10 Mayıs 2009 Pazar

Çifte Kupa'ya '4' kala, sevinçten '4' köşe!

9.hafta'ya lider girmiştik en son. 2 Kasım günü Kayseri'de hem yenilmezliğimizi, hem liderliğimizi kaybetmiştik. Yarım sene'den fazla geçti liderliği geri almamız. 2 Kasım-9 Mayıs arası çok sıkıntı çektiğimiz de oldu, çok sevindiğimizde. 9 Mayıs'ta ise çok sevindik. Çekirge 2 kere sıçramış, biz bunları değerlendirememiştik. 3.sıçrayışında da liderliği alamamak, bizden çok şey götürürdü. Neyse ki bu sefer son farklı oldu.

31 Mayıs'a kadar ki süre liderlik hasretiyle geçen süreçten çok çok daha kısa. Ancak bu kısa süreç bir o kadar zorluk ve stres barındırıyor içerisinde. 3 kritik lig maçı, 2'si küme düşmemek için çırpınan takımlara, 1'i de ezeli rakibe karşı.... Allah tamamına erdirsin diyelim. Şayet bol bol dua'ya ihtiyacımız olacak kalan süreçte.

İstanbul BŞB'nin golleri ilk 17 dakikada gelince, gözler daha çok bizim maça çevrildi haliyle. Ben stresten 90 dakika oturup izleyemedim maçı. Öyle bir stres vardı üzerimde... İlk gol geldiğinde çok sevindik haliyle. Takımımız genelde ilk 45 dakikaları pas geçerdi, malum. 61.dakikada gelen gol ile şok olduk desek yeridir. Futbolcuları bilmiyorum da, tüm BEŞİKTAŞlıların aklından 'yine mi aynı sonu yaşayacağız' tereddütü yaşadığından eminim.
Bir ara pinpon maçına döndü olay. Biz korner atıyoruz, onlar karşılıyor, biz atıyoruz onlar karşılıyor. Neyse ki, Ekrem'ın ortası, Bobo'nun asisti ve İbrahim'in vuruşu hem kabusu hem pinpon müsabakasına dönen korner çilesini sonlandırdı. Ardından Sivas'tan gol haberi geldi. Stres iki'ye katlanmıştı ki, Tello'nun güzel ortası ve Bobo'nun golü geldi. Tello'nun ilginç golü ise keyif golüydü sanki... Skora bakınca süper bir maç geçirdiğimizi düşünebilirler ama aslında öyle olmadı. Belki Bobo 45+'larda bulduğunu yazsa, iş orada bitecekti. Ancak bize yakışmazdı kolay maç kazanmak. Acı çekmeden hedefe ulaşmak bizim kitabımızda yazmıyor malum!

Sivasspor 370 gün sonra kendi evinde kaybetmiş. Biz 2 sezon sonra Ankaraspor'u deplasmanda yenebildik. En son 2004/05'te 4-2 yenmiştik, 2-0'dan geri dönerek. Ankara'ya şimdilik nokta koyuyoruz. Haftaya tekrar başkent'te bir stresli maça daha çıkmak üzere.

Liderlik güzel ama havaya girmek büyük hata olur. Çok kritik ve zorlu 3 maç var. Herşeyin farkında olmak ve her ihtimale karşı hazırlıklı olmak lazım. Ama önce kupa finali... Bir hesabı kapatmak mı dersiniz, yıllar sonra ülkedeki ilk duble'yi yapmak için ilk adım mı dersiniz, bilemem. Bildiğim tek şey, o maçın muhakkak kazanılması gerektiği. Tabii mümkünse 90 dakika içerisinde!

Bugün güzel bir gün... Geçen hafta çok acı çektik, bu hafta biraz keyfini sürelim!; OH BE!

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Ankaraspor - 2008/09 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2008/09 - 14.hafta / BEŞİKTAŞ - Ankaraspor

Hiç yorum yok: