3 Mayıs 2009 Pazar

Beşincilik Cepte; 87-89

Maç öncesinde yazdığım gibi, Efes Pilsen kazandığı takdirde bizim mağlubiyet lüksümüz olacaktı. Elbette, kazanmak gelecek hafta oynanacak son hafta maçları öncesinde bize büyük bir rahatlık verecekti. Ancak rakibin de Play-off hedefi olduğunu ve maçın deplasmanda olduğunu unutmamak lazımdı.

Böyle bir ortamda oynandı karşılaşma. İlk periyodu 25-22 önde kapadık, devre ise 45-45 eşitlik ile sona erdi. Üçüncü periyot 59-68 üstünlüğümüzle biterken, son periyot Karşıyaka'nın toparlanmasıyla yine büyük bir heyecana tanık oldu.

Neyse ki, takımımızda kritik dakikalarda sorumluluk alabilecek birden fazla oyuncu bulunuyor. Bu oyuncuların en kıdemlisi kuşkusuz ki Mire Chatman. Her ne kadar son hücumumuzu kötü kullanmış olsa da, o hücumdan önceki kritik anlarda sazı eline aldı ve macın kazanmamızda büyük katkı sahibi oldu. Ayrıca Cevher de mükemmel oynamış. Onu da es geçmek olmaz.

Maçın sadece son 2 dakikasını izleyebilmiş biri olarak, şuna eminim ki bugün bu maçı izleyemeyerek çok şey kaçırdım. Bu değerli galibiyet için tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize tebrikler. Darısı Play-off’ların başına...

İstatistikler
Cevher Özer 27 sayı 7 ribaund 2 asist
Mire Chatman 24 sayı 3 ribaund 8 asist
K'Zell Wesson 18 sayı 7 ribaund 2 asist
Haluk Yıldırım 9 sayı 4 ribaund 7 asist
Jimmy Baxter 8 sayı 3 ribaund 1 asist
Muratcan Güler 3 sayı 2 ribaund 2 asist
Adem Ören 0 sayı 1 ribaund 1 asist
Mehmet Yağmur 0 sayı 0 ribaund 0 asist

NOT: Fotoğraflar için blog'un müdavimlerinden KIVANÇ'a teşekkürler. Bu yazıdaki fotoğraflar haricinde, salondan çekilmiş toplam 42 fotoğrafın bulunduğu dosyayı, bu linkten indirebilirsiniz: http://s1.dosya.tc/karsiyaka-besiktas.rar.html (boyut: 48mb)

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2008/09 - 1.Maç sonu yazısı

2 yorum:

Smyrna dedi ki...

sağolasın kanka...

Ömer dedi ki...

Asil ben tesekkur ederim Kivanc'im, harika fotograflar. Ellerine, ayagina saglik.