4 Temmuz 2009 Cumartesi

Yeni sezonda da Eurocup'tayız!

Günler geçtikce yeni sezonda takımlarımızın hangi Avrupa Kupalarında mücadele edecekleri de yavaş yavaş şekilleniyor. Erkek Basketbol Takımımızın hangi Avrupa Kupası'nda mücadele edeceği de merak konusuydu. Bugün, Eurocup resmi websitesinde yapılan açıklamaya göre takımımız, son yıllarda olduğu gibi bu yıl da Eurocup'ta mücadele edecek.

Ancak Takımımız bu yıl geçmiş yılların aksine kupa'ya direkt katılmayacak ve bir ön eleme turu geçmesi gerekecek. Ön eleme turu kura çekimi 8 Temmuz günü TSİ 14'te İspanya'nın Barcelona şehrinde yapılacak.

Takımımız, 16 takımın birbiriyle eşleşeceği ön eleme kuralarına seribaşı olarak girecek. İşte takımımızın muhtemel 8 rakibi; Apoel Nicosia, BC Donetsk , Brose Baskets, Chorale Roanne Basket, Dexia Mons-Hainaut , Eclipsejet Amsterdam, VEF Riga, WBC Kraftwerk Wels.

Takımımız, eğer kupaya ön eleme turunda veda ederse, ülkemizi bir diğer Avrupa Kupası, Eurochallenge'da temsil etmeye devam edecek.

Takımımız, hatırlanacağı üzere 2 yıl önce o zamanki adıyla Uleb Cup olan kupada Çeyrek Final oynamış, geçen sezon ilk kez Eurocup adı altında düzenlenen organizasyonunda ise grup maçlarını 3 galibiyet 3 mağlubiyet ile üçüncü olarak tamamlamıştı.

Hiç yorum yok: