21 Mart 2010 Pazar

Top Kayıpları ve Hücum Ribaundları; 77-71

İlk 5: Muratcan, Newley, Haluk, Cevher, Baxter

Chatman ve Perry'nin sorunları yetmiyormuş gibi, bugün de Engin'den yoksun çıktık maça. Fletcher ve Newley'nin de serumlarla maça hazırlandığını ve idman yapamadan maça çıktığını belirtelim. Herhalde sezon boyunca yaşadığımız sakatlıkları, şanssızlıkları yazsak buradan Bağdat'a yol olur.

1 numarasız çıkılan maçta topu getiremeyişimiz, 1.periyotta arka arkaya yaptığımız top kayıpları işleri daha da zorlaştırdı. İlk maçta sürklase ettiğimiz Kepez Belediyesi, sanki o maçın rövanşını alıyordu. Biz ise daha çok Chatman'dan yoksun çıktığımız Bornova Belediyesi kupa maçındaki gibi savruk ve ne yaptığımızı bilmeden oynuyorduk. Bu şartlar altında geçen ilk 10 dakikayı 27-13, ilk yarıyı ise 42-31 yenik kapadık.

Üçüncü periyotun sonuna kadar değişen bir şey de yoktu maçta. Hatta bir ara fark 16 sayıya (55-39) kadar çıktı. Ancak periyotun son 1 dakikasında yakaladığımız 2-9'luk seri ile son periyota ümitenerek ve farkı 9 sayıya düşürerek (57-48) girdik.

Son periyotta da farkı kapatmaya devam ettik ve maçın bitimine 3 dakika kala ilk kez öne geçtik (66-68). Ancak ne olduysa o an oldu. Takım yine aksamaya başladı. Üst üste verdiğimiz hücum ribaundları ile Kepez Belediyesi 1 hücumda 2-3 kez sayı arama şansına erişti bazı pozisyonlarda. Yapılan istemdışı faulleri kaçıran Kepez Belediyesi'ne birçok pozisyonda tekrar hücum etme şansınız verdik. Sonucunda da 16 sayıdan geri gelip öne geçtiğimiz maçı rakibe hediye etmiş olduk 77-71 mağlup olarak.

Bugün Likholitov'un forma giymediğini de belirtelim. Sebebi neydi bilmiyorum. Ancak bildiğim birşey var ki bu kadar ribaund sıkıntısı çekilirken kendisi denenebilirdi. Tabii sakatlık gibi bir problemi varsa, o ayrı.

Banvit'in de kazanmasıyla üçüncülük zora girdi. 2 galibiyet fark oluştu ve Banvit'le deplasmanda karşılaşacağız iki hafta sonra. Bundan sonra ki hedef dördüncülüğü korumak üzerine olacak gibi gözüküyor. Tabii biz bu kadar şanssız ve saha içinde bugün kü kadar beceriksiz olursak, onu korumamız da zorlaşacak...

İstatistikler
Lonny Baxter 14 sayı 6 ribaund 1 asist
Kerem Özkan 14 sayı 5 ribaund
Brad Newley 14 sayı 3 ribaund 1 asist
Haluk Yıldırım 13 sayı 5 ribaund 3 asist
Cevher Özer 10 sayı 3 ribaund 1 asist
Muratcan Güler 4 sayı 0 ribaund 1 asist
Kevin Fletcher 2 sayı 1 ribaund
Adem Ören 0 sayı 2 ribaund
Arın Soğancıoğlu 0 sayı 1 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

Hiç yorum yok: