14 Eylül 2009 Pazartesi

Şampiyonlar Ligi 1.Grup Maçı | BEŞİKTAŞ - Manchester United

BEŞİKTAŞ - Manchester United
Tarih: 15 Eylül 2009
Saat: 21.45
Stad: BJK İnönü
Hakem: Nicola Rizzoli
Geldi çattı büyük heyecan. 1 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi arenasına geri dönüyoruz. Rakip son 2 yılın finalisti Manchester United. Bir başlangıç için olabilecek en riskli maçlardan biri, hele ki şu anki durumumuz itibariyle. Farklı bir yenilgiyle kulüp iyice kaosa sürüklenebilir, ya da bir galibiyet ile takım ve moraller ivme kazanabilir. Sorsalar, kuşkusuz son maçta konuk etmek isterdik kendilerini (Bakınız: Liverpool'un Galatasaray'a 3-2, Manchester United'ın Fenerbahce'ye 3-0 yenilmesi). Ancak şartlar izin vermedi, yapacak bir şey yok...

Maçın İnönü'de olması en büyük avantajımız. Evimizde oynadığımız maçlardaki istatistiğimiz, deplasmandaki maçlarımıza göre oldukça iyi. İstanbul'da oynanan 11 grup maçında 6 galibiyet 1 beraberlik 4 mağlubiyetimiz var. 12 gol atıp, 10 gol yemişiz. Diğer yandan, İnönü'deki maçların bizim açımızdan ciddi bir de açıklaması var; Gol attığımız tüm karşılaşmaları kazanmışız. Gol atamadığımız 5 maçtan 4'ünde yenilmişiz, bir Leeds United beraberliği var. Demek ki gol attık mı kazanılan moral ile daha dirençli bir futbol ortaya koyuyoruz.

Rakip ile ilgili en büyük avantajımız ise haftasonu oynayacakları Manchester derbisi. Değişik Manchester United taraftar forumlarına birkaç gündür göz atıyorum ve gördüm ki bir çoğu bu maçın 5 telafisinin olduğunu, ancak Manchester City maçının her zaman oynanmadığını yazmış. Özellikle Manchester City'nin lige harika bir giriş yapıp, oynadığı 4 maçı da kazanmış olması onları daha da hırslandırmış belli ki. Umarım oyuncuları ve teknik direktörleri Alex Ferguson da bu tip bir düşünce içerisindedir.

Bu maçın bir diğer önemli yanı ise son 2 yılın finalisti ile oynayacağımız için göz önünde olacak olmamız. En basitinden Kanada'da bile canlı yayınlanacak maçımız. Bu yüzden iki kat önemli bir maç bu. Hem tribün, hem futbol olarak kendimizi bir kez gösterme şansımız var tüm Avrupa'ya.
Blog geçen Eylül'de açıldıktan kısa süre sonra Uefa Kupası'ndan elenmiş, Avrupa maceramızı doyamadan, burada yazıp çizemeden kapatmıştık. Bu sezon ise önümüzde en az 6 maç var. Bu sayıyı 8'e, 10'a çıkarmak için azımsanmayacak da bir şansımız var.. Gazamız mübarek olsun...
SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Hiç yorum yok: