6 Şubat 2010 Cumartesi

TBL 18.Hafta | BEŞİKTAŞ - Mersin BŞB

BEŞİKTAŞ - Mersin BŞB
Tarih: 7 Şubat 2010
Saat: 13:30
Salon: Akatlar Arena
TV: Spormax
Geçen sezon da bu zamanlarda karşılaşmıştık Mersin BŞB ile. 17.hafta maçıydı ve Akatlar'daydı. İlk periyottan itibaren ağırlığımızı koyup, 21 sayılık rahat bir galibiyet almıştık. Tek fark, geçen sezon ki Mersin BŞB yarın karşılaşacağımız Mersin BŞB'ne göre daha iyi durumdaydı. Geçen sezon ilk 16 haftada 8 galibiyet almışlardı ve orta sıralardaydılar. Bu sezon ise 17 haftadan 4 galibiyet çıkartabildiler ve tehlike bölgenin tam göbeğindeler. Bu bilgilere ek olarak Ahmet Kandemir'in görevinden ayrıldığını da ekleyelim. Doğru yabancı seçimleri ile bilinen Ahmet hoca'nın bu sezon takıma kazandırdığı oyunculardan umduğunu bulamaması hem takımın şu anki durumunun, hem de kendisinni istifasının en önemli sebebi elbette.

Biraz da kendimize bakalım. Yabancı kontenjanı hakkındaki belirsizlik sürüyor. Kongre sonrası 125 bin dolar'lık ek ücret yatırıldı mı bilmiyorum. Yatırıldıysa tribüne çıkacak yabancı kim olacak diye düşünmeyi bırakacağız. Tabii burada Baxter'ın gidip gitmeyeceği de önemli. Şu anlık gitmeyecekmiş gibi gözükse de sağı solu belli olmaz.

Yabancılarımızdan Likholitov oynasa, savunmada daha dirençli oluyoruz, hücumda ise Baxter'ın yokluğunda biraz daha etkisiz kalıyoruz. Bir ikilem söz konusu. Yine de Likholitov'u tercih ederdim ben olsam. Yenilgilerin 90+ sayılar yenilerek alınması hoş olmuyor.

Chatman konusu var bir de. İsmail Er'in sallama haberi yüzünden kısa süreliğine ortalık karıştı. Neyse ki, herhangi bir sorun çıkmadı bunun sonunda. Yarın sahada olacak ve büyük kozlarımızdan biri olacak her zaman ki gibi.

Zorlanacağımızı sanmıyorum. Belki çekinebilirdim küme düşme hattındaki bir Mersin BŞB'den ancak coach değişikliği sonrası umutlarım arttı. Hedef maç olarak bu maçı da seçeceklerini sanmıyorum zaten. Banvit'in Fenerbahçe'yi yendiği bu haftayı kazanarak kapatmamız farz oldu. Saldır BEŞİKTAŞIM...

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - BEŞİKTAŞ 93-72 Mersin BŞB 2008/09 - 3.Hafta Mersin BŞB 74-85 BEŞİKTAŞ

Hiç yorum yok: