muratcan Güler 7 sayı 4 ribaund
Marque Perry 3 sayı 3 ribaund 3 asist
Engin Atsür 3 sayı 3 ribaund 2 asist
Haluk Yıldırım 2 sayı 3 ribaund 4 asist
Adem Ören 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

Hiç yorum yok: